maandag 2 februari 2015

Hoe de energie of het ontbreken ervan doorwerkt in alles wat is?

'Kamer wil uitleg over storingen op het spoor'

"Diverse partijen in de Tweede Kamer willen dat staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) uitzoekt hoe het kan dat het op het spoor zo vaak misgaat. 

PvdA-Kamerlid Duco Hoogland noemt het "onbegrijpelijk" dat maandag wederom het hele spoor plat ligt door een sein- en wisselstoring bij Utrecht Centraal. 

Twee weken geleden zorgde een storing ook al voor veel onbegrip onder reizigers. Toen liep de ontregeling door tot diep in de avond, terwijl de storing al rond het middaguur was verholpen. 

"Het systeem kan een keer een storing hebben, maar het moet te voorkomen zijn met de huidige stand van de technologie", aldus Hoogland. "De staatssecretaris moet maar een uitzoeken waarom bij Prorail die systemen niet stabiel draaien. Bij ICT-afdelingen ga je ook na waar het misgaat als de servers steeds uitvallen." 

Incidenten 

Auto 

Even voor wie het hele artikel inclusief de kopjes Incidenten en Auto na wil lezen, heb ik de link even bijgesloten. http: www.nu.nl/politiek/3984383/kamer-wil-uitleg-storingen-spoor.html


'Impasse eurozone bedreigt wereldeconomie' 

"De impasse tussen de eurozone en de nieuwe Griekse regering wordt volgens de Britse minister van Financiën, George Osborne, snel de grootste bedreiging voor de wereldeconomie. 

De Britse minister van Financiën uitte die waarschuwing maandag na een 'constructief gesprek' met zijn Griekse collega Yanis Varoufakis. 

Osborne heeft er bij Varoufakis op aangedrongen dat zijn land zich verantwoordelijk opstelt. Osborne zei ook dat het belangrijk is dat de eurozone met een beter plan komt voor banen en groei. 

"Het is een steeds groter wordende bedreiging voor de Britse economie. We moeten zowel in Europa als in Groot-Brittannië kiezen voor competentie in plaats van chaos", aldus de Britse minister tegen Reuters. Het Verenigd Koninkrijk behoort niet tot de eurozone. Negentien van de 28 landen van de EU behoren er wel toe. 

Bezuinigingen  

De regering van Alexis Tsipras, die het eind januari voor het zeggen heeft in Griekenland, wil dat de voorwaarden voor het afbetalen van de leningen worden versoepeld. Zo wil Tsipras ophouden met bezuinigen. 

Tsipras won met die belofte zondag de verkiezingen, wat in Europa voor veel onrust zorgt. De eurolanden en het IMF, die noodleningen hebben verstrekt, willen uiteindelijk hun geld terug. Griekenland heeft bovendien laten weten niet meer in gesprek te willen gaan met de zogenaamde 'trojka' (de EU, de ECB en het IMF), hoewel het land wel van plan is zijn financiële verplichtingen aan de ECB en het IMF na te komen. Dossier Griekenland / Griekse verkiezingen gaan ook over Nederlandse miljarden  / Dit moet u weten over Grexit Natuurlijk kun je ook de NU.nl Link bekijken en de foto's die in dit artikel tussen de kopjes van dit onderwerp in staan op: http://www.nu.nl/politiek/3984466/impasse-eurozonde-bedreigt-wereldeconomie.html

Hoe bijzonder dat de impasse in de eurozone niet alleen de wereldeconomie bedreigt, maar "zoals nu blijkt" ook het spoorverkeer plat legt. Wanneer je de verklaring leest, kan het bijna niet anders zo zijn dat het werkelijk zo is: http://encyclo.nl/begrip/impasse Want de omschrijving zou niet duidelijker kunnen zijn als die vanhttp://www.lametvanzet.nl/familieopstellingen/familieopstellingen/begrippen.html "Dit is het gevoel op een dood punt te zitten. Je hebt nergens lol meer in, alles loopt moeizaam, je passie is verdwenen of staat op een laag pitje, je twijfelt of je wel de juiste opleiding, het juiste werk, de juiste partner, etc. hebt gekozen. Je hebt er al veel over nagedacht, met anderen over gesproken, alternatieven gezocht, maar je kom niet echt verder en vervalt steeds weer in herhalingen"; 

De woorden die onder het kopje bij mijn woordenboek staan, geven het niet in zinnen maar in woorden weer: "1) Doodlopend slop 2) Doodlopende slop 3) Doodlopende straat 4)Doodlopende straat of steeg 5) Doodlopende steeg 6) Dieptepunt 7) In grote ongelegenheid 8) Moeilijkheid waarvoor men geen oplossing ziet 9) Moeilijk parket 10) Moeilijke positie 11) Moeilijkheid 12) Moeilijke situatie 13) Moeilijkheid waaruit men zich niet weet te redden 14) Netelige situatie etc." 

En natuurlijk staat hier ook bij: Onoplosbaar probleem; onoplosbare moeilijkheid en zaak zonder uitweg. En ook nu herhaal ik nogmaals de woorden van Muhammad Ali: "Onmogelijk is geen feit maar een mening", want daar zijn we in terecht gekomen. In de wereld van meningen oordelen, in en over alles wat we doen, wat de ander doet. De ander die het in de ogen van de één niet goed doet. De ander, die het in de ogen van de één niet doet zoals zij dit doen. Is dit ook niet goed of zou jij het anders doen? Hoe weet je dat jij de persoon bent die het goede voorbeeld geeft? Hoe weet je dat zo zeker, omdat dit zo is of omdat je denkt dat het zo is?



















Helaas zijn we met al onze aangeleerde wijsheid in een impasse beland, op een dood spoor terecht gekomen, een dood spoor "de wereldeconomie genaamd". De wereldeconomie en alles wat daaraan verbonden is, daar vanuit gefinancierd wordt. Er 1.140 miljard bijdrukken, heeft ongeveer hetzelfde effect als er geen geld bij maken. Er 1.140 miljard bijdrukken, heeft ongeveer hetzelfde effect als het geld gebruiken voor "nutteloze en zinloze zaken". Geld gebruiken, voor iets wat geen toekomst heeft en dan spreek ik niet over Griekenland. Dan spreek ik niet over enig ander land, wat in de financiële problemen is geraakt, dan spreek ik, over alle mensen op de wereld die hun passie verloren zijn. Alle mensen over de hele wereld, die vergeten zijn, wat het is om iets te doen, waar je blij van wordt. Iets te doen wat een bijdrage levert aan en voor de samenleving, door het opwaarderen van jouw waarde, jouw eigenwaarde, jouw zelfbeeld. Dat wat NU meer dan ooit nodig is en ieder mens weer mag weten. Want door je eigenwaarde, die niet financieel hoeft te zijn, weer te kennen, lever je op een natuurlijke wijze een bijdrage aan de samenleving, het algemeen belang, aan het belang voor iedereen die en alles wat leeft.

Want we kunnen nog zoveel onderzoeken, nog zoveel manieren bedenken om dat wat onmogelijk lijkt mogelijk te maken. Dit is echter niet mogelijk door het te bedenken. Dit is echter niet mogelijk door het rationeel allemaal in kaart te brengen. Omdat je wanneer je iets bedenkt, altijd rekening zult moeten houden met de gevolgen. Wanneer je iets bedenkt, altijd rekening zult moeten houden met de weerklank. De weerklank of soms zelfs de wanklank. Dat wat volgt wanneer je iets doet met achterliggende gedachte, om er alleen zelf, maar met name "in financiële zin" beter van te worden. Wanneer iets je passie is, is het iets wat je van nature hebt, wat je van nature doet, waar geen gevolg of weerklank bij komt kijken, laat staan een wanklank. Omdat het pad wat je van nature ingeslagen bent, gewoon verder loopt, gewoon verder gaat, omdat het de natuur is die vormt en de natuur is, die ervoor zorgt, dat alles op z'n pootjes terecht komt. Alles zal gaan zoals het mag zijn.

"Onze kinderen" zijn de toekomst. Maar ook wij, jij, ik en ieder ander, mag datgene doen, iets doen, om het in de toekomst, die van ons allen, beter te hebben, dan wie of wat maar ook. Omdat het onze toekomst is en we allemaal, ieder op zich, ieder afzonderlijk, maar daarbij ook iedereen gezamenlijk, de verantwoordelijkheid mogen dragen, voor alles wat we doen. Voor alles wat we doen en laten, inclusief het gebruik van woorden, het uiten van emoties en alles wat ervoor zorgt, dat we zo optimaal mogelijk communiceren, in leven en met en vanuit ons leven, ons hart. Het hart wat klopt als ieders hart. Omdat we allemaal verbonden zijn en alles verbonden is. Dat je dit na het lezen van dit blog ongetwijfeld zult begrijpen, zal duidelijk zijn. Want het is NU tijd, dat we weer gaan begrijpen, het is NU tijd dat we weer gaan zien, horen, ruiken, proeven, voelen, beleven en ervaren, omdat het ONZE TOEKOMST is.

Toen ik vanmorgen de herhaling van het programma "Dus ik ben" op de NPO zat te kijken, daarbij zag hoe de techniek volop bezig is, om apparatuur te maken, waardoor mensen zich in de ander kunnen verplaatsen, voelde ik me in wezen heel klein. Omdat het je kunnen verplaatsen in mensen en het voelen alsof jij de ander bent, niet te maken heeft met het hebben van een ander geslacht, het hebben van alle eigenschappen die er uiterlijk aan vastzitten, maar met een gevoel, een gevoel wat nooit door de mens bedacht kan worden. Want een gevoel is iets wat ieder mens, mens laat zijn. Een gevoel is iets wat voortkomt uit leven. Een gevoel is iets wat voortkomt uit medemenselijkheid. Een gevoel is iets wat voortkomt uit compassie. Een gevoel is iets wat voortkomt uit er zijn. Een gevoel is iets wat voortkomt uit je heel en compleet voelen.

En wanneer jij gelooft dat je dit leert, door er middels een gestimuleerd of gesimuleerd iets naar te kijken, dan wens ik jou veel plezier in de toekomst. Dan wens ik jou veel plezier met alles, alles waar je zelf voor kiest, onbewust of bewust. Of jouw keuze leidt tot een impasse zul je zelf ontdekken, zul je vanzelf merken en zien. Ik oordeel niet en heb er ook geen mening over. Wat ik wel weet, dat ook kijken een oordeel geeft, ook kijken een mening geeft en wanneer kijken gebaseerd is op iets wat je denkt te zien, zul je dit ook alleen op die wijze ervaren. Dat dit heel anders is, dan iets ervaren door te zien vanuit je hart, vanuit jezelf, vanuit jouw gevoel, is wat leidt, tot het je inleven in een bepaalde situatie. Je hoeft je er dus niet letterlijk in te verplaatsen. Omdat het je verplaatsen in de ander, iets is wat je nooit een helder beeld geeft van jouw gevoel. Iets wat nodig is, om jezelf te kunnen zijn. Jezelf zijn is noodzakelijk, is een natuurlijke behoefte. Wanneer je iets of iemand nodig hebt, om te kunnen leven, dan ben je er nu aan toe, om kennis met jezelf te maken. Het leven is wat jij er van maakt. En wat jij er van maakt, geef jij jouw kind mee. Wat jij ervan maakt, is iets wat jij uitstraalt en jij tentoonspreidt. 

Ik gun ieder kind wat geboren wordt, de kans om zijn of haar leven op de meest optimale manier en wijze te leven. Ieder kind wat geboren wordt, een kans om dat te doen, wat een bijdrage levert, aan zijn of haar ontwikkeling, aan zijn of haar ontwikkeling en het algemeen belang. Het algemeen belang, wat leidt tot de samenleving, waarin ieder mens weer dat zal doen, wat zinvol en nuttig is en er daarbij voor zorgt, dat ieder mens ook werkelijk groeit. Want wanneer ieder mens groeit en ieder mens bereid is, om zijn of haar eigen natuurlijke weg te volgen, dan zal dit een bijdrage leveren aan het levensdoel. Het levensdoel en de bestemming, die voor ieder mens anders, daarbij voor ieder mens gelijk is. 

Want we mogen ons leven allemaal zelf leven, we mogen ons leven, de invulling geven, die ervoor zorgt, dat we onze ziel vervolmaken. We mogen ons leven allemaal de invulling geven, die een bijdrage levert aan het algemeen belang. Het algemeen belang, dat wat ervoor zorgt, dat we weer heel zullen zijn, weer heel zullen zijn, door één te zijn. Want de eenwording van lichaam, ziel en geest is geen impasse, is oneindig en nodig, om door te kunnen gaan naar de volgende fase. 

Ik voel en leef, volg mijn natuurlijke weg, zodat ik door kan naar de volgende fase. De fase die leidt tot eenwording. Omdat eenwording leidt tot eenzijn. Eenzijn is heelzijn. Heelzijn is je compleet voelen. En wanneer je je compleet voelt, kun je delen, kun je delen en ben je in staat om met het minimale gelukkig te zijn. Met het minimale gelukkig te zijn, waardoor je niets meer moet en vooral alles mag, waar jij blij van wordt, wat je positieve gedachten oplevert. Positieve gedachten, waar jij jezelf maar daarbij ook geen ander mee schaadt. Want dat dit de enige voorwaarde is, om te kunnen groeien, zul je beseffen wanneer je weer voor jezelf kiest. Voor jezelf en voor iedereen die en alle wat leeft, omdat de toekomst van ons samen is.

Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven." 

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston "Step by step". Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn?https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten