vrijdag 1 mei 2015

De vraag is en blijft: Wat helpt echt?

'De dag van NU' (Bron NU.nl 10.30 uur)

'Dit wordt het nieuws op vrijdag 1 mei'

"Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 1 mei 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.  

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Actiedag Giro 555: Nederland helpt Nepal

Op radio en tv is de hele dag aandacht voor de actiedag 'Nederland helpt Nepal', waarmee op Giro 555 geld wordt opgehaald voor de slachtoffers van de aardbeving. Vanuit speciaal ingerichte 555-Café in De Hallen in Amsterdam is de hele dag uitzending op NPO Radio 2 en op televisie doen de publieke omroep, RTL en SBS verslag. De actiedag luidt het begin in van een hele actieweek, op 8 mei wordt de eindstand bekendgemaakt. De tussenstand bedroeg donderdagmiddag ruim 2 miljoen euro.

Zie ook: Actiedag Nepal van Giro 555 bij publieke en commerciële zenders 

2. Uitspraak liquidaties Staatsliedenbuurt

3. Dag van de Arbeid, met acties politie

4. Utrecht deelt boetes uit voor te oude diesel in centrum

5. Koningspaar bezoekt SAIL Aruba 2015

Weer en  verkeer 


Vrijdag schijnt vooral in het noorden de zon van tijd tot tijd. In het zuiden blijft het een groot deel van de dag bewolkt, maar wel droog. In de avond is het noorden wel een bui mogelijk. Het wordt 10 tot 13 graden en de noordelijke wind  is windkracht 2 tot 4.

De ANWB en VID verwachten geen verkeersproblemen en daarmee een rustige ochtendspits. Wel kan het volgens de ANWB in de loop van de dag drukker worden vanuit Duitsland, vanwege het lange vrije weekend. 

Bekijk het complete weerbericht en de actuele situatie op de weg en treininformatie

En de link waar alle items weer onder na te lezen zijn: http://www.nu.nl/dvn/4041033/wordt-nieuws-vrijdag-1-mei.html De items die jouw interesse hebben. De items waar jij werkelijk iets mee kunt of de items waar jij je leven door laat leiden. Jij beslist, jouw keuze en ook dit keer weer een keuze die je volledig zelf mag maken. Die je vanuit alle vrijheid zelf mag maken, omdat dit ervoor zorgt dat je je goed voelt, je wat minder goed voelt of je zelfs ontzaglijk rot voelt. Dat dit jouw goed recht is, is vastgelegd, is een statement, is dat wat in vrijheid en in een democratie leven met zich meebrengt.

Ondanks al het trieste nieuws wat ik hoor, zie en ervaar. Ondanks al het verdriet en de onmacht die zo groot is, voel ik me goed. Voel ik me goed, vanuit een bewuste keuze, waar ik me ook iedere dag weer voor inzet. Want natuurlijk is al het nieuws en de daarbij behorende energie die dit met zich meebrengt, ook voor mij behoorlijk confronterend. Confronterend, omdat het me wat doet, het wat met me doet, het iets met me doet, waardoor ik een gevoel heb dat ik wil reageren. Ik wil maar ook mag reageren. Terwijl er ook nieuws is, waar ik mee geconfronteerd word, wat me wel iets, maar in wezen niets doet, wezenlijk niets doet, omdat dit door toedoen van de persoon, de mens of zelfs de mensen zelf zo is gewild. Zelf zo is gewild, ook al lijkt het erop, dat zij hier zelf niet voor gekozen hebben. Hier ogenschijnlijk niet voor gekozen hebben. 

Want wie kiest ervoor om getroffen te worden door rampspoed, wie kiest er voor het ongeluk of soms zelfs betrokken te zijn bij een noodlottig ongeval? Je zou kunnen zeggen dat dit toeval is? Dat de persoon op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats was? Omdat dit iets is, wat dan al snel geroepen of gezegd wordt. Ja, dit kun je denken, dit kun je zo zien, dit kun je zelfs voor waarheid aannemen. Dat mag, dat is jouw goed recht en jouw keuze. Want ook dat is een keuze, een keuze die ieder mens mag maken. Ieder mens, omdat we als mens allemaal een vrije wil hebben. Een vrije wil, vanaf de oorsprong, vanaf het moment waarop we gekozen hebben om dit leven te gaan leven, vanaf het moment waarop we besloten hebben, om te doen en te laten wat we willen. Een vrije wil, om te denken wat we willen, om te zeggen wat we willen en daarbij om te handelen zoals we willen. Omdat dit onze eigen verantwoordelijkheid is, een bewuste keuze. Daarbij of we alleen mens of ook menselijk willen zijn, mens of menselijk willen wezen en daardoor ook doeners of denkers zijn of zelfs beide.

Nadat ik het boek 'Leven Leren Herinneren Weten' had geschreven, wilde ik verder, wilde ik verder, omdat er nog veel meer was. 'Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers', werd het vervolg. Toen ik dit aan mensen liet lezen, waren zij blij verrast. Blij verrast, omdat dit boek getuigt van het feit dat er is nagedacht. De vraag die je dan beter kunt stellen is: of er is nagedacht of dat er aandacht aan besteed is? Dat er wel iets mee gedaan is, om dit op een dusdanige manier te kunnen of eigenlijk te mogen verwoorden, staat buiten kijf. Dit zou je kunnen denken of zou je zonder meer aan kunnen nemen? Ja en dat dit laatste precies de wijze is waarop dit gegaan is, is een feit. Ik heb geschreven, ik heb geschreven vanuit mijn hart, vanuit mijn gevoel, met honderd procent aandacht, daardoor aangenomen. Op exact dezelfde wijze waarop ik iedere dag mijn blogs schrijf. Op exact dezelfde wijze, waarop ik alles schrijf, maar ook dat doe wat ik doe. Ik leef vanuit mijn hart, ik leef met aandacht en laat me leiden door wat me aangeboden wordt en door wat iets met me doet. 

Wat iets met me doet, wat me een goed gevoel geeft of wanneer het de tegenovergestelde variant is, hoe dit kan, waar dit vandaan komt en of ik er iets mee kan en ook of ik er iets mee moet of mag doen? Omdat ik van het leven hou. Leven, dit leven, alle leven, alles wat leeft, mijn leven. Dat dit de reden is waarom ik voor dit leven gekozen heb, dit leven wilde leven wist ik al op hele jonge leeftijd. De leeftijd waarop ik begonnen ben met het helpen van mensen, met het gehoor geven aan dat wat ik zelf graag wilde doen. Iets wat voortkomt uit een diep geworteld gevoel, een vorm van nieuwsgierigheid, gemeende belangstelling, oprechte interesse. Ik heb mijn hele leven al interesse in het hoe en waarom. Het hoe en waarom, allereerst bij mezelf, in mijn leven. Het leven waar ik ooit bewust voor gekozen heb. Daarbij of juist daardoor ook in de ander. 

Liefdevolle interesse in het verhaal van de ander. Uit interesse naar de ander en voor de ander. Allereerst naar het verhaal van de ander en daarmee ook naar het leven van de ander. En omdat ik uit ervaring weet, hoe fijn het is om dat wat je bezighoudt, dat wat je beroert, dat wat je meegemaakt heb, te kunnen en mogen delen. Want wanneer je jouw leven kunt delen, wanneer je alles wat je bent kunt delen, kun je er voor de ander zijn. Dan kun je er uit liefde voor de ander zijn. Dan leer je en weet je waarom mensen doen wat zijn doen, waarom mensen reageren zoals zij reageren en dat de reactie daarbij aan de ene kant positief en aan de andere kant negatief is, nooit te maken heeft met de ander, iets of iemand anders maar alles te maken heeft met het verwerken van. Het verwerken en een plaats geven van. 

Dit is mij gegeven en heb ik met alles wat ik ben aangenomen en heeft ongetwijfeld daardoor mijn aandacht van kleins af aan al gehad. Omdat ik vanuit mijn hart voelde waarom mensen deden wat ze deden, waarom mensen doen wat ze doen. Vanuit mijn hart, waardoor ik er geen oordeel of mening over heb. Dat dit niet altijd te maken heeft met gelukkig of ongelukkig zijn, maar voornamelijk met het zoeken naar zichzelf, met het zoeken naar jezelf is, weten kinderen al heel vroeg, wist ik al heel vroeg en God zij Dank weet ik dit nog steeds. En dat het goed is om kinderen hierin te begeleiden, dit iets is wat nog steeds niet ieder mens beseft, mag ik duidelijk maken. Omdat dit iets is wat nodig is, om de wereld weer één draaiend en werkend organisme te laten zijn. 

Want zoeken naar jezelf is in sommige gevallen zo complex dat alle studies, titels en of graden die je kunt behalen in de wetenschap, niet volstaan. Niet volstaan, omdat er iets aan ontbreekt. Er ontbreekt een stuk gevoel aan, er ontbreekt een stuk gevoel aan, wat cruciaal is voor het kunnen communiceren op zielenniveau, of zoals ik zeg zielsniveau. Want, zielsniveau is een samenvoeging van "zie, leer is". Vanuit zielsniveau leren, is de wijze waarop een mens werkelijk leert, waarop een mens mag weten, waarop een mens kan weten en deze wetenschap is in feite niets meer of minder dan vergelijkbaar met het meesterschap. Het meesterschap, wat je bereikt door iedere dag waarop je leeft, leerling te zijn. 

Leerling te zijn, iedere dag waarin je leeft, open te staan voor wat je geboden wordt, wat je geboden en aangereikt wordt. Geboden en aangereikt, door dat te doen wat ervoor zorgt, dat jij jij bent. Want dat dit het enige is wat je hoeft te doen, om je studie met goed gevolg af te leggen, met een goed gevolg te doorlopen, zal ieder mens uiteindelijk weer gaan voelen. Ieder mens weer gaan voelen, die ervoor kiest, om resultaat te behalen. Resultaat te behalen, door zichzelf te zijn. Zichzelf te zijn door te willen leren, te willen voelen. Allereerst hoe en waarom je je voelt zoals je je voelt, daarbij of daarnaast, hoe een ander zich voelt. Hoe een ander zich voelt, waardoor je er voor de ander kunt zijn. De ander kunt helpen, daarbij niet de ander wordt, niet de ander bent, maar vooral jezelf bent en blijft. Vooral en voornamelijk jezelf blijft, daarbij met name jouw grenzen afbakent, jouw grenzen kadert, jouw eigen grenzen vaststelt en jouw grenzen vastlegt. 

Jouw eigen grenzen afbakent, kadert, vaststelt en vastlegt, waardoor alles wat de ander voelt, alles wat de ander denkt, zegt en doet, geen invloed meer op jou persoon heeft. Geen invloed meer heeft op jouw energiesysteem, niet van invloed is op dat wat jij bent. Op dat wat jij bent en omdat dit ervoor zorgt, dat jij volgens en vanuit jouw vrije wil kunt leven en ook mag blijven leven. Volgens en vanuit jouw vrije wil ja, die zelfs of juist wanneer je vrij bent, in verbinding staat met het hemelse signature systeem. Met de hogere energie, die ikzelf Onvoorwaardelijke Liefde, God noem. Ikzelf Onvoorwaardelijke Liefde/God noem, maar juist daardoor ieder ander de keuze laat, de keuze laat, om daar zijn of haar invulling aan te kunnen en mogen geven. Want ook dit is een wezenlijk onderdeel van ieders vrije wil. 

Toen ik vanmorgen opnieuw werd begroet door de zon, wist ik meteen dat ik vandaag weer een mooi nieuw blog mocht schrijven. Een blog, wat een bijdrage zal kunnen en mogen leveren aan het gezond en welzijn van iedereen die en alles wat er uit vrije wil voor kiest om te leven. Want dat dit het enige is wat mensen redt, wat ieder mens redt en daardoor helpt, die er bewust voor kiest om te leven, dat mag ik nu zeker zeggen. Dat mag en moet ik nu zeker zeggen, omdat het nodig is. Omdat het nodig is, voor alle mensen die op dit moment in een groot conflict verwikkeld zitten. In een groot conflict, doordat de situatie waarin zij zich bevinden, de omstandigheid waarin zij verkeren, ervoor zorgt dat zij alles behalve zichzelf kunnen zijn. Zij allesbehalve zichzelf kunnen zijn of juist volledig zichzelf kunnen zijn, omdat zij alleen zichzelf nog hebben. Waardoor zij dankbaar zijn dat ze in leven zijn, in leven omdat zij het zonlicht weer zien. De Zon helpt, de zon helpt iedereen die ook weer vanuit zijn of haar hart gaat leven. 

Want wanneer ieder mens weer doet wat zijn of haar hart hem of haar ingeeft, is er alleen maar liefde. Liefde voor het leven, het enige ingrediënt wat nodig is om te kunnen leven. Want vanuit liefde leven, is luisteren naar de woorden die jouw lichaam, via jouw hart, je laat horen, waardoor je door deze te horen, begrijpt. En het mooie daarvan is dat begrijpen als vanzelf in één ademtocht overgaat in weten. In weten zonder bewijsvoering, in weten hoe het is en hoe het mag zijn. Hoe het is en mag zijn en dat alles door één ademtocht die via de neus ingeblazen is, vanuit onvoorwaardelijke liefde. En juist doordat deze via de neus ingeblazen ademtocht met en vanuit onvoorwaardelijke liefde aan de mens gegeven is, is dit de enige natuurlijke ademtocht. De natuurlijke ademtocht, die voelt als de wind, gevuld met zuivere gefilterde zuurstof. Zuivere, gefilterde zuurstof, dat wat jij nodig hebt. Wat jij, ik, maar ook ieder ander, iedere dag nodig heeft om te kunnen leven. Omdat deze zuurstof ervoor zorgt, dat jij, ik, maar ook ieder ander, die er zich weer volledig voor openstelt, leert te leven volgens het ritme van de natuur. Het ritme van de natuur, dat wat bij ons past. Dat wat bij ieder mens past, ongeacht wie je bent, waar je woont of wat jouw achtergrond is.

Want wanneer je weer gaat gaat luisteren, naar het ritme van de natuur, zullen alle zintuigen weer functioneren. Zul jij als kind weer mogen horen, mogen zien, mogen voelen en mogen ervaren hoe het is om te leven. Zodat jij ook werkelijk weer zult begrijpen en beleven wat leven is. Zul jij het leven zijn. Waardoor je werkelijk dat kunt doen, wat ervoor zorgt dat jouw natuur, jouw kennis en jouw mogelijkheden zich als vanzelf in jou en voor jou ontvouwen. Zich voor jou ontvouwen en daardoor ontwikkelen. De spreuk die ik vandaag op mijn persoonlijke Facebookpagina heb gebruikt, past weer volledig in het plaatje en helpt je wellicht zelfs om te kijken hoe jij jouw eigen leven vorm geeft, vorm geeft door eigen inzicht.

Ik kies ervoor om volledig mezelf en daarbij de naaste, maar ook de gelijke van ieder ander te zijn. Van ieder ander, waardoor ik ieder ander kan laten, me in ieder ander kan verplaatsen, me in de ander kan verplaatsen, zonder daar zelf anders door te worden. Ik heb al het andere, inclusief gedachtes over de ander, werkelijk losgelaten, luister alleen nog naar mijn hart. Omdat ik vanuit mijn hart, hoor, zie en voel wat werkelijk waar is en wat niet, omdat ik vanuit mijn hart mag weten. Ik heb vertrouwen, en weet dat iedereen die en alles wat op mijn pad mag komen, voorbestemd is. Want het vertrouwen gaat gepaard met zien wat er op je pad komt en erop vertrouwen dat datgene mag gebeuren, mag plaatsvinden wat noodzaak is. Omdat het onderdeel vormt van de natuur, onderdeel is van de natuur en altijd onderdeel zal zijn, hoe hard de mensheid ook zijn of haar best doet om het tegenovergestelde in werk te stellen. 

Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn. Ik geloof in een leefbare wereld. Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. Daarom ga ik door met mijn taak. Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. Want: Liefde overwint alles!" http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf 

Daarom kan ik niet anders dan het volgende te zeggen en te adviseren: Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven."

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten