maandag 18 mei 2015

Werken om te leven of leven om te werken?

'De dag van NU' (Bron NU.nl 12.21 uur van maandag 18 mei) 



'Het weer: Regen trekt vanuit het westen over het land' 

"Langs de noordkust regent het langdurig. In de rest van het land is het nog droog met vooral in het zuidoosten ook zon. 

In de loop van de middag breiden de wolken en regen zich over het land uit. In Maastricht valt de eerste regen pas vanavond. 

Daar wordt het tegen de 20 graden, langs de noordkust rond 12 graden. De wind komt uit zuidwest en wordt matig tot hard. 

Dinsdag en woensdag vallen er enkele buien, afgewisseld met zon. Het wordt dan 12 tot 15 graden. Later in de week stijgt het kwik enkele graden. 

Regenradar


regenkaart













kaart

















Komende 5 dagenMaxMinWind
Dinsdag12°C7°CZW 5
Woensdag14°C7°CW 3
Donderdag16°C5°CW 3
Vrijdag18°C5°CW 3
Zaterdag15°C10°CN 5
Door: NU.nl/Weerplaza

En ook dit keer de weerpagina van NU.nl: http://www.nu.nl/dvn/4050920/weer-regen-trekt-vanuit-westen-land.html, alleen wanneer je de link van de NU.nl pagina zelf bezoekt, kun je het nieuws bekijken wat jouw interesse heeft. Ik blijf bij het weer, omdat dit het enige is met goede vooruitzichten. Dat wil zeggen de vooruitzichten die op dit moment nog steeds door de mens voorspeld worden. De vooruitzichten waar heel veel mensen waarde aan hechten. Waarde door erop te vertrouwen, te vertrouwen dat dat wat het KNMI zegt of met name buienradar aangeeft zo is.

Dat deze voorspellingen gebaseerd zijn op wat de mens op basis van onderzoek doet en als verwachtingen gepresenteerd wordt, zegt meer over de geloofwaardigheid van de voorspellingen dan enig andere voorspelling zal kunnen doen. Toch zijn de wonderen de wereld nog niet uit. De wonderen die zelfs zonder voorspelling, zonder verwachtingen ook laten zien dat wanneer we weer vanuit ons hart gaan leven, er meer mogelijk is, dan wie of wat maar ook zal kunnen bedenken. Wie of wat maar ook, want vertrouwen is een uiting van Liefde, Onvoorwaardelijke Liefde en ieder mens die de verantwoordelijkheid voor deze Onvoorwaardelijke Liefde weer kan dragen, mag de wonderen aanschouwen, die hun weerga niet kennen. Of deze hierna genoemde link daar ook een voorbeeld van is, mag jij zelf bepalen. http://www.nujij.nl/algemeen/tienen-krijgt-hartstilstand-en-ziet-jezus.32172390.lynkx Omdat deze keuze, evenals alle keuzes die je als mens mag maken in jouw leven helemaal aan jou is en je deze vanuit liefde en vertrouwen mag invullen, mag invullen en mag nemen.

Omdat jij ook de enige persoon, de enige mens bent, die de gevolgen van jouw actief of passief handelen, denken en doen mag dragen. Jij als enige de persoon bent, die geconfronteerd wordt met de resultaten van dat wat jij in gang hebt gezet. Dat wat jij in gang hebt gezegd, door actief of juist passief te zijn. Want dat beide een vervolg kennen, zal ieder mens weer gaan ervaren. Ieder mens, die de aan hem of haar gegeven verantwoordelijkheid gebruikt, misbruikt of zelfs verspeelt door er niets mee te doen. Ja, niets mee te doen, want dat dit vaker voorkomt dan je je zult realiseren, dan je je kunt bedenken is een feit. Is in feite dat, waar heel veel mensen in beland zijn, heel veel mensen in terecht gekomen zijn, die het reageren, het actief handelen, het zelf denken en zelf doen door alles wat hen ooit geleerd is, aan de ander over laten. Aan de ander, de persoon die dit in hun ogen beter kan of de personen die ervoor betaald krijgen, want dit laatste is in de wereld van nu, het meest aan de orde, het meest van kracht. Dit wordt zelfs zo gezien. Want waarom zou je zelf iets doen, wat de ander, de specialist, de expert 10 keer beter, 10 keer sneller of soms zelfs 10 keer goedkoper kan. Ja, waarom zou je? 

En nu weer een stukje over onszelf, over ons leven. Het leven van Ulrich en mij samen. Vanaf het moment waarop Ulrich en ik het met één vast maandinkomen moesten stellen, zijn er behoorlijk wat dingen veranderd. Zijn we een hoop dingen anders gaan doen, omdat we ons leven, onze levensstandaard heb aangepast naar de mogelijkheden, naar dat wat mogelijk is. Wat mogelijk en daarbij of daarmee ook voldoende is. Meer dan voldoende is, omdat we ons gelukkig mogen prijzen, we werkelijk gelukkig zijn. Iets wat ik dan ook iedere dag ervaar, waardoor ik weet. Waardoor ik weer weet dat het ook anders kan, omdat er zoveel mogelijk is. Alles wat nodig is op ons pad komt, op ons pad en daarmee in ons leven is. Omdat het ons gegeven is, ik dit als een geschenk uit de hemel ervaar en er dagelijks voor dank, vanuit tevredenheid. Waarvoor ik dagelijks dank vanuit tevredenheid en tevreden zijn. 

Sinds een aantal jaren, doe ik 1 keer per week de (week)boodschappen. En wanneer ik niets vergeet, betekent dit dat alle boodschappen op het brood na, in huis zijn. In huis, zodat we maar 1 keer op pad hoeven, maar 1 keer naar de winkel hoeven, om onszelf van dat wat nodig is, te voorzien. Dat dit vele malen voordeliger is, dan dagelijks de winkel bezoeken, zal iedereen die dit wel doet kunnen beamen. Omdat bijna iedereen zich in de winkel, bij een extra bezoek, vaak toch weer laat verleiden tot het doen van aankopen die eigenlijk niet eens nodig zijn, laat staan meteen gebruikt worden. Daarbij ben ik zelf weer mijn haren gaan knippen, ben ik zelf mijn haren weer gaan doen en heb ik het bezoek aan de pedicure vervangen door een goede nagel-kniptang, een voetenrasp, een vijltje en daarbij een scherp mesje. Zodat ik daarmee dat wat zich onverhoopt als lastig aan of op mijn voet, teen of hiel bevindt zelf kan elimineren. 

Elimineren of verwijderen, dit is natuurlijk de omschrijving, de vertaling van het woord, wat gebruikt wordt, bij iets wat ongewenst is. Iets wat ongewenst is, omdat het geen belang dient, of juist de belangen dient van dat wat in feite niemand ten goede komt. Dat wat niemand baat, laat staan winst oplevert. Want winst en baten, zijn net zo gekoppeld als verlies en kosten. En zo is het cirkeltje rond. Zo weten we meteen waarom de geschiedenis is geschreven, de geschiedenis is geschreven en zich keer op keer herhaalt, waardoor deze zich herschrijft. Dat het nu tijd wordt om de geschiedenis een andere richting op te laten gaan zal overduidelijk zijn. Want het cirkeltje waarmee de mens rekent in de wereld van nu, in de wereld die gedreven wordt door economisch en boekhoudkundig inzicht, in de wereld die gedreven wordt door het geld en alles wat het geld dient en waar het geld voor staat, alles wat met geld te koop is, is letterlijk in onbalans. Omdat alles te gelde wordt gemaakt, het allemaal draait om "capitalizing", het financieren van. Er eigenlijk bijna niets meer gedaan wordt zonder er dik aan te willen verdienen, zonder er dik voor betaald te willen krijgen. 

Of dit voortgekomen is uit het feit dat het de mens is aangeboden, doordat de mens lui geworden is, doordat de mens gemakzuchtig is geworden of door het feit dat de mens de verantwoordelijkheid van zich afgeschoven heeft, dat mag iedereen zelf beoordelen, daar mag iedereen zelf een oordeel over vellen? Dat met de gedachte over het te gelde maken, het vergoeden van, het financieren of eigenlijk het betaalbaar stellen van alles wat de ander niet kan, niet wil of niet doet, alles gestart is maar ook alle pijn begonnen is, zal iedereen begrijpen. Dit zal iedereen begrijpen, omdat dit, het te gelde maken van in feite geen enkel belang dient. En zeker niet van toepassing is voor het algemeen belang, noch voor de gezondheid of het welzijn van de mens, iedereen die en alles wat leeft. En gelukkig is dit nu zo langzaam aan, tot heel veel mensen aan het doordringen. Tot heel veel mensen, of iedereen die op de één of andere manier ziet, vanuit ervaring weet en beleeft, dat het niet langer zo door kan gaan. Langer doorgaan onverantwoord is omdat de grens bereikt is. De grens gevoed door hebzucht!

De grens niet alleen bereikt is, maar zelfs in veelvoud overschreden is, overschreden is en nog steeds overschreden wordt. Omdat de mens die de ander beconcurreert het vaak met de dood moet bekopen. Omdat bedrijven die de andere bedrijven beconcurreren eenzelfde lot beschoren is, daardoor omvallen, tenzij er een samenwerkingsverband wordt aangegaan. Waardoor kwaliteiten en talenten gebundeld kunnen worden. Om te voorkomen dat ze beide omvallen, wanneer de ander nog net een voordeliger tarief voor een product of een dienst rekent dan de beconcurreerde partij kan rekenen. Kan rekenen om nog enigszins uit de kosten te komen. Ja, uit de kosten te komen, want dat met het leveren van voordelige(re) diensten, producten en alles wat de mens aangeboden wordt, helaas ook kosten gemaakt moeten worden, is een logisch gevolg. Een gevolg of vervolg, omdat het één niet zonder het ander kan en de ander niet zonder het een. Doordat alles verbonden is, verbonden door hebzucht, verbonden uit nood, verbonden uit onmacht, angst voor het niet meer verder kunnen. Niet meer verder kunnen bestaan, waardoor er geen bestaansmogelijkheid en of eigenlijk bestaansrecht meer is. 

Toen ik gisteren en vanmorgen weer een spreuk op mijn Persoonlijke Facebookpagina plaatste, daarbij ook wat Likes of Interesses uitte voor de spreuken van mijn contacten op LinkedIn en Facebook werd me het me nogmaals duidelijk dat echt alles verbonden is en we er niet langer aan kunnen ontsnappen. Ik ook niet de behoefte voel om dit te doen en daarom gewoon blijf delen. Delen met iedereen die er ook iets mee wil, die er ook iets mee wil en kan door de waarde ervan in te zien, zonder eraan te willen verdienen, omdat dit laatste in ieders belang is.





Want hoewel we als mens allemaal Uniek zijn, hoewel we als mens allemaal onze eigen kwaliteiten mogen hebben en weten, zullen we zien dat we allemaal van gelijke waarde zijn. We allemaal van gelijke waarde zijn, omdat we elkaar heel hard nodig hebben. We elkaar hard nodig hebben wanneer we ons doel, ons gezamenlijk doel, "een mooie gezonde wereld", willen bereiken. Een mooie gezonde wereld die zeker in aantocht is en waarop we mogen vertrouwen. Mogen vertrouwen vanuit liefde en het onvoorwaardelijk houden van onszelf, onze medemens, iedereen die en alles wat leeft. En dat daar in mijn beleving, vanuit dankbaarheid iets bij hoort, dat wil ik graag met iedereen delen. Met iedereen delen die volledig of deels beseft dat we dankbaar mogen zijn. Dankbaar mogen zijn, voor alles wat we hebben, alles wat we hebben, doordat we zijn, onszelf kunnen en mogen zijn. Ieder mens eigen kwaliteiten en talenten heeft, iedereen die en alles wat is, omdat het ons gegeven is. Dit ons geschenk en ons cadeau, de werkelijke waarde in leven en van het leven is.

Omdat we van waarde zijn, allemaal, iedereen die en alles wat leeft van waarde is. Waardoor we dit allemaal hebben, daarbij mogen ervaren en beleven dankzij God en Zijn Zoon Jezus, die hiervoor het startsein gegeven hebben, daarbij de mogelijkheid om in en vanuit Onvoorwaardelijke Liefde te kunnen en mogen leven, dat wil ik ter ere en vanuit Zijn naam met iedereen delen. Omdat Jezus Zijn Leven gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem, daarbij in God gelooft niet verloren gaat maar het eeuwig leven heeft. Door te leven, door vanuit liefde met iedereen die en alles wat leeft te leven, zullen we dat kunnen en mogen doen wat ervoor zorgt dat we ook werkelijk allemaal het eeuwig leven hebben. Door te werken, aan onszelf te werken, aan een gezonde wereld te werken, aan een gezonde samenleving te werken, aan een gezond samenzijn werken, is dat wat de toekomst heeft. Ik ga ervoor en jij? 

Ik kies ervoor om volledig mezelf en daarbij de naaste, maar ook de gelijke van ieder ander te zijn. Van ieder ander, waardoor ik ieder ander kan laten, me in ieder ander kan verplaatsen, me in de ander kan verplaatsen, zonder daar zelf anders door te worden. Ik heb al het andere, inclusief gedachtes over de ander, werkelijk losgelaten, luister alleen nog naar mijn hart. Omdat ik vanuit mijn hart, hoor, zie en voel wat werkelijk waar is en wat niet, omdat ik vanuit mijn hart mag weten. Ik heb vertrouwen, en weet dat iedereen die en alles wat op mijn pad mag komen, voorbestemd is. Want het vertrouwen gaat gepaard met zien wat er op je pad komt en erop vertrouwen dat datgene mag gebeuren, mag plaatsvinden wat noodzaak is. Omdat het onderdeel vormt van de natuur, onderdeel is van de natuur en altijd onderdeel zal zijn, hoe hard de mensheid ook zijn of haar best doet om het tegenovergestelde in werk te stellen. 

Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn. Ik geloof in een leefbare wereld. Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. Daarom ga ik door met mijn taak. Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. Want: Liefde overwint alles!" http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf 

Daarom kan ik niet anders dan het volgende te zeggen en te adviseren: Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven."

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten