woensdag 11 februari 2015

De wijsheid komt met de jaren, een mooi gegeven of achterhaald iets?

'Yolanthe Sneijder-Cabau reageert op ophef om uiterlijk in RTL Late Night'

"Yolanthe Sneijder-Cabau reageert voor het eerst op de ophef rondom haar RTL Late Night-optreden in december. "We hebben allemaal wel een last van pukkeltjes of wallen, maar camera's zijn meedogenloos." 


Dat schrijft de actrice in haar column in Grazia

"Ik blijf versteld staan van de reacties rondom alles wat met mijn uiterlijk te maken heeft. Je kunt niet elke dag op je mooist zijn, elke vrouw heeft weleens en off day." 

"Ik wordt er alleen wel enorm op afgerekend als ik een mindere dag heb, er ontstaan zelfs discussies in de grootste programma's en kranten van ons land. Het is niet leuk als je bepaalde verwensingen of veroordelingen naar je hoofd krijgt geslingerd die niet kloppen. Het is heel naar en heeft me zeker wel eens verdrietig gemaakt." 

Het optreden van de actrice bij RTL Late Night in december zorgde voor veel controverse: op de sociale media zeiden kijkers dat Sneijder-Cabau 'onherkenbaar' was en overduidelijk iets aan haar gezicht had laten doen. Later werd er gesuggereerd dat het aan de belichting in de studio of de visagie lag." 

Het hele stuk, inclusief het linkje van Yolanthe is terug te vinden onder de NU.nl link: http://www.nu.nl/achterklap/3990583/yolanthe-sneijder-cabau-reageert-ophef-uiterlijk-in-rtl-late-night.html

&

'Sterfdag Whitney Houston: haar leven in beeld' 

"Woensdag precies drie jaar geleden overleed zangeres en actrice Whitney Houston. De 48 jarige Amerikaanse popdiva stierf door verdrinking, als gevolg van drugs en hartproblemen. Dit is het leven van Houston in beeld. 

The Michael Zager Band. 

Whitney Houston start haar carrière als viertienjarig meisje in 1977. Ze is leadzangeres bij het nummer Life's A Party van de Michael Zager Band. De frontman van de groep regelt een platencontract voor de jonge zangeres, maar haar moeder wil dat Whitney eerst haar school afmaakt. 




Hold Me 

In 1983 tekent Houston een contract bij Arista. Het eerste nummer van de elpee is het nummer Hold Me, een duet met Teddy Pendergrass. 


The Bodyguard 

Whitney Houston valt in 1989 voor de r&b-ster Bobby Brown en drie jaar later stappen ze in het huwelijksbootje. In 1992 maakt Houston haar filmdebuut in de thriller The Bodyguard. Ze neemt daarvoor de soundtrack I Will Always Love You op. Dat wordt de best verkochte singel van een vrouwelijke artiest ooit.


Echtscheiding

Houston en Brown gaan in 2006 uit elkaar. Ze hebben dan één kind, Bobbi Kristina Brown. Moeder en dochter staan zo nu en dan ook samen op het podium. In 2006 zingen ze My Love is Your Love in Duitsland. 


Dood

Op 11 februari 2012 wordt Whitney Houston door haar bodyguard dood in een bad op haar hotelkamer aangetroffen. Een beveiliger van het hotel waarschuwt de hulpdiensten. Later blijkt dat ze is overleden door verdrinking, als gevolg van drugs en hartproblemen. 


Begrafenis 

Op zondag 19 februari wordt Houston in besloten kring begraven. Haar laatste rustplaats is naast haar vader in New Jersey, die in 2003 overleed. 


Realityserie

In 2012 krijgt de familie van Houston een eigen realityserie met de naam: The Houstons: On Our Own. Het blijkt geen succes en wordt na één seizoen gestopt.



Bobbi Kristina Brown 

Eind januari 2015 wordt de 18-jarige dochter van Houston bewusteloos in bad gevonden. Volgens bronnen zijn er verdachte verwondingen op haar lichaam gevonden. Een uur voordat Bobbi Kristina werd gevonden had ze een woordenwisseling met haar vriend. Brown ligt sindsdien in een coma en vertoont weinig hersenactiviteit." 


Omdat niet alle filmpjes automatisch bij het artikel geplaatst kunnen worden, heb ik ook nu de link van NU.nl weer bijgesloten: http://www.nu.nl/videos/3990504/sterfdag-whitney-houston-leven-in-beeld.html 

De artikelen van NU.nl en de bijgeplaatste linkjes zeggen alles. Zeggen alles, over verdriet, zeggen alles over pijn, zeggen alles over de mens, beroemd of niet, de mens in het algemeen, de mensheid. Zeggen alles, zonder dat hier een direct oordeel of directe mening aan vast zit. Want dat zou alles wat er gezegd en geschreven is, compleet uit zijn verband trekken. Dit doet geen recht aan wie de drie genoemd vrouwen zijn. De drie genoemde vrouwen zijn, want hoewel Yolanthe op dit moment de enige is, die zich in leven kan uiten, is ieder mens, het waard om zichzelf te kunnen uiten en is ieder mens het waard, om zichzelf te kunnen en mogen zijn. Dat Yolanthe dit ook doet, pleit voor haar. Dat ze even gewacht heeft om naar buiten te komen met een antwoord, een reactie in navolging op alle ophef rondom haar uiterlijk, geeft te kennen, dat ze zich bewust is, van wat ze doet. De spreuk die ik vanmorgen op mijn Persoonlijke Facebookpagina plaatste, kan er ook weer helemaal bij. 



Ik ben de laatste die zegt, dat ik nooit iets gezegd, gedacht of soms zelfs verondersteld heb. Ik ben geen uitzondering, ook ik heb weleens een mening over iets, iemand of een situatie gehad, die zich voordeed met of bij een persoon. Maar lieve mensen, zoals ik heb geleerd, is het altijd goed om hier voorzichtig mee om te gaan. Zeker wanneer er een mens, een kind of iemand mee gemoeid is, die we "persoonlijk" niet kennen, die we alleen van de radio, tv, de Social Media Sites of van horen zeggen kennen. Dit geldt voor alles wat en iedereen die je niet kent. Omdat je als mens eigenlijk nooit iets met zekerheid kunt zeggen over de ander, omdat je zonder persoonlijk contact of een gesprek te hebben gehad, zonder ergens bij aanwezig te zijn geweest, zonder dit te hebben ervaren en beleefd, niet kunt weten, wat er bij een of de ander leeft. Omdat je zonder de directe ervaring, zonder dit contact, zonder het stellen van vragen, als mens nooit voor 100% zeker kunt weten, wat er speelt en al helemaal niet bij de ander. Daarom is het op voorhand hebben van een oordeel of een mening over, altijd ongepast. 

We mogen bij onszelf starten. We mogen opnieuw beginnen. We mogen weer leren om naar onszelf te kijken. Te kijken wat we over onszelf weten, omdat alles wat wijzelf denken, zeggen, doen en laten, pas vorm krijgt, wanneer we de antwoorden weten. De antwoorden, waarom we iets bewust of onbewust doen. En wanneer we weer weten, waarom we zelf iets bewust of onbewust doen, kunnen we ook ervaren, welk gevoel dit met zich meebrengt. Welke invloed alles wat er gebeurt en gebeurd is, op ons heeft en op ons had, waardoor je uiteindelijk vanzelf gaat beseffen en begrijpen, dat het goed is om eerst te vertrouwen, eerst zeker te weten, voordat je je uit, voordat je je uitlaat over alles waarvan jij denkt dat iets zo is. En de enige manier waarop je dit kunt doen is door bij jezelf te starten. Want wanneer jij weer weet waarom je de dingen doet, die je doet, wanneer je weer weet waarom je de dingen laat die je laat, zul je begrijpen waarom je nadenkt en waarover je nadenkt. Nadenkt over alles wat er gebeurt, nadenkt over alles wat er gebeurd is, nadenkt over alles wat er komen gaat.   

Want denken is de gedachte over. De gedachte over, zonder het gevoel erbij te hebben ervaren, zonder werkelijk te hebben ervaren en beleefd wat het met je deed. Nadenken over, is de wijze waarop je leert van jezelf. En ook alleen wanneer dit nadenken, de gedachte over een beleving is, de grond is, een basis is, van waaruit je je kunt uitdrukken. Van waaruit je kunt spreken, van waaruit je mag spreken. Omdat dat wat jij zegt wat jij uit dan jouw basis is. Dat wat ervoor zorgt, dat je het ook werkelijk meent. Uit de grond van je hart. Dat wat eerlijk is. En niet op basis van een conclusie of iets wat bewezen is, maar wat bevestigd is, wat grond heeft. Bevestigd op basis van een gevoel, jouw gevoel, een gevoel van juistheid, omdat het jouw gevoel en jouw ervaring is. 

En wanneer je vanuit jouw gevoel kunt spreken kun je ook de juiste woorden vinden. De taal van je hart spreken. Woorden die gebaseerd zijn op basis van wederzijds respect. Wederzijds respect, zonder iemand te beschuldigen, zonder iemand als de boosdoener aan te wijzen, maar te vertellen hoe het in elkaar zit. Hoe het werkelijk is. Want iets wat is zoals het is klopt, klopt voor iedereen en zal ook voor ieder mens gelden, zal voor ieder mens iets betekenen. Zonder dat dit bewezen hoeft te worden of bewezen hoeft te zijn. Wanneer je van je eigen gevoel uitgaat, vanuit je eigen gevoel handelt en reageert weet je ook zeker dat dit juist is. 

Dit geldt overigens voor alle gedachtes en emoties, zowel de negatieve als de positieve. Wanneer jij dit voelt, dan is dit de waarheid, dan is dit juist. Want hoe weet jij zeker, dat het geluk of alles wat getoond wordt als geluk, blijdschap en alles wat gepaard lijkt te gaan met "het geschetste ideaalbeeld" van iets of bij de ander, in het geval van een beroemd persoon, iemand die beroemd is of beroemd wil zijn, ook werkelijk zo is? Of geldt dit toch voor ieder mens, ongeacht of deze wel of niet beroemd is of deze wel of niet beroemd zijn? En is het beroemd of bekend willen zijn echt wel zo mooi en zo bijzonder? Want voor zowel Yolanthe, Whitney, maar ook Bobbi Kristina, geldt dat zij hierdoor automatisch publiekelijk bezit zijn geworden, terwijl ze in feite net als jij, ik en ieder ander mens zijn. Mens, die ook net als jij, ik en ieder ander, leuke, mooie, maar ook mindere en vervelende dingen meegemaakt hebben in het leven. Dingen meegemaakt hebben op basis van behoeften, iets wat bewijst dat zij daardoor en daarmee ook gewoon mens zijn. 

Gewoon mens met eigenaardigheden, mens met emoties, mens met gedachten, mens met lessen, die zij in hun leven hebben mogen leren, iedereen die leeft, nog steeds leert en nog mag blijven leren. Dit laatste geldt voor de lessen, waar ieder mens nog iets mee mag gaan doen. Wanneer je beseft, dat deze drie genoemde dames, ook net als jij en ik gewoon mens zijn, dan kun je wellicht begrijpen dat ook zij te maken krijgen, of in het geval van Whitney, te maken hebben gehad met allerlei gedachten en emoties. Wanneer je als mens nog niet of niet in staat bent, om alles naast je neer te leggen, door voor honderd procent voor jezelf te kiezen en dat te doen wat je gelukkig maakt, zonder daarbij gestoord of geplaagd te worden door het oordeel, de mening of zelfs de gedachten van de ander, zul je heel sterk in je schoenen moeten staan. Ja, sterk in je schoenen staan, want dit is dan de enige manier, om ervoor te zorgen, dat alles je ook werkelijk goed afgaat en je bij jezelf blijft. 

Ja, goed afgaat en bij jezelf blijft, want hoe raar het ook klinkt, kunnen zelfs gedachten en alles wat iemand over een of de ander denkt, zegt of openbaar maakt, van invloed zijn op iemand die even een onbalans moment heeft, iemand die even in onbalans is. De pijn en het verdriet die daarbij door de persoon waarover gesproken wordt, ervaren wordt, kan minstens zo hevig zijn, als wanneer je een dergelijk persoon werkelijk zou slaan. En je zult begrijpen, dat wanneer je hier als mens niet of nog niet tegenop gewassen bent, dat dit van invloed kan zijn? De vraag is alleen, wanneer ben je als mens zover, dat het oordeel, de mening of de gedachte, wat zelfs verwensingen van de ander kunnen zijn, je niets meer doen? Je niets meer doen, omdat je dit niet meer als zodanig voelt? Wanneer ben je zover en vergeef me mijn uitspraak, dat je schijt hebt aan wat iemand van je vindt, denkt of zegt? 

Ja wanneer ben je zover? Wanneer je niet meer twijfelt, wanneer je van jezelf houdt en wanneer je jezelf op een dusdanige positie plaatst, dat niets van dit alles je meer raakt. De volgende vraag die je jezelf daarbij kunt stellen is, kun je dit alleen wanneer je jezelf bent? Dit heb ik me een groot deel van mijn leven afgevraagd. Daarbij of ik niet overgevoelig of gevoelloos was? Dit is iets wat heel veel mensen zichzelf afvragen, mensen die zich laten leiden, mensen die zich laten sturen, mensen die nog niet of nog niet zover zijn, dat ze voor zichzelf durven te kiezen. En juist deze mensen, de mensen die overgevoelig of zoals velen denken gevoelloos zijn, vormen een gemakkelijk doel, een gemakkelijke prooi, voor alles en iedereen die niet de juiste intenties heeft. 

Voor alles en iedereen, die door wat hij of zij denkt, zegt en doet, zelfs wanneer dit onbewust is, een bijdrage levert aan het geluk of ongeluk van ieder ander. Ieder ander, die door het nog niet zichzelf zijn, door het nog niet zichzelf kunnen zijn, die door het niet of nog niet houden van zichzelf, die door gebrek aan eigenwaarde en zelfrespect, iets of iemand anders nodig heeft om gelukkig te kunnen zijn. Die denkt, iets of iemand nodig te hebben, om gelukkig te kunnen zijn. En om dit voor elkaar te krijgen tot de meest bizarre dingen in staat is. In een gunstig geval prestaties en dat wat een bijdrage levert aan respect, omdat dit het enige is waar een dergelijk persoon van groeit. En in het slechtste geval afglijdt, naar het donkerste en diepste putje van zijn of haar vermogen waardoor ziek worden een gevolg is. Ziek van het niet mee kunnen in de wereld die zoveel van hem of haar vraagt, dat hij niet meer verder kan. Ziek van het gevoel hebben niet te voldoen. Ziek worden door de gedachte niet van waarde te zijn. De vraag is echter wanneer ben je van waarde? Ieder mens is van waarde, ieder mens is het waard om zijn of haar leven op de meest ultieme wijze te leven. Dat te doen wat hem of haar past. 

De spreuk van vandaag en de uitzending van RTL Late Night van gisteravond passen er volledig bij. De link heb ik daarom nog even bijgesloten: http://www.rtlxl.nl/#!/rtl-late-night-301978/ea158b43-3300-3351-b6e7-0e628e8bc96b Want dat ieder mens weer mag doen wat bij hem of haar past, is wat in alles duidelijk naar voren komt. Ieder mens dat mag doen waarbij hij of zij het gevoel heeft van waarde te zijn. Is dit iets waar ieder mens naar verlangt? Want ieder mens die tevreden is, die dat wil doen wat hem of haar het gevoel geeft om een waardig bestaan te kunnen leiden, zal ook de juiste balans zien te vinden tussen dat wat hij of zij kan doen en dat wat van hem of haar verlangd wordt. Een waardig bestaan, iets wat je als mens bereikt, wanneer je werkt aan je persoonlijke groei en je persoonlijke ontwikkeling. Dat wat ervoor zorgt dat je alles uit het leven haalt wat er in zit. En de persoon die dit op eigen kracht, met eigen inzet en eigen kunnen doet, zal werkelijk tevreden zijn. Zal ook iedere dag zien als een extra kans, een extra gelegenheid om dat te doen wat hem of haar gegeven is, wat hem of haar toekomt, wat voor hem of haar bestemd is. Omdat dit de enige wijze is om jezelf te kunnen zijn. Want wanneer jij jezelf bent, kun je van waarde zijn voor iedereen die en alles wat leeft.

En nogmaals de herhaling van het stukje van mijn voorgaande blog! 
"Zie het maar als producten en diensten, dat wat je verkoopt en dat wat je aanprijst. Wanneer jij zelf niet achter een product, dienst, of de gevolgen die door het gebruik, het werken met een dergelijk product of dienst kunnen ontstaan staat, dan is mijn advies om daar niet mee te beginnen, dan is mijn advies om daar niets mee te doen. Tenzij je ziet wat de voordelen zijn, de voordelen die dan in eerste instantie een bijdrage zullen moeten leveren aan de gezondheid van iedereen die en alles wat leeft. Al het andere en met name de verdiensten, het bedrag wat je eraan overhoudt, is bijzaak. Want wanneer jij niet achter het product of dat wat je doet staat, zul je daar als mens op een bepaald moment hinder van gaan ondervinden. Hinder in de vorm van lichamelijke, geestelijke of emotionele ongemakken. En uit ervaring weet ik inmiddels dat deze gevolgen verstrekkend kunnen zijn. Zelfs wanneer je dit op het eerste gezicht, in eerste instantie, in de eerste tijd, waarin je dit doet, niet ziet, zal uiteindelijk ook bij of aan jou de rekening worden gepresenteerd.

De rekening, waardoor jij je als mens zult mogen verantwoorden, voor alles wat je zegt, denkt, doet en laat. Want uit elke actie, volgt een reactie, uit elke actie volgt volautomatisch iets wat jou laat inzien dat jij, maar ook ieder ander, zelf weer de verantwoordelijkheid, mag, kan en zal mogen nemen, voor alles wat je zegt, denkt, doet en laat. Het juist kiezen, is daarmee meteen de enige noodzaak en behoefte, waaraan je vanaf vandaag gehoor mag geven. Dit is jouw kans, jouw mogelijkheid en jouw gelegenheid, of wacht je liever tot de gevolgen, zichtbaar, voelbaar en merkbaar zijn? Besef, dat deze, dan ook volledig jouw verantwoordelijkheid zijn!

Daarom kan ik niet anders dan het volgende te zeggen en te adviseren: Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven." 

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed!!! Hoe simpel kan het zijn?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten