maandag 9 februari 2015

Waarom alle dagen goed zijn, elke dag een nieuwe mogelijkheid biedt. Jouw kans?

'Meditatie lijkt veroudering van brein tegen te gaan'

"Meditatie lijkt bepaalde delen van het menselijk brein te beschermen tegen ouderdom. 


Mensen die jarenlang regelmatig mediteren, vertonen een relatief kleine afname van grijze stof in hun hersenen als ze ouder worden. 

Dat melden Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Frontiers in Psychology  

De afname van grijze stof begint normaal gesproken rond het twintigste levensjaar en zorgt ervoor dat het menselijk brein op latere leeftijd vatbaarder wordt voor ouderdomsziektes, zoals alzheimer. 


De aanwijzingen voor het beschermende effect van meditatie vonden de wetenschappers bij een studie waarbij MRI-scans werden gemaakt van vijftig proefpersonen. De helft van die mensen deed gemiddeld al 20 jaar aan meditatie. De andere helft van de proefpersonen mediteerde nooit. 

Volume 

De resultaten waren tot op zekere hoogte niet verrassend: hoe ouder de proefpersonen, hoe mee volume van grijze stof in hun brein was afgenomen. 

Maar bij de mediterende deelnemers aan de studie was er wel iets opmerkelijks te zien. De grijze stof in hun hersenen wat op latere leeftijd gemiddeld minder sterk geslonken dan bij de andere proefpersonen. 

Het gaat om een kleine studie, die nog moet worden herhaald voordat wetenschappers definitieve conclusies kunnen trekken over de invloed van meditatie op de afname van grijze stof. 

Veelbelovend 

"Maar de resultaten zijn veelbelovend", verklaart onderzoekster Eileen Lunders op de nieuwssite van de Universiteit van Californië. 

"We moeten met meer wetenschappelijk onderzoek verkennen of we ons brein kunnen beschermen tegen ouderdom met meditatie." 

Grijze stof bevindt zich in de hersenen vooral aan de buitenkant en heeft als functie het verwerken van informatie. 

Eerdere studies suggereren dat meditatie ook andere structuren in het brein kan beschermen, zoals witte stof. Daarnaast worden meditatievormen al ingezet als behandeling voor depressiviteit." http://www.nu.nl/wetenschap/3989096/meditatie-lijkt-veroudering-van-brein-gaan.html



'Kinderen David Beckham willen meer met goede doelen doen' 

"De kinderen van voetballer David Beckham willen hun vader helpen met het inzetten voor goede doelen. 

Dat vertelt de voetballer maandag aan Sky News  

De ex-voetballer van onder andere Manchester United en Real Madrid heeft olangs samen met Unicef een project gelanceerd, genaamd 7: De David Beckham Unicef Fund. Beckham is namelijk al tien jaar ambassadeur. 

Het fonds zal zich richten op zeven landen waar kinderen het zeer moeilijk hebben: Burkina Faso, El Salvador, Papoea Nieuw-Guinea, Swaziland, Djibouti, Servie en Bangladesh. De 39-jarige voetballer laat weten dat hij zijn vier kinderen altijd op de hoogte houdt van de goede doelen waarvoor hij zich inzet. 

Brooklyn Beckham 

"Mijn kinderen moeten goed weten waarmee ik bezig ben", aldus Beckham. "Laatst vroeg mijn zoon Brooklyn aan mij of hij misschien een keer mee mag. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat mijn kinderen heel goed begrijpen dat ze in een luxe situatie zitten en dat andere kinderen helpen veel belangrijker is." 

Beckham is sinds 2005 verbonden aan Unicef." 

http://www.nu.nl/achterklap/3989188/kinderen-david-beckham-willen-meer-goede-doelen-doen.html 

Ook dit keer een mooie combinatie van artikelen en de linkjes om het originele NU.nl artikel te lezen en zien onderaan. Mooi omdat het gaat over "de werking van de hersenen" bij de mens en daarnaast over goede doelen, het tonen van compassie, zij het, dat dit laatste natuurlijk een klein stapje is, in de richting van iets, wat door werkelijk de verschillen de wereld uit te helpen, pas echt resultaat biedt en geeft.  Ook dit keer heb ik wel wat ideetjes, heb ik heb wel wat tips en adviezen.

Of iemand als David Beckham of één van de andere weldoeners zich hieraan wil verbinden, zal de toekomst uitwijzen. Zal de toekomst, wellicht in dit blog nog laten zien. De toekomst, omdat dit iets is, wat ieder mens gegund is, het in een "ontwikkelde wereld" onacceptabel is, dat er voorkeursposities, bevoorrechte posities zijn. Dat er om dit te realiseren iets structureel gewijzigd zal mogen worden, kan en mag ik wel alvast laten weten. De spreuken die ik gisteren en vandaag op mijn persoonlijke Facebookpagina plaatste, passen daar weer volledig bij. Daarom bij deze: "Mijn hartelijke dank aan de personen waarvan ik de mooie spreuken heb geleend". Dit geldt overigens voor alle foto's, waarbij ik dit nog niet eerder heb gedaan.




















Door alle mooie dingen die dagelijks gebeuren, die ik dagelijks te zien, te horen en daardoor te weten krijg, wordt de puzzel, stukje voor stukje compleet. Krijgt de puzzel, stukje bij beetje vorm. En het meest bijzondere vind ik wel, dat alles steeds meer in elkaar lijkt over te lopen. Toen Ulrich en ik gisteravond nog even naar de TV keken voor het slapengaan, zagen we het programma "De Monitor" van de NPO. http://www.npo.nl/de-monitor/08-02-2015/KN_1665969 Of dit programma ook echt mooie dingen laat zien, daarover doe ik geen uitspraak, dat dit wel een helder beeld geeft, van hoe de wereld in elkaar zit, wat er allemaal gaande is, kan en mag ik zeker niet ontkennen. 

Ik blijf daarom ook dagelijks verder gaan met mijn blogactiviteiten, daarbij dat doen, wat mij, Ulrich, onze kat en iedereen waar ik om geef, waar ik van houd en die ik lief heb, een stukje op weg kan helpen. En wanneer ik daarmee ook ieder ander, die dit blog leest, mag en kan helpen, die ook bereid is om een bijdrage te leveren, aan zijn of haar toekomst, door te werken aan eigen gezondheid en welzijn, dan is dat meteen mooi meegenomen. Dan heb ik op deze wijze, mijn steentje weer bijgedragen. Want dat is alles wat ik kan doen, wat ik kan en mag doen, een steentje bijdragen aan het pad, de trap, de weg, waar iemand zelf op mag lopen. Het pad, de trap of de weg, die iemand zelf mag begaan. Door alles wat ik vanuit eigen ervaring en beleving weet en dit te delen, kan en mag ik, er voor een ander zijn. Wellicht kun jij dit ook, voor de persoon die iets nodig heeft, voor de persoon die iets niet zelfstandig kan, voor de persoon die zeker andere kwaliteiten heeft, maar door alles wat hij of zij "moet doen" in het leven, gewoon even het spoor bijster is. En of dit met de grijze of witte stof in de hersenen te maken heeft, dat weet ik niet. Net zo min, of alles wat ooit misleidend is geweest in het leven, er een bijdrage toe heeft geleverd. 

Want alleen wanneer ik de hele geschiedenis van de persoon, of de personen ken, waarover dit gaat, zou ik daarover een uitspraak kunnen en mogen doen. Wanneer de persoon die meewerkt aan een uitzending als "De Monitor" of ieder ander persoon, die zijn of haar verhaal doet op Radio, TV, in de krant, via de de Social Media Sites of enige andere bron of medium, alles deelt, dan kan hier een objectief oordeel van gevormd worden. Maar zien we alles, weten we alles en horen we alles, of horen, zien en weten we alleen wat er getoond wordt? Dat blijft altijd de vraag. Een vraag, die je alleen wanneer het jou betreft en jou aangaat, zou kunnen stellen. En wanneer dit jou niet aangaat, wanneer het jou niet betreft, de ander jou niet om hulp vraagt, hoef je hierover ook geen mening te hebben. 

Geen mening, geen commentaar. Iets wat eigenlijk door maar heel weinig mensen wordt gezegd, want ieder mens heeft wel een mening, heeft wel commentaar, tenzij de persoon bereid is om alles werkelijk uit te pluizen en in het kader van een geschil, een conflict of enig andere verwijtende situatie, alles van beide en met beide partijen bespreekt. Pas dan kun je redelijk helder inzicht krijgen. En wanneer je werkelijk alles helder in zicht hebt, krijg jij een soort van bemiddelaarfunctie, wordt je de mediator, de persoon die onzijdig is, geen partij kiest, tenzij je deels betrokken bent. Want dat gebeurt heel snel, wanneer je op de één of andere manier in een positie zit waarbij andere belangen dienen. Belangen die jou als persoon verder kunnen helpen. Wanneer het belang wat je dient, dan werkelijk het algemeen belang dient, zit je op het juiste pad. Wees je er dan alsjeblieft bewust van dat dit zo is, voordat je uitspraak doet of de betreffende kwestie het mediator zijn op je neemt. Want wanneer je dit doet, deel jij een stukje verantwoordelijkheid, wordt jij deel van het verhaal, probleem, de kwestie die speelt. 

In alle jaren waarin ik mensen heb mogen begeleiden, heb mogen helpen en datgene heb gedaan wat een bijdrage leverde aan het belang van de persoon met een hulpvraag, heb ik altijd gehandeld vanuit mijn gevoel. Want door vanuit mijn gevoel te handelen, vanuit mijn gevoel advies te geven, vanuit mijn gevoel te helpen, weet ik ook werkelijk dat ik de juiste dingen heb mogen doen. Juist voor de persoon, die met een hulpvraag kwam. Dat ik na jarenlang van onvoorwaardelijk helpen, daarbij een stukje zelfbescherming heb ingebouwd, is in mijn beleving nooit verkeerd, is in mijn beleving nodig, omdat ik wanneer ik dit niet zou doen, het probleem of dat wat er speelt, mijn probleem zou maken, waardoor dit mijn probleem wordt. En dat is het niet, dat is het nooit, dit is meteen ook iets wat ik mag delen met iedereen die als hulpverlener en alles wat zich als hulpverlenend inzet, of in de markt aanprijst. De 21 vragendagen zijn mijn bescherming geworden. Wanneer iemand aan zichzelf wil werken, hij of zij bereid is om echt met zichzelf aan de slag te gaan, bieden de 21 vragendagen hem of haar inzicht. Inzicht in de eigen situatie. Iets wat ieder mens nodig heeft. Ieder mens die zich onverhoopt vaak laat leiden door negatieve emoties. Die in beginsel niet negatief hoeven te zijn, dit wel kunnen worden.

Zie het maar als producten en diensten, dat wat je verkoopt en dat wat je aanprijst. Wanneer jij zelf niet achter een product, dienst, of de gevolgen die door het gebruik, het werken met een dergelijk product of dienst kunnen ontstaan staat, dan is mijn advies om daar niet mee te beginnen, dan is mijn advies om daar niets mee te doen. Tenzij je ziet wat de voordelen zijn, de voordelen die dan in eerste instantie een bijdrage zullen moeten leveren aan de gezondheid van iedereen die en alles wat leeft. Al het andere en met name de verdiensten, het bedrag wat je eraan overhoudt, is bijzaak. Want wanneer jij niet achter het product of dat wat je doet staat, zul je daar als mens op een bepaald moment hinder van gaan ondervinden. Hinder in de vorm van lichamelijke, geestelijke of emotionele ongemakken. En uit ervaring weet ik inmiddels dat deze gevolgen verstrekkend kunnen zijn. Zelfs wanneer je dit op het eerste gezicht, in eerste instantie, in de eerste tijd, waarin je dit doet, niet ziet, zal uiteindelijk ook bij of aan jou de rekening worden gepresenteerd.

De rekening, waardoor jij je als mens zult mogen verantwoorden, voor alles wat je zegt, denkt, doet en laat. Want uit elke actie, volgt een reactie, uit elke actie volgt volautomatisch iets wat jou laat inzien dat jij, maar ook ieder ander, zelf weer de verantwoordelijkheid, mag, kan en zal mogen nemen, voor alles wat je zegt, denkt, doet en laat. Het juist kiezen, is daarmee meteen de enige noodzaak en behoefte, waaraan je vanaf vandaag gehoor mag geven. Dit is jouw kans, jouw mogelijkheid en jouw gelegenheid, of wacht je liever tot de gevolgen, zichtbaar, voelbaar en merkbaar zijn? Besef, dat deze, dan ook volledig jouw verantwoordelijkheid zijn!

Daarom kan ik niet anders dan het volgende te zeggen en te adviseren: Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven." 

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed!!! Hoe simpel kan het zijn?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten