zaterdag 7 februari 2015

Laat jij het gebeuren of doe je er alles aan wat je kunt doen? En wat dan precies?

'Nederlands i-Phonespel wordt bestuurd met hartslag'

"Het Nederlandse bedrijf Happitech heeft Skip a Beat ontwikkeld; een spel waarbij de hartslag van de speler invloed heeft op de game. 


Het spel maakt gebruik van de flitser. Aan het begin van elk level houdt de speler zijn of haar vinger voor de flitser. De app kan vervolgens de hartslag meten door te kijken naar hoe het licht door de huid heen schijnt. 


In het spel moeten een zwevende kikker worden genavigeerd langs obstakels, ongeveer zoals bij Flappy Bird. Daarnaast moet tijdens het spelen de hartslag binnen bepaalde waardes gehouden worden. 

"Ons doel is vooral om je bewust te maken van je hartslag. Wat er met je gebeurt met je wanneer je teveel koffie drinkt, slecht slaapt of een goed ontbijt hebt", aldus Happitech-ceo Yosef Harb tegen Mashable. "Het is een combinatie van bewustwording en het 'gekwantificeerde zelf". 

Volgens Harb zou het spel ook een leuke manier kunnen zijn voor mensen met hartklachten om hun hartslag in de gaten te houden. De ontwikkelaars zijn van plan de app te laten werken met iOS Healthkit, en willen mogelijk ook een Apple Watch-app maken.  

Skip a Beat is beschikbaar in de App Store voor 1,99 euro." 

Heel interessant en hoewel ik persoonlijk niet van spelletjes houd, kan dit wel een "eyeopener" zijn. Het artikel en de linkjes die erbij horen zijn te vinden op: http://www.nu.nl/games/3988002/nederlands-iphone-spel-wordt-bestuurd-met-hartslag.html



'Helft bedrijven heeft moeite met doorbetalen loon aan ziek personeel' 

"Bijna de helft van de werkgevers (45 procent) hikt aan tegen de kosten die ze hebben doordat ze het loon moeten doorbetalen van ziek personeel. 

Dat blijkt uit een onderzoek dat minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft laten uitvoeren. Asscher heeft de uitkomsten vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurd. 

Uit het onderzoek komt naar voren dat er bij de meeste bedrijven draagvlak bestaat voor de wettelijke verplichting om het loon door te betalen als een werknemer ziek wordt, en om te zorgen dat hij weer aan de slag komt. Maar vooral kleinere bedrijven hebben moeite met de kosten. 

Een deel van de werkgevers vindt dat de prikkel om arbeidsongeschiktheid te voorkomen te veel bij hen gelegd wordt in plaats van bij de werknemers. Er zijn overigens ook bedrijven die op grond van cao-afspraken meer loon aanvullen dan wettelijk verplicht is. Ruim driekwart van alle werkgevers heeft zich voor de loondoorbetalingsplicht. 

CPB 

Asscher trekt nog geen conclusies uit de cijfers. Hij wacht eerst op verdere onderzoeken van onder meer het Centraal Planbureau (CPB). 

Het CPB gaat bekijken wat het de overheid zou kosten als de termijn van loondoorbetaling teruggaat van twee naar één jaar. Er zullen meer mensen een arbeidsongeschiktheidsuitkering krijgen. Het planbureau kijkt ook naar het effect dat een kortere loondoorbetalingstermijn zou hebben op de arbeidsmarkt. Naar verwachting worden oudere werknemers dan sneller aangenomen. Het planbureau komt in maart of april met zijn rapport. 

Een aantal jaren terug werd de termijn voor loondoorbetaling bij ziekte verlengd van een naar twee jaar. Dat heeft ervoor gezorgd dat jaarlijks ruim 13.000 mensen minder arbeidsongeschikt worden." 

Ook bij dit artikel kun je de link weer aanklikken, om meteen de bijbehorende artikelen en linkjes te bekijken. Het artikel wat hiernder genoemde wordt, heb ik zelf alvast bijgesloten. http://www.nu.nl/politiek/3987853/helft-bedrijven-heeft-moeite-met-doorbetalen-loon-ziek-personeel.html 



MKB vindt personeelslasten te hoog

"De personeelslasten voor het midden- en kleinbedrijf moeten flink omlaag om economische groei te verhogen, stelt MKB-Nederland. 

Er moet een einde komen aan het twee jaar doorbetalen bij ziek personeel, het aantal vrije dagen is te hoog en het recht op flexibele werktijden moet verdwijnen. Dat stelt de werkgeversorganisatie in een rapport dat dinsdag zal worden aangeboden aan premier Rutte. 

"Regels, risico's en lasten drukken zwaar op de bedrijven. En ze zijn niet meer van deze tijd", aldus voorzitter Michael van Straalen. De regels voor zieke werknemers worden gezien als de 'meest belastende verplichting'. 

Zieke werknemers werknemers hebben recht op 70 procent van hun loon, twee jaar lang. De mkb'ers willen dat dit wordt teruggebracht naar één jaar, aldus het rapport. 

Ook vinden MKB-Nederland en VNO-NCW dat ondernemers niet langer verantwoordelijk moeten zijn voor ziektegevallen die duidelijk voortvloeien uit het gedrag van werknemers in de privésfeer, zoals skiongelukken. Daarvoor zullen werknemers zich zelf moeten verzekeren. 

Daarnaast wil het midden- en kleinbedrijf dat de regels voor verlof worden aangepakt. Die werden vorig jaar juist uitgebreid: vaders hebben recht op langer vrij na de geboorte van een kind, en geldt zorgverlof niet alleen voor het verzorgen van partners en kinderen, maar ook voor zieke opa's, oma's en vrienden. 

Asscher

Inkomenszekerheid 

Middenmoot 

Eerder deze week bleek ook al uit een rapport van ING dat de meeste midden- en kleinbedrijven de bestaande regels, zoals het doorbetalen bij ziekte, als grootste belemmering bij ondernemen zien. Dat geldt echter vooral voor bedrijven in de achterhoede en middenmoot. Succesvolle bedrijven zijn meer bezig met het anticiperen op de toekomst, zoals veranderend consumentengedrag." 

Voor het totale artikel en alle daaraan gekoppelde extra links, heb ik de link weer bijgesloten:  http://www.nu.nl/ondernemen/3987986/mkb-vindt-personeelslasten-hoog.html

Wat een mooie combinatie van artikelen. Wat een mooie combinatie, zij het, dat het eerste een relatief goedkoop programma/spel, mensen bewust maakt, van hoe zij gezonder kunnen leven en de volgende twee artikelen gaat over de kosten die de werkgever moet maken wanneer zijn of haar personeel ziek is, ziek wordt, ziek blijft. Ik heb wel wat ideetjes, ik heb wel wat tips en adviezen. Of de kosten voor of het niet meer skiën en alles wat er nog meer aan vrijetijdsbesteding gedaan wordt, wat de gezondheid van de werknemer in gevaar zou kunnen brengen, helemaal moet worden afgezworen, daarover zal ik nu nog geen uitspraak doen. Dat er structureel iets anders gaande is, kan en mag ik wel alvast laten weten. De spreuk die ik vandaag op Facebook plaatste, past daar weer volledig bij.

De afgelopen dagen, zijn er weer heel wat dingen op zijn plaats gevallen, zijn er weer heel veel dingen duidelijk geworden en het mooiste is, dat ik daar helemaal niets voor heb hoeven doen. Het enige wat ik doe, is mijn dagelijkse blogactiviteiten en de dingen die nodig zijn, om Ulrich en mijzelf de dag door te helpen. Dat te doen, wat ervoor zorgt, dat we gezond en wel alles kunnen doen wat nodig is. En de rest, alles wat ik daarvoor en daarbij nodig heb, volgt vanzelf. Komt, zonder dat ik me daarmee bezig hoef te houden, gewoon op het juiste tijdstip voorbij. Ik heb het ook werkelijk los gelaten. Doe dat wat ik kan doen en besef iedere dag meer en meer, dat alles vanzelf gaat. Ik er niet mee bezig hoef te zijn. Ik heb het werkelijk losgelaten, want hoe vaker, hoe meer ik me druk maakte om of over dingen, die het achteraf gezien niet waard zijn of waard waren, die het niet waard zijn of waard waren om me mee bezig te houden, dat de energie die ik erin stak, me meer gekost heeft, me meer kostte, dan wanneer ik het gewoon liet gebeuren. 

Want je hebt per slot van rekening, alleen direct invloed op jouw leven. Je hebt alleen invloed op dat wat jij doet. En wanneer je denkt, de intentie hebt of van mening bent, dat je invloed uit kunt oefenen op iets of iemand anders, dan heb je het bij het verkeerde eind. Want alleen wanneer de ander echter jouw opgedane ervaring als "wijze lessen" accepteert, er naar luistert en ook werkelijk hoort wat er gezegd wordt, dan kan er iets ten goede keren. Kan, dit is niet aan jou, in mijn geval, niet aan mij, maar aan de persoon die zich ervoor openstelt, om ook voor de gezonde manier van leven te kiezen. Voor de gezonde manier van leven, voor zichzelf te kiezen. Verantwoordelijkheid begint namelijk of zal ik zeggen voornamelijk bij jezelf. Zo krijgt jouw naampje, jij als persoon toch weer de kans, om dat te doen wat bij jou past.  Dat wat voor jou bestemd is, dat wat jou past, als een jas, omdat deze je als gegoten zit. Dank je wel JOKE, voor de mooie nieuwe winterjas, die jij voor jezelf, maar uiteindelijk voor mij gekocht hebt. 

Dit keer geen informatie van uitzendingen van RTL Late Night of Jinek, omdat alle informatie die hierin gedeeld werd, geen bijdrage levert aan wat ik mag en kan gebruiken voor dit blog. Omdat alle informatie te maken heeft met mensen, die nog niet werkelijk voor zichzelf hebben gekozen. Nog niet of niet, dat is niet aan mij. Natuurlijk is dit ook een eigen keuze, een eigen keuze, al dan niet geleid door het onderdeel willen vormen van een geheel, wat niet eens een deel is van dat wat God via Zijn Zoon Jezus, met de samenleving voor had. Nog niet eens een fractie, van alles wat er nodig is, om de wereld weer de Hemel op Aarde te laten zijn. Omdat het niet gaat over wie iemand is, maar over wie je zelf bent. Wie je zelf bent en waardoor jij als mens een bijdrage kunt leveren, aan het groter geheel, als deeltje, als schakeltje, in een oneindige ketting. De ketting, die alleen door liefde en nooit door zelfkastijding of zelfverheerlijking tot stand gebracht kan worden. 

Het gaat om delen, het gaat om geven en je kunt pas delen en geven, wanneer je beseft, dat jij iets te geven of te delen hebt. Dit over de ander, uit naam van de ander doen, is ongeveer vergelijkbaar, met alles wat er gebeurt op het moment dat je iets of iemand de schuld geeft van jouw fouten. Vergelijkbaar met wanneer je iets of iemand de schuld geeft, van het feit dat jij ziek geworden bent. Omdat je daarbij de verantwoordelijkheid bij de ander neerlegt. Het is altijd jouw verantwoordelijkheid. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven. En ieder mens, die nog steeds iets of iemand de schuld geeft, van zijn of haar onvermogen, heeft dit vooral of voornamelijk aan zichzelf te wijten. Stop met slachtoffer zijn, stop met haten, je verzetten tegen, dat wat jij van nature bent. Je bent een waardevol mens, je bent mooi, je bent goed zoals je bent, je bent niet te vergelijken met, je bent uniek, je bent mens en om dan maar eens en vergelijking te maken, je bent een KIND VAN GOD! 

Dit is ook de enige vergelijking die we als mens, mogen en kunnen maken. Wanneer je dit zo voelt, kun jij jouw taak op de meest volwaardige manier uitoefenen. Wanneer je dit weer zo voelt, kun jij dat doen wat jou gegeven is. En het mooiste daarvan of daarbij is, dat je dan elke dag de energie, de mogelijkheden en de middelen zult krijgen, die dit mogelijk maken. En ook nu is het onderste stuk het herhalen waard.

Ook dit keer hebben de NU.nl linkjes van deze pagina, niets of juist wel direct iets met jou, de mens of bijvoorbeeld je kind of je huisdier te maken. Indirect altijd en daarom is dit opnieuw het vermelden waard. De moeite waard, omdat dit alles te maken heeft met verantwoordelijkheid. Alles te maken heeft, met de mens, jij als persoon zelf. Jij, als de persoon, die op de één of andere manier, de communicatiemogelijkheid met zichzelf deels of zelfs volledig kwijt is geraakt of zoals nog niet iedereen zal begrijpen en beseffen, deels of helemaal aan het herstellen is. En daarom ook de herhaling van het hele onderste stuk, met een kleine toevoeging.

"Dat het herkennen van het loei-geluid van een kalfje door de moederkoe en alles wat in mijn gisteren gedeelde Summary van LinkedIn betreffende het gezond of ziek zijn, hieraan gelinkt kan worden, mag ik met iedereen delen. Want door het geluid, de toon, de klank en klankkleur van dat wat je als mens uit, dat wat je als mens weet of mag delen, laat zien wie je in wezen bent. Want ook hiervoor geldt, dat goed communiceren, in feite niets anders is, dan de taal van het hart te spreken. Ja, de taal van jouw hart spreken, zodat ieder mens de kans krijgt, om datgene te doen, wat hij of zij, in een vorig leven nog niet af heeft kunnen ronden. Hier gehoor aan geven, er iets mee doen, is dat wat nodig is, waar de behoefte toe leidt. Een behoefte, zelfs wanneer je het gevoel hebt, gelooft of denkt, dat je een bekend acteur bent. Een bekend acteur of een tweelingziel, wie zal het zeggen? Dit is aan de persoon zelf.

Want dat dit iets is wat mogelijk gemaakt wordt, door een dergelijke aandoening, klinkt wellicht ongeloofwaardig, klinkt wellicht idioot, tenzij de persoon ook weer gaat leven vanuit zijn of haar hart. De mogelijkheid die hem of haar geboden wordt, is echt niet voor niets geweest. En of dit door een ongeval of ziekte ontstaan is, is daarbij niet van belang. Dat ieder mens zijn of haar leven leeft, om zich de dingen die voor hem of haar nodig zijn te herinneren, is namelijk het allerbelangrijkst. Hoewel het er nauwelijks op lijkt, wanneer je naar het nieuws kijkt en naar alles wat dagelijks op internet, maar ook op de diverse Social Media Sites gepromoot wordt, mogen we weer terug naar de MIND EMPTINESS. We mogen ons als mens, weer in onze natuurlijke staat gaan begeven. Dat doen wat ertoe leidt, dat we weer open staan, weer ontvankelijk zijn, voor alles wat werkelijk goed voor ons is. Wat goed voor ons en daarbij voor iedereen die en alles wat leeft is. 

Want dat dit de enige juiste wijze van communiceren is, die van hogerhand gestimuleerd en gemotiveerd wordt, zal iedereen die en alles wat verbonden is, ook werkelijk gaan ontdekken, ervaren en beleven. Goed communiceren, is in feite niets anders, dan de taal van het hart spreken, de taal van jouw hart. Dat dit voor een bewust mens duidelijk is, zul je zeker begrijpen. Dat het je zonder beperkingen vanuit liefde, kunnen uiten, door te zeggen wat je voelt, bedoelt en wilt, op een duidelijke, heldere en krachtige wijze nodig is, mag ieder mens weer weten. 

En dat dit zo is, zal ieder mens die leeft, vanzelf weer gaan ervaren. Niet alleen om iets over te brengen, maar daarbij ook, meer dan ooit door te dringen tot het hart van de ander, omdat dit nodig is en ieder mens die gezond is, dit ook werkelijk van nature kan. Want de gezondheid van ieder mens, klinkt door in de stem. Een heldere stem, is een gezonde stem, deze zingt en laat ieder mens weten, dat het goed is. Dat dit bij koeien en andere dieren, ongetwijfeld hetzelfde werkt, geeft nog maar eens aan, dat we, alles wat God gemaakt heeft en door God gemaakt is, één is. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die wakker worden, die bewust zijn. Wat zou het toch mooi zijn wanneer ieder mens dit weer mag ervaren. 

Het  nu volgende stukje heb ik één op één overgenomen van het blog van gisteren omdat dit het herhalen waard is!

"Want wanneer we allemaal weer volgens onze bestemming gaan leven, zijn er geen communicatieproblemen, zijn er geen verstoringen en zal alles wat we doen, volautomatisch aansluiten bij dat wat nodig is. Dat wat nodig is en dat dit niet iets is wat de mens kan sturen, kan begeleiden, kan regisseren, is iets wat geen enkele wetenschapper hoeft te bewijzen, omdat het zo is. Sterker nog, het zorgt ervoor, dat de wereld weer de wereld van vrede en vreedzaamheid wordt. De wereld van vrede, vreedzaamheid en verdraagzaamheid, doordat ieder mens op het moment waarop hij of zij doet wat hem of haar gegeven is, wat hem of haar zo uniek maakt, er geen ander is, die dit zal kunnen doen. Er geen ander is, die er op eenzelfde wijze voor kan zorgen dat dat gedaan wordt, wat werkelijk resultaat behaalt. Er geen ander is, die precies dat doet, wat nodig is, om de schakel te zijn tot het groter geheel. 

De schakel tot en daarop volgend de schakel in het groter geheel. Het geheel wat nodig is, wanneer ieder mens weer zichzelf is, zichzelf kan en mag zijn. Het geheel wat nodig is, waar alle negatieve emoties, gedachten en gevoelens voor eens en altijd tot het verleden behoren. Jij kunt vandaag al de eerste stap zetten. De eerste stap, door te doen wat jij voelt dat goed is. Dat je dit alleen kunt door je eigen kwaliteiten, talenten, zeg kracht te uiten, mag ieder mens ervaren. Open je ogen, kijk en zie wat je kunt en wat nodig is om jouw stem, de stem van je hart weer door te laten klinken in alles wat je doet. Waardoor jouw communicatiesysteem zich herstelt, jij je beter gaat voelen en daarnaast zal jouw wijze van communiceren, de stem van jouw hart, ook weer doordringen tot de harten van alle mensen die je lief hebt. Waardoor jouw wijze van communiceren, de stem van jouw hart, weer een bijdrage levert aan het gezond en wel zijn, van iedereen die en alles wat leeft. 

Waarom zou je ermee wachten? Hoe lang kies je er nog voor, om zonder energie, zonder tevredenheid, jouw dag te beëindigen? Hoe lang heb je dan nog? Hoe lang kun jij nog door, met alles waar je niet echt voldoening van krijgt? Natuurlijk is het loonstrookje aan het einde van de maand belangrijk, zelfs nodig in de wereld van vandaag. Hoeveel je nodig hebt wanneer je weer gezond bent, gezond leeft, door gezond te eten, te bewegen, voldoende rust te nemen en de dingen te doen waar jij energie van krijgt, kan ik niet voor jou beslissen of bepalen. Dit is aan jou. Evenals het moment waarop je voor jezelf kiest. Want wanneer je voor jezelf kiest, zul je ook weer weten. Wanneer je voor jezelf kiest, kun je automatisch de aanvulling voor de ander en uiteindelijk zelfs voor ieder ander zijn."

Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven." 

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston: "Step by step" https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU en het mooie lied van Jason Mraz:  "I won't give up", https://www.youtube.com/watch?v=ZYqcpTYQ8I4Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed!!! Hoe simpel kan het zijn?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten