vrijdag 22 mei 2015

Wie zorgt er voor jou?

'De dag van NU' (Bron NU.nl 10.22 uur van vrijdag 22 mei) 

'Het weer: Zon wint geleidelijk terrein 

"Wolkenvelden trekken over het land, maar af en toe schijnt ook de zon. Langs de noordkust is het vrij zonnig. 

Geleidelijk wint de zon terrein en wordt het 17 tot 20 graden. Er staat weinig wind, bij zee is de windkracht matig. 

Zaterdag trekt een gebied wolken en lichte regen van noord naar zuid. Voor en na de storing schijnt de zon. Het wordt 15 tot 19 graden, maar in de regen is het 13 graden bij een kille noordelijke wind. 

Zondag verloopt droog en met zon. Maandag is een bui mogelijk en wordt het 14 graden.


Komende 5 dagenMaxMinWind
Zaterdag17°C10°CN 3
Zondag19°C2°CNO 2
Maandag15°C8°CNW 3
Dinsdag15°C8°CNW 3
Woensdag16°C8°CW 2

Regenradar

regenkaartkaart

Zoals je ziet kies ik er ook vandaag weer voor om het weer te delen: http://www.nu.nl/dvn/4053836/weer-zon-wint-geleidelijk-terrein.html. En ja, omdat de Zon geleidelijk terrein wint, de Zon geleidelijk iedereen in een vrolijkere stemming brengt, wil ik iedereen daarmee een plezier doen. Wil, mag en kan ik iedereen die dit blog leest een plezier doen, omdat dit de wijze is, waardoor ik er zelf plezier aan beleef. Ja, want dat dit gebeurt op het moment waarop ik leuke dingen kan delen met de wereld, levert dit een bijdrage aan mijn zijn. Aan mijn welzijn en dat wat ervoor zorgt dat ik me goed voel. 

Want ieder mens heeft wel een ideaalbeeld, een ideaalplaatje of zelfs een totaalplaatje en passend beeld van hoe de wereld er uit zou horen te zien. Hoe de wereld van nu zou kunnen wijzigen in een mooie gezonde samenleving. Wanneer we alleen al deze plaatjes voor ons zien, zegt dit alles over wat er te gebeuren staat. Omdat dat wat komt altijd in het vooruitzicht ligt. Hoe ik dit weet, is me eigenlijk duidelijk gemaakt tijdens mijn NLP training. Tijdens mijn NLP training mocht ik een tijdlijn maken, een tijdlijn waarbij ik een plaatje mocht schetsen waar ik zou zijn over 30 jaar en door in gedachte daarheen te gaan naar de dag waarop ik op dat moment was, zou ik mogelijk zelfs iedere stap kunnen zien die ik mocht gaan en ik mocht lopen. Ja, de stappen die ik mocht zetten door te lopen. Want dat dit onderdeel vormt van het totaalplaatje, van het ideaalbeeld, heb ik tot op de dag van vandaag nooit eerder beseft. Daar ben ik nooit eerder bewust mee bezig geweest.

Dat wil zeggen, mijn moeder vertelde altijd dat ze kilometers moest maken, dat ze moest blijven bewegen en in beweging moest blijven, omdat het zonder beweging niet goed met haar ging. Dat deze beweging, de manier waarop zij zich verplaatste alles te maken had met wat zij zelf wilde doen, heb ik me pas gerealiseerd toen zij me vertelde, dat ik de dingen deed, die zij graag wilde doen. Dat ik de dingen uitvoerde, die zij zelf niet deed. En of dit nu komt doordat zij niet overtuigd was van haar kunnen, doordat zij niet overtuigd was van haar kwaliteiten en talenten of door het feit dat er ooit iemand is geweest die haar dit verteld heeft, dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Dat mijn moeder de meest standvastige persoon ter wereld was, de persoon die iedere wind, storm en orkaan heeft overleefd, is in mijn beleving een wonder, haar wonder en haar kracht, haar verdienste. 

Een wonder omdat er grotere, stevigere en krachtigere mensen zijn geweest die in een metaforische vergelijking met bomen, allang zouden zijn geveld. Geveld of omgevallen, terwijl mijn moeder het 73 jaar in leven heeft volgehouden. 73 jaar en een beetje, omdat zij 2,5 maand voor haar verjaardag de wereld die wij kennen, de wereld waarin wij nu leven, heeft verruild voor een wereld zonder zorgen, een wereld zonder angst, een wereld zonder pijn en verdriet en een wereld waarin het verplaatsen wellicht nog vele malen sneller en gemakkelijker gaat dat wanneer zij met het vliegtuig zou gaan of enig ander vervoermiddel. Want dat de vervoermiddelen in deze wereld er o.a. voor zorgen dat we niet standvastig zijn, zal iedereen die enigszins weet wat het werkelijk met je voetjes op de vloer zijn betekent, wat het betekent om down to earth te zijn. Want wanneer je down to earth bent ben je sensitief en praktisch. En dat mijn moeder sensitief en praktisch was, daar ben ik haar nog iedere dag dankbaar voor. 

Zelfs zo dankbaar dat het me helpt in mijn leven. Dat het me helpt in mijn leven, in de keuzes die ik maak, in dat wat ik doe en dat wat ik laat. Omdat zij me altijd vertelde dat ze "professor was in de weet niet kunde". Ik heb dezelfde opleiding gehad, heb door alles wat mij overkomen is, wat ik heb meegemaakt begrepen, dat ik het allemaal zelf in de hand heb. En dat ik daardoor ook zelf zal mogen dealen met alles wat er onverhoopt op mijn pad komt. Alles wat er door mijn eigen stommiteit, door het niet luisteren naar mijn gevoel en geweten, mijn interne vraagbaak, mijn bibliotheek met mij gebeurt. Ja, met mij gebeurt, want dat dit iets is waar ik vanaf dag één naar geluisterd heb, waar ik vanaf dag één zeker van ben, is dat wat mij aangaat. Omdat dit de start is, het startpunt is, het startpunt van dat wat mij overkomt, dat wat mij aangedaan wordt, dat wat mijn eigen verantwoordelijkheid is. Ik ook niemand anders dan mijzelf hiervoor aansprakelijk kan en wil stellen. Ik zelf de grenzen aan moet geven, de grenzen die ieder mens heeft en voor ieder mens zelf mogen zijn.

De grens trekken, de grens in wat toelaatbaar is en wat niet. De grens die ervoor zorgt dat ik gezond blijf en met mij iedereen die en alles wat leeft. Want wanneer ik mijn grenzen niet aangeef, wanneer ik mensen over mij heen laat lopen, dan ben ik de persoon die dit toelaat, die dit toelaat en toestaat. En dat dit toestaan kan leiden tot het geven van toestemming, is dat wat ervoor zorgt dat mensen, dieren, iedereen die en alles wat leeft, daar gebruik of zelfs misbruik van kunnen maken. Gebruik of misbruik omdat ik over mijn grenzen ben gegaan en de ander door dit te doen toestemming heb gegeven, om naar eigen belang en inzicht te handelen. Ja, daar hebben we het weer, eigen belang en inzicht. Wanneer ik deze twee woorden samen uitspreek, in één zin noem, voelt dit meteen als een vorm van weerstand. Want wanneer ik naar eigen inzicht handel, wanneer ik naar eer en geweten handel, wat de verklaarbare omschrijving is van inzicht, dan hoort eigenbelang niet in één adem genoemd te worden met. Dan hoort eigenbelang aan de tegenovergestelde kant. 

Ja, eigenbelang en inzicht door het vanuit eer en geweten handelen, passen niet aan dezelfde zijde. Je zult begrijpen dat de verbinding die nodig is, de verbinding die ik nodig heb om in tact te zijn, om heel te zijn, daardoor nooit kan functioneren. Nooit kan, nooit wil en nooit zal functioneren, omdat ik me dan laat leiden door iets wat buiten mij om is. Me laat leiden, door dat wat mij uit mijn evenwicht brengt. Dat wat ervoor zorgt dat ik niet meer standvastig ben en daardoor gevoelig voor alles wat mij aangeboden wordt, dus ook de dingen, de mooi gedane voorstellen die mij in het ongeluk storten. De mooi gedane voorstellen, die me niet helpen, maar mij verder dan wat maar ook bij mezelf vandaan brengen, bij mezelf vandaan halen. Want dat dit gebeurt, op het moment waarop ik weiger naar mijn geweten te luisteren, weet ik als geen ander. Weet ik, doordat ik het al zo vaak heb ervaren, weet ik, doordat ik al zo vaak de gevolgen ervan heb mogen dragen. Ja, dragen, letterlijk en figuurlijk omdat ik alle extra kilo's nu eindelijk aan het loslaten ben. 

Alle extra kilo's, die dankzij dat wat ik mezelf aandeed, gewoon aan mij bleven plakken. Alle kilo's, die niet van het eten alleen, maar wel van het niet goed voor mezelf zorgen, hun weg vonden in mij. In mijn lichaam, in dat wat ervoor zorgde, dat ik dagelijks de nodige kilometers moest wandelen, om dat wat als voeding naar binnen ging een plaats te geven. Voeding, wat werkelijk voeding was, waarop ik moest kauwen en wat mijn maag mocht verteren, waarna mijn darmen en alle organen en delen van mijn lichaam die bij dit proces betrokken zijn en betrokken waren, overuren draaiden. Daarbij voeding, die dankzij mijn zintuigen naar binnen kwam, via mijn gehoor, mijn zicht, mijn reuk, mijn smaak, mijn tast en mijn gevoel, daarbij wat mij beroerde en dat wat ik zelf aanraakte. Sterker nog, wat mij beroerde, mij aanraakte en wat ik zelf beroerde en aanraakte. Beroerde en aanraakte door zelf letterlijk beroerd en aangeraakt te worden, maar ook dat wat ik letterlijk beroerde en letterlijk aanraakte.  

Dat dit voor iedereen geldt die leeft, ik daarin geen uitzondering ben, zal iedereen vanzelf weer gaan ervaren. Zal iedereen vanzelf weer gaan ervaren, wanneer hij of zij weer inzichtelijk wil zijn. Wanneer hij of zij zich ook weer openstelt, wanneer hij of zij ook weer wil weten wat hem of haar schaadt en daarbij de persoon of personen waarmee hij of zij samen is, samenwerkt, samenwoont of samenleeft. Want we zijn niet alleen op de wereld, zelfs wanneer we ogenschijnlijk alleen en eenzaam zijn, is er nog een verbinding. We wonen ergens, hebben buren, plaatsgenoten, hebben een school, sportclub of wat maar ook bezocht en we hebben allemaal ouders, zelfs wanneer deze niet meer in leven zijn, wanneer er geen "rechtstreeks" contact is, zijn en blijven we allemaal op enige wijze verbonden. De wijze waarop we verbonden zijn verschilt. De wijze waarop we verbonden zijn, kan mogelijk overeenkomsten hebben, kan overeenkomsten vertonen, toch heeft ieder mens zijn of haar eigen frequentie. 

Ieder mens die bewust leeft, heeft zijn of haar eigen frequentie. Een frequentie waarmee hij of zij met zichzelf verbonden is, met zichzelf verbonden blijft, wanneer hij of zij de juiste dingen doet. Een frequentie waarmee hij of zij met zichzelf maar daarbij of daarnaast ook met ieder ander, die hij of zij lief heeft verbonden is, verbonden is en verbonden zal zijn, zonder zich te laten overstemmen, zonder zich te laten sturen of vertellen wat juist is, zonder "in-formatie". Want dat dit laatste, de wijze is waarop de wereld draait, is een feit. Ja, waar de wereld nu van draait, de wijze of manier waarop de wereld van NU draaiende wordt gehouden en waaraan wij bewust of onbewust meewerken, zal iedereen zich weer realiseren op het moment waarop hij of zij stil is. Stil is, in wezen stil is, door stil te zijn. 

De vandaag door mij op Facebook en LinkedIn gedeelde spreuk, komt daarom werkelijk als geroepen, komt daarom als "Een Geschenk Uit De Hemel". Dat ik deze ook in dit blog mag delen, graag met iedereen deel, zal niet voor niets zijn.

Want wanneer ieder mens weer op zijn of haar eigen frequentie afgestemd is. Wanneer ieder mens weer luistert naar het fluisteren van zijn of haar lichaam, heeft ieder mens de gelegenheid om zichzelf te helen. Heeft ieder mens zelf weer de mogelijkheid om heel te zijn. Heel in leven, heel in dat wat nodig is, om het eeuwig leven te hebben. Heel, om datgene te doen waarvoor je geboren bent. Want we zijn allemaal geboren, we hebben allemaal ouders en we zijn ooit verwekt. De wijze waarop we verwekt zijn, heeft niets te maken met wat dit met de rest van ons leven doet. De wijze waarop we deze verwekking accepteren, heeft alles te maken met wat het met ons leven doet. En niet alleen met ons leven, maar met het leven van ieder ander. Van ieder ander die ook helemaal anders is en helemaal anders mag zijn. Die in zijn of haar eigen frequentie mag zijn. In zijn of haar eigen bubbel, dat wat hem of haar maakt tot wat hij of zij is, zichzelf!

Want wanneer je heel en jezelf wilt zijn in het leven, kun je dit ook. Door te leven en in leven te zijn. Door in leven stil te zijn en te luisteren naar dat wat jou, door jezelf aangeboden wordt, door jezelf en de verbinding die jij hebt, die je altijd zult houden en die nooit verbroken wordt met hen die jou gemaakt hebben, daarbij met God doordat Hij jou de levensadem via de neus heeft ingeblazen, zelfs wanneer jij dit niet zo ervaart, wanneer jij dit niet zo voelt of wanneer jij dit niet zo wilt zien. Want bij een vrije wil, wat net als jouw leven eveneens een geschenk van God is, heeft ieder mens de keuzevrijheid en keuzemogelijkheid gekregen, om te doen wat bij hem of haar past. Te doen wat hem of haar helpt zichzelf te ontdekken en zichzelf te zijn. Zichzelf te zijn uit liefde en in liefde, Onvoorwaardelijke Liefde, omdat ieder mens op een bepaald moment zal worden herinnerd aan de liefdesband. Voor mij en in mijn gevoel en beleving heb ik deze band met iedereen die en alles wat leeft, doordat ik God en daarmee Jezus als de Eeuwigdurende Waarheid zie. 

De Eeuwigdurende Waarheid en Onvoorwaardelijke Liefde, die mij voor mijn leven, daarbij voor mijn ouders heeft laten kiezen. Die mij voor Ulrich onze poezen (katten), Gizmo, Mickey, Cindy en daarbij iedereen die en alles wat leeft op mijn pad en mijn weg heeft laten kiezen. Dat ik door alles wat ik heb meegemaakt in positieve maar ook zeker de tegenovergestelde zin, heb ontdekt waar ik nu sta, daar ben ik ook eeuwig dankbaar voor, omdat ik het me weer mocht herinneren. Want zou ik het me anders hebben herinnerd, zou ik het anders hebben geweten, zou ik het anders hebben gezien, zou ik het anders hebben gevoeld, gehoord, geroken of geproefd? Niet, zeker niet, omdat ik er zeker van ben, dat ik anders nooit had geweten. Omdat ik anders nooit zeker had geweten, wat ik nu en in mijn geval al een hele tijd weet. Wat ik al een hele tijd weet, een heel leven, omdat ik me alles mag en kan herinneren wat ik in mijn leven heb meegemaakt. Ik me alles mag en kan herinneren wat mij gemaakt heeft tot wie ik ben, wat ik ben, waar ik ben en waarom ik ben. Waarom ik ben in liefde, wat mij betreft Onvoorwaardelijke Liefde, voor mezelf, iedereen die en alles wat leeft, omdat ik er voorafgaand zelf voor gekozen heb, dit voorafgaand heb mogen zien.

Ik ben in staat om te groeien, in staat om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling, vanaf het moment waarop God mij mijn leven heeft gegeven. Vanaf het moment waarop God zijn plannen over dat wat Hij met de wereld voorhad, aan mij heeft getoond, toen Hij de Hemel en de Aarde geschapen heeft. Omdat de Hemel en de Aarde, met iedereen die en alles wat leeft geschapen en ontstaan is. Ontstaan en ontsproten is, geboren is, uit liefde. Ieder mens, net als ik geboren is, om te mogen kiezen voor het leven wat van waarde is, van waarde is en in het belang van ons allen. En wat het mooie daarvan is, dat ieder mens door het leven wat hij of zij leeft, door het leven wat hij of zij van moment tot moment beleeft, zich weer mag herinneren hoe het van waarde zijn in het belang is van iedereen die en alles wat leeft. Daarbij voor iedereen die en alles wat in leven en door leven verbonden is. Omdat we allemaal verbonden zijn, zelfs wanneer we dit niet meer voelen, zelfs wanneer we de verbinding met onszelf compleet verloren of tijdelijk even kwijt zijn. Ieder mens is in staat om de verbinding weer te herstellen, de verbinding weer in tact te laten zijn. De verbinding met zichzelf, iedereen die en alles wat leeft weer in tact te laten zijn. Zodat het in tact zijn en vanuit tact leven, de enige manier en wijze is waarop we weer onszelf kunnen en mogen zijn, onszelf kunnen en mogen wezen. We in wezen weer mogen zijn, onszelf zijn, vanuit liefde, onvoorwaardelijke liefde.

Ik kies ervoor om volledig mezelf en daarbij de naaste, maar ook de gelijke van ieder ander te zijn. Van ieder ander, waardoor ik ieder ander kan laten, me in ieder ander kan verplaatsen, me in de ander kan verplaatsen, zonder daar zelf anders door te worden. Ik heb al het andere, inclusief gedachtes over de ander, werkelijk losgelaten, luister alleen nog naar mijn hart. Omdat ik vanuit mijn hart, hoor, zie en voel wat werkelijk waar is en wat niet, omdat ik vanuit mijn hart mag weten. Ik heb vertrouwen, en weet dat iedereen die en alles wat op mijn pad mag komen, voorbestemd is. Want het vertrouwen gaat gepaard met zien wat er op je pad komt en erop vertrouwen dat datgene mag gebeuren, mag plaatsvinden wat noodzaak is. Omdat het onderdeel vormt van de natuur, onderdeel is van de natuur en altijd onderdeel zal zijn, hoe hard de mensheid ook zijn of haar best doet om het tegenovergestelde in werk te stellen. 

Ik vertrouw op een leven in liefde, geluk en gezondheid. Een leven waarin ieder mens weer van waarde is en van waarde wil zijn. Ik geloof in een leefbare wereld. Ik geloof in een wereld waarin economische belangen, voor mijn gevoel de enige veroorzaker van alle strijd, strijd in ieder opzicht, zijn langste tijd heeft gehad. Daarom ga ik door met mijn taak. Iedere dag bloggen, iedere dag schrijven, iedere dag, dat doen, wat ik vanuit liefde op me genomen heb. Ik vanuit liefde voor ieder mens mogelijk kan, wil en mag maken. Vanuit liefde, omdat ik er niets voor terug verwacht en ik er ook werkelijk niets voor wil hebben. Omdat er één ding is, wat ik vanuit mijn hart weet en voel, dat ik daardoor het doel en onze bestemming bereik. Want: Liefde overwint alles!" http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief36.pdf De cover en het boek! http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/boek7.pdf  en http://www.dehofvanhetheden.nl/pdf/ikkiesvoorjou.pdf 

Daarom kan ik niet anders dan het volgende te zeggen en te adviseren: Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven."

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer" DURF (JIJ) TE HELPEN? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten