donderdag 5 februari 2015

Welke ervaring, welk nieuws is het delen waard? Watvoor gevoel geeft dit je?

'Kakkerlakken hebben een persoonlijkheid'

"Kakkerlakken hebben een persoonlijkheid. Volgens wetenschappers zijn sommige kakkerlakken verlegen, en anderen juist stoutmoedig. 

De conclusies van het onderzoek naar de persoonlijkheid van kakkerlakken werden deze week gepubliceerd in Proceedings of the Royal Society B

Voor het onderzoeken werden kakkerlakken (Periplaneta americana) in een verlichte ruimte met enkele beschutte plekken geplaatst. 

Kakkerlakken verblijven niet graag in verlichte ruimtes, en de wetenschappers onderzochten hoe verschillende kakkerlakken reageerden op een plotselinge schittering van licht. 

Sommige bleken, bij herhaling, sneller de schaduw te zoeken dan anderen. Volgens het onderzoeksteam wordt dat verschil in handelen bepaald door de persoonlijkheid van de insecten. 

Ook concludeerden de onderzoekers dat kakkerlakken in een groep consensus bereiken over wanneer en waar zij beschutting moeten zoeken. Als de groep echter van samenstelling wisselt, dan verandert ook de consensus." 

En wanneer je nog meer over kakkerlakken wilt lezen, dan kun je de onderstaande link aanklikken en doorklikken naar het linkje kakkerlakken. http://www.nu.nl/wetenschap/3986683/kakkerlakken-hebben-persoonlijkheid.html



'Scholing werkt bij oudere werknemer' 

"Oudere werknemers zijn eerder bereid en gemotiveerd om langer door te werken als ze van hun werkgever goede scholingskansen krijgen. 

Ze ontzien met extra verlofdagen of een lichter takenpakket werkt niet. Dat concludeert onderzoeksinstituut ROA van de Universiteit Maastricht op basis van onderzoek, waaraan 11.600 werknemers en 1.400 bedrijven en organisatie in de overheids-, onderwijs- en bouwsector hebben meegedaan. 

Werkgevers die goede scholingsfaciliteiten bieden aan oudere werknemers, worden daar royaal voor beloond, zeggen de onderzoekers. Het levert ze extra gemotiveerd personeel op, dat minder stress ervaart. De betrokken werknemers willen ook later met pensioen gaan. 

Deze effecten blijven niet beperkt tot oudere werknemers die daadwerkelijk scholing volgen. Ook collega's die wel het aanbod krijgen, maar er geen gebruik van maken, profiteren in dezelfde mate." 

En voor meer informatie over carrière, kun je de onderstaande link aanklikken en het woord carrière voor eventuele informatie die daarover gaat. http://www.nu.nl/carrière/3986767/scholing-werkt-wel-bij-oudere-werknemer.html Daarnaast staan er aan de zijkant van deze pagina ook een aantal "Do's en Don'ts" en wel bij ontslag, onderhandelen en solliciteren. 

Weer twee mooie stukken van NU.nl. Welke waarde jij hieraan geeft, is natuurlijk aan jou. Dat beide items te maken hebben met onderzoek, dat vond ik de reden om ze ook beide te plaatsen. Onderzoek, wat in beide gevallen een conclusie oplevert. Een conclusie, gebaseerd op ondervindingen, op dat wat ervaren wordt, dat wat gemonitord wordt, dat wat in cijfers, uit te drukken valt. Cijfers die betrekking hebben op levende wezens, mens en dier. Daarbij niet gelet op de volgorde van de geplaatste stukken, maar op basis van intelligentie. Want de mens wordt nog steeds als het meest intelligente wezen beschouwt, tenzij nu ineens de persoonlijkheid van de kakkerlak het wint van die van de mens. 

En ik grap hierover omdat ik het heel bijzonder vind. Heel bijzonder, want hoe weten we dat alle kakkerlakken hetzelfde waarnemen, hetzelfde zien, hetzelfde ervaren? Zegt dit dan iets over hun persoonlijkheid, of zou de mate waarin zij kunnen kijken, zichzelf zien ten opzichte van de schittering hier ook een bijdrage toe leveren? Wie zal het zeggen: de onderzoekers, de mens die kan praten met de kakkerlak of de kakkerlak zelf, wanneer de taal van het hart voor mens en dier gelijk is? Dit laatste zou wel de meest gemakkelijke manier zijn. Zou de kakkerlak ook een eigen toon, eigen geluid en eigen manier van communiceren hebben, waardoor zijn of haar ouders hem of haar herkennen? Toen ik vanmorgen de foto met de volgende tekst op mijn Persoonlijke Facebookpagina plaatste had ik vast een vooruitziende blik. 
Dat het nieuws wat ik zojuist hoorde er ook weer helemaal bij past, zal ik jullie zeker niet onthouden. Want deze week is er bij een vrouw in China, na het krijgen van en herseninfarct, iets bijzonders geconstateerd. Dat wil zeggen, het klinkt bijzonder, de wetenschappelijke verklaring, geeft aan dat het te maken heeft met het deel van de hersenen wat is beschadigd. De hersenhelft waarin de kindertaal ontwikkeld is, functioneert niet, of niet optimaal en de later aangeleerde taal die in de andere hersenhelft opgeslagen zou zijn, zorgt ervoor dat deze taal naast opgeslagen te zijn ook gesproken wordt. Ze verstaat overigens de Chinese taal perfect, antwoordt echter in het Engels. http://www.metronieuws.nl/buitenland/2015/02/chinese-vrouw-spreekt-alleen-nog-engels-na-infarct 

Dat er zelfs nog meer extremere dingen voorkomen, blijkt uit het volgende artikel, over een 25-jarige Britse man, die na een ongeval in een kunstmatige coma gehouden is en bij het ontwaken, ineens vloeiend de Franse taal spreekt, iets wat hij nooit geleerd of beheerst heeft, in de 12 jaar voor zijn ongeval. Een bijkomende bijzonderheid, is dat hij gelooft, dat hij de bekende acteur Matthew McConaughey is. Deze man, doorging na ontwaakt te zijn uit zijn coma, echter verschillende fases, waarin hij geloofde dat hij 12 of 14 jaar oud was en nog bij zijn ouders thuis woonde. Dat daar zelfs ook de daarbij behorende emoties gepaard met de herinnering aan de hond en een belofte van zijn ouders bij hoorde, is heel bijzonder, maar zeker niet uitzonderlijk. http://www.metronieuws.nl/koffiepauze/2014/12/brit-ontwaakt-uit-coma-spreekt-vloeiend-frans 

De laatste in dit rijtje is wel het meest bijzonder. Dit betreft een Britse vrouw die na een heftige migraine aanval ineens Engels spreekt met een zwaar Chinees accent. http://www.telegraaf.nl/buitenland/20438175/__Britse_spreekt_opeens_Chinees_.html 

En hoewel dit niets te maken heeft met de NU.nl linkjes van deze pagina, is het wel duidelijk, dat ook in dit geval, het vermelden van deze artikelen, de moeite waard is. De moeite waard, omdat dit alles te maken heeft met de mens, de persoon zelf. De persoon, die op de één of andere manier de communicatiemogelijkheid met zichzelf kwijt is geraakt of zoals nog niet iedereen zal begrijpen en beseffen, aan het herstellen is. 

Dat het herkennen van het loei-geluid van een kalfje door de moederkoe en alles wat in mijn gisteren gedeelde Summary van LinkedIn betreffende het gezond of ziek zijn, hieraan gelinkt kan worden, mag ik met iedereen delen. Want door het geluid, de toon, de klank en klankkleur van dat wat je als mens uit, dat wat je als mens weet of mag delen, laat zien wie je in wezen bent. Want ook hiervoor geldt, dat goed communiceren, in feite niets anders is, dan de taal van het hart te spreken. Ja, de taal van jouw hart spreken, zodat ieder mens de kans krijgt, om datgene te doen, wat hij of zij, in een vorig leven nog niet af heeft kunnen ronden. Hier gehoor aan geven, er iets mee doen, is dat wat nodig is, waar de behoefte toe leidt. Een behoefte, zelfs wanneer je het gevoel hebt, gelooft of denkt, dat je een bekend acteur bent. Een bekend acteur of een tweelingziel, wie zal het zeggen? Dit is aan de persoon zelf.

Want dat dit iets is wat mogelijk gemaakt wordt, door een dergelijke aandoening, klinkt wellicht ongeloofwaardig, klinkt wellicht idioot, tenzij de persoon ook weer gaat leven vanuit zijn of haar hart. De mogelijkheid die hem of haar geboden wordt, is echt niet voor niets geweest. En of dit door een ongeval of ziekte ontstaan is, is daarbij niet van belang. Dat ieder mens zijn of haar leven leeft, om zich de dingen die voor hem of haar nodig zijn te herinneren, is namelijk het allerbelangrijkst. Hoewel het er nauwelijks op lijkt, wanneer je naar het nieuws kijkt en naar alles wat dagelijks op internet, maar ook op de diverse Social Media Sites gepromoot wordt, mogen we weer terug naar de MIND EMPTINESS. We mogen ons als mens, weer in onze natuurlijke staat gaan begeven. Dat doen wat ertoe leidt, dat we weer open staan, weer ontvankelijk zijn, voor alles wat werkelijk goed voor ons is. Wat goed voor ons en daarbij voor iedereen die en alles wat leeft is. 

Want dat dit de enige juiste wijze van communiceren is, die van hogerhand gestimuleerd en gemotiveerd wordt, zal iedereen die en alles wat verbonden is, ook werkelijk gaan ontdekken, ervaren en beleven. Goed communiceren, is in feite niets anders, dan de taal van het hart spreken, de taal van jouw hart. Dat dit voor een bewust mens duidelijk is, zul je zeker begrijpen. Dat het je zonder beperkingen vanuit liefde, kunnen uiten, door te zeggen wat je voelt, bedoelt en wilt, op een duidelijke, heldere en krachtige wijze nodig is, mag ieder mens weer weten. 

En dat dit zo is, zal ieder mens die leeft, vanzelf weer gaan ervaren. Niet alleen om iets over te brengen, maar daarbij ook, meer dan ooit door te dringen tot het hart van de ander, omdat dit nodig is en ieder mens die gezond is, dit ook werkelijk van nature kan. Want de gezondheid van ieder mens, klinkt door in de stem. Een heldere stem, is een gezonde stem, deze zingt en laat ieder mens weten, dat het goed is. Dat dit bij koeien en andere dieren, ongetwijfeld hetzelfde werkt, geeft nog maar eens aan, dat we, alles wat God gemaakt heeft en door God gemaakt is, één is. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die wakker worden, die bewust zijn. Wat zou het toch mooi zijn wanneer ieder mens dit weer mag ervaren. 

Het  nu volgende stukje heb ik één op één overgenomen van het blog van gisteren omdat dit het herhalen waard is!

"Want wanneer we allemaal weer volgens onze bestemming gaan leven, zijn er geen communicatieproblemen, zijn er geen verstoringen en zal alles wat we doen, volautomatisch aansluiten bij dat wat nodig is. Dat wat nodig is en dat dit niet iets is wat de mens kan sturen, kan begeleiden, kan regisseren, is iets wat geen enkele wetenschapper hoeft te bewijzen, omdat het zo is. Sterker nog, het zorgt ervoor, dat de wereld weer de wereld van vrede en vreedzaamheid wordt. De wereld van vrede, vreedzaamheid en verdraagzaamheid, doordat ieder mens op het moment waarop hij of zij doet wat hem of haar gegeven is, wat hem of haar zo uniek maakt, er geen ander is, die dit zal kunnen doen. Er geen ander is, die er op eenzelfde wijze voor kan zorgen dat dat gedaan wordt, wat werkelijk resultaat behaalt. Er geen ander is, die precies dat doet, wat nodig is, om de schakel te zijn tot het groter geheel. 

De schakel tot en daarop volgend de schakel in het groter geheel. Het geheel wat nodig is, wanneer ieder mens weer zichzelf is, zichzelf kan en mag zijn. Het geheel wat nodig is, waar alle negatieve emoties, gedachten en gevoelens voor eens en altijd tot het verleden behoren. Jij kunt vandaag al de eerste stap zetten. De eerste stap, door te doen wat jij voelt dat goed is. Dat je dit alleen kunt door je eigen kwaliteiten, talenten, zeg kracht te uiten, mag ieder mens ervaren. Open je ogen, kijk en zie wat je kunt en wat nodig is om jouw stem, de stem van je hart weer door te laten klinken in alles wat je doet. Waardoor jouw communicatiesysteem zich herstelt, jij je beter gaat voelen en daarnaast zal jouw wijze van communiceren, de stem van jouw hart, ook weer doordringen tot de harten van alle mensen die je lief hebt. Waardoor jouw wijze van communiceren, de stem van jouw hart, weer een bijdrage levert aan het gezond en wel zijn, van iedereen die en alles wat leeft. 

Waarom zou je ermee wachten? Hoe lang kies je er nog voor, om zonder energie, zonder tevredenheid, jouw dag te beëindigen? Hoe lang heb je dan nog? Hoe lang kun jij nog door, met alles waar je niet echt voldoening van krijgt? Natuurlijk is het loonstrookje aan het einde van de maand belangrijk, zelfs nodig in de wereld van vandaag. Hoeveel je nodig hebt wanneer je weer gezond bent, gezond leeft, door gezond te eten, te bewegen, voldoende rust te nemen en de dingen te doen waar jij energie van krijgt, kan ik niet voor jou beslissen of bepalen. Dit is aan jou. Evenals het moment waarop je voor jezelf kiest. Want wanneer je voor jezelf kiest, zul je ook weer weten. Wanneer je voor jezelf kiest, kun je automatisch de aanvulling voor de ander en uiteindelijk zelfs voor ieder ander zijn."

Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven." 

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston "Step by step". Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn?https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten