dinsdag 3 februari 2015

Hoe was jouw dag? Hoeveel mensen vragen dit nog?

'KNMI waarschuwt opnieuw voor gladheid'

"Het KNMI waarschuwt dat het in de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend opnieuw glad kan zijn doordat natte weggedeelten bevriezen. 

De gladheid kan lokaal in het hele land voorkomen. Later in de ochtend zal de gladheid weer verdwijnen. Het KNMI heeft code geel (gevaarlijk weer) gegeven voor alle provincies. 

Voor afgelopen nacht en ochtend had het weerinstituut ook al zo'n waarschuwing uitgedaan. Desondanks gebeurden her en der ongelukken op snelwegen en lokale wegen. 

De drukste ochtendspits van het jaar (400 kilometer file) was het gevolg. In de regio Den Haag belandden tientallen mensen met botbreuken op de afdeling spoedeisende zorg van ziekenhuizen. Bekijk het actuele weer. Zie ook de link: http://www.nu.nl/binnenland/3985226/knmi-waarschuwt-opnieuw-gladheid.html 



'VS in de sneeuw

"De Verenigde Staten is bedekt onder een deken van sneeuw. Dit zijn de mooiste beelden van het winterlandschap.

En de link om alle filmpjes te kunnen bekijken: http://www.nu.nl/videos/3985184/vs-in-sneeuw.html

Vandaag de dag nadat het spoorverkeer rondom Utrecht plat ligt, de drukste ochtendspits van het jaar (400 kilometer file). De filmpjes en de mooiste beelden van het winterlandschap in de Verenigde Staten, laten de schoonheid zien van het winterweer. Heel bijzonder dat 3 van de 4 filmpjes onder de link, starten met de reclame van Ford, waarin de "park assist" optie wordt gedemonstreerd en het andere filmpje, van de drone alleen de beelden van de drone weergeeft. Alsof mens en machine samenvallen in de sneeuw! Mens en machine samen vallen, ook dit keer heeft het alles met energie te maken. De energie, die er in Nederland voor gezorgd heeft, dat we in Papendrecht de hele dag de zon hebben mogen zien en voelen. Wat een genot, wat een zaligheid, wat een rijkdom en iets waar ik als mens heel blij mee ben en met mij vele andere mensen die allemaal blije en vrolijke gezichten lieten zien, inclusief alles wat er op Facebook en andere Social Mediasites werd getoond.


Hoeveel heb jij er van meegekregen? Hoeveel heb jij gezien van de Zon, en heb jij ook kunnen genieten van het licht wat dankzij de zon ieder huis en elk gebouw verwarmde. Want dankzij de mindere beschutting van de bomen, de afwezigheid van bladeren, kreeg de Zon de kans om overal, ongehinderd, de zonnestralen net iets meer kans te bieden door te dringen. Door te dringen om ieder mens te bereiken die dit nodig had en meer dan ooit kon gebruiken.

Door te dringen om het hart van de mens te kunnen beroeren, het hart aan te raken en te verwarmen. Om alles wat en iedereen die in de afgelopen dagen, door alles wat er gebeurd is, daarbij de aanwezigheid van regen, hagel en sneeuw, behoorlijk verkoeld zij het niet onderkoeld geraakt is, weer een beetje warmte te geven. En om iedereen weer even te laten weten, dat het goed komt. Dat het goed komt, omdat de Zon haar invloed laat gelden. De Zon dat doet, wat alle andere hemellichamen tot op heden nog niet hebben kunnen realiseren. De Zon ieder mens, weer een beetje hoop voor de toekomst geeft. En natuurlijk maakt het niet uit hoe je dit omschrijft, zelfs wanneer je er de lentekriebels van krijgt, levert het een bijdrage aan de positieve emoties en goede gevoelens die ieder mens nodig heeft.                                                                 

Want ieder mens heeft positieve emoties en goede gevoelens nodig, om dat te kunnen doen, wat een bijdrage levert aan zijn of haar gezondheid. Zijn of haar gezondheid, ook wel gezond zijn en welbevinden genaamd. Want wanneer je gezond bent, zit je lekker in je vel. Wanneer je gezond bent, wordt je niet geplaagd door emoties, gedachten of gevoelens die de balans verstoren, dan blijf je in balans.



Wanneer je gezond bent, heb je zelfs wanneer er zo nu en dan dingen zijn, waar je geen invloed op uit kunt oefenen de energie en de kracht, om in balans te blijven. In balans blijven, door stevig in je schoenen te staan. In balans zijn wordt ook wel evenwichtig genoemd. Wat is nu eigenlijk evenwichtig: 1) Afgewogen 2) Bezadigd 3) Gelijk 4) Gelijkmatig 5) Geposeerd 6) In evenwicht 7) Kalm 8) Onverstoorbaar 9) Regelmatig 10) Rustig 11) Stabiel 12) Uitgebalanceerd. Ik heb één van de omschrijvingen overgenomen, om te laten zien welke andere woorden er als synoniem voor evenwichtig gebruikt worden. En voor de andere omschrijvingen voor het woord evenwichtig, sluit ik de volgende link bij: http://www.encyclo.nl/begrip/evenwichtig. Maar wie is er nog evenwichtig en hoe kun je in de huidige maatschappij, wanneer je een druk bestaan hebt, evenwichtig blijven? En heeft de economie, je bezit of wat er nog meer als waarde wordt gezien, hier ook nog invloed op?  

Hoeveel mensen laten hun leven op dit moment leiden, door alles buiten henzelf om? Alles wat buiten henzelf is, de economie, hun bezit of hun waarde? Wat betekent waarde voor jou? Wat is jouw belangrijkste waarde? Is dit eigenwaarde, is dit zelfrespect, de waarde die je jezelf als mens toekent, door je goede eigenschappen en kwaliteiten te erkennen? Je goede eigenschappen en kwaliteiten, in de vorm van talenten, dat wat jou als mens uniek maakt of zelfs door je te ontwikkelen zodat jij ook weer van waarde wordt? Omdat dit jou als mens, de persoon maakt die een bijdrage kan leveren, aan jouw eigen waarde en er daarnaast door als voorbeeld te dienen, voor iedereen die nog niet zover is, die er nog niet voor heeft gekozen zijn of haar eigen waarde te herkennen, erkennen en accepteren, aanmoedigt om dit ook te doen. Want wanneer jij de dingen doet waar je goed in bent, wanneer jij de dingen doet, waardoor je van waarde kunt zijn, ben je ook in evenwicht, voel je je iedere dag als een vis in het water. En zal alles wat je doet, je 10 keer gemakkelijker afgaan, dan wanneer je iets doet, wat niet bij je past maar wel het benodigde salaris oplevert, om de noodzakelijke kosten te kunnen betalen. Noodzakelijke kosten. Dat waar je niet onderuit komt, wanneer je onderdeel vormt van de huidige maatschappij  of binnen afzienbare tijd "de toekomstige samenleving". 

Toen ik de herhaling van de NPO NTR Academie gisteren terugkeek, werd ik getriggerd, door het verhaal van Heleen Mees. http://www.npo.nl/ntr-academie-op-zondag/01-02-2015/VPWON_1239832 Hoewel ik het gevoel heb en van mening ben, dat er een rigoreuze ommekeer nodig is, heeft het verhaal van Heleen en de uitleg die zij eraan geeft, me doen besluiten om ook mijn zienswijze eens een andere kant op te sturen. Want op een natuurlijke wijze van de 24 uurseconomie, de 24 uursmaatschappij naar een stabiele samenleving gaan is zeker een mogelijkheid. Een mogelijkheid, met een kanttekening, omdat ook hiervoor net als met het vanuit het verleden de toekomst in stappen geldt, dat dit een stapje te ver is. We slaan daarbij "het heden" over. En het heden in de economie, wat ik voor het gemak maar even "een break even" noem, zal ook in de 24 uurseconomie en de 24 uursmaatschappij, eerst moeten worden bereikt, voor we naar de stabiele samenleving kunnen gaan. Een stabiele samenleving, waarin ouders, maar ook mensen die aan kinderen beginnen, mensen die geen kinderen hebben en deze ook nooit zullen krijgen, zal alleen ontstaan, wanneer iedereen er weer voor kiest om in evenwicht te zijn. 

En in evenwicht zijn, heeft dan juist alles te maken, met ervoor kunnen kiezen en zorgen, dat zij het evenwicht overdragen op hun kinderen, dat zij lichamelijk en geestelijk in evenwicht zijn, dat het financieel in evenwicht zijn hier ook toe bijdraagt, valt niet te ontkennen. Omdat ook dit een bijdrage levert, aan het in evenwicht kunnen zijn van een kind. Want een kind wat geboren wordt en opgroeit, in een gezin waarbij het evenwicht in elke zin van het woord ontbreekt, zal zijn of haar hele leven, moeten vechten om in balans te komen. In balans te komen en in balans te zijn. De samenleving kan pas ontstaan, wanneer de balans tussen arm en rijk, tussen welvarend en leven onder de armoedegrens, hersteld wordt. En natuurlijk zal iedereen die en alles wat leeft, hier naast het gebruiken van zijn of haar gezond verstand, naast zijn of haar talenten en kwaliteiten, door het openstellen van zijn of haar hart, weer van doordrongen mogen zijn. Wanneer de zon daar iedere dag een klein beetje toe bijdraagt, zal dit in ieder geval een positieve bijdrage leveren aan het algeheel welzijn, de gezamenlijke balans. 

De balans, waarin alle kinderen de toekomst zijn. De balans door jou, door mij, maar ook door ieder ander. Wij, jij, ik en ieder ander, mag datgene doen, iets doen, om het in de toekomst, die van ons allen is, beter te hebben, dan wie of wat maar ook. Omdat het onze toekomst is en we allemaal, ieder op zich, ieder afzonderlijk, maar daarbij ook iedereen gezamenlijk, de verantwoordelijkheid mogen dragen, voor alles wat we doen. Voor alles wat we doen en laten, daarbij ook het gebruik van woorden, het uiten van emoties en alles wat ervoor zorgt, dat we zo optimaal mogelijk communiceren, in leven en met en vanuit ons leven, ons hart. Het hart wat klopt als ieders hart. Omdat we allemaal verbonden zijn en alles verbonden is. Dat je dit na het lezen van dit blog ongetwijfeld zult begrijpen, zal duidelijk zijn. Want het is NU tijd, dat we weer gaan begrijpen, het is NU tijd dat we weer gaan zien, horen, ruiken, proeven, voelen, beleven en ervaren, omdat het ONZE TOEKOMST is.

Een toekomst waarin ieder mens weer voelt en ervaart dat hij of zij leeft. Waarin ieder mens weer zijn of haar natuurlijke weg volgt, zodat ieder mens weer door kan naar de volgende fase. De fase die leidt tot eenwording. Omdat eenwording leidt tot eenzijn. Eenzijn is heelzijn. Heelzijn is je compleet voelen. En wanneer je je als mens compleet voelt, kun je delen, kun je delen en ben je in staat om met het minimale gelukkig te zijn. Met het minimale gelukkig te zijn, waardoor je niets meer moet en vooral alles mag, wat een bijdrage levert aan de samenleving van de toekomst. De samenleving van de toekomst, waar jij blij van wordt, wat je positieve gedachten oplevert. Positieve gedachten, die zijn gekoppeld aan positieve emoties en positieve gevoelens, waar jij jezelf maar daarbij ook geen enkel ander mee schaadt. Want dat dit de enige voorwaarde is, om te kunnen groeien, zul je beseffen wanneer je weer voor jezelf kiest. Voor jezelf en voor iedereen die en alle wat leeft, omdat de toekomst van ons samen is.

Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven." 

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston "Step by step". Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn?https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten