donderdag 29 januari 2015

Eens komt de dag! Is de jouwe al in zicht?

'Winterweer zorgt voor problemen in het hele land'

"Door het winterweer stond er op donderdagochtend drie keer meer file dan normaal. Ook zijn er minder treinen ingezet en geldt er code geel voor het hele land."

Doe daarom voorzichtig mensen en wanneer je er niet uit hoeft blijf dan lekker thuis!

Zie ook de video welke ik nog heb bijgesloten. http://www.zie.nl/video/algemeen/Winterweer-zorgt-voor-problemen-in-het-hele-land/5ctzmprf029m 



'Jonge generaties vrouwen stoppen minder vaak met werken' 

"Jonge generaties vrouwen stoppen minder vaak met werken als ze kinderen krijgen. 

Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS

Van de huidige generatie 35-jarige vrouwen met partner werkt 75 procent. Dit tegenover ruim de helft van de generatie 35 jarige vrouwen die geboren zijn in de jaren vijftig. Dezelfde verschuiving vindt plaats bij de 45- en 55-jarige vrouwen met partner. 

Voor de generatie 25-jarigen is de arbeidsparticipatie veel minder toegenomen. De reden hiervan is dat het merendeel van deze vrouwen werkt en geen kinderen heeft. 

Stel 

De meeste stellen in Nederland hebben tegenwoordig een voltijdbaan gecombineerd met een grote deeltijdbaan (20 tot 35 uur). Ruim de helft van de huidige generatie 35-jarigen werkt in deze combinatie, tegenover 29 procent van de oudere generatie. Een stel met één werkende partner komt daarentegen steeds minder vaak voor. Van de huidige generatie 35-jarige vrouwen is dit 18 procent. Begin jaren vijftig lag het percentage op 38 procent. 

http://www.nu.nl/lifestyle/3981943/jonge-generaties-vrouwen-stoppen-minder-vaak-met-werken.html

En om een duidelijk beeld te krijgen zou je de link van de website van het CBS eens aan kunnen klikken. Ik heb hieronder wel twee grafieken bijgesloten die aangeven hoe de verhoudingen op dit moment zijn. 



 Vrouwen met partner die beide werken
Vrouwen met partner, aandeel paren met één voltijd baan en grote deeltijdbaan 
En ook nu, zal ik nogmaals de woorden van het Aegon toekomst/levensspel gebruiken: Hoe zie jij jouw toekomst? En de vraag die ik er nogmaals aanplak: Hoe belangrijk vind jij jouw leven? Jouw eigen leven? Van jou alleen of heb jij in dit leven al een keuze gemaakt om kinderen te krijgen? Heb jij in je leven al gekozen voor een stukje extra verantwoordelijkheid, door het opvoeden en willen grootbrengen van een kind? Een kind, jouw kind of zelfs kinderen? Want dan kun je jouw leven niet met het mijne vergelijken. Je hoeft jouw leven ook niet met mijn leven, of met het leven van de ander, een ander mens te vergelijken, tenzij je daardoor bewuster om kunt gaan met jouw leven. Want hoe raar het ook klinkt, is dat de enige juiste wijze om naar de ander te kijken. De enige wijze, wanneer je daarbij altijd onthoudt, wanneer je je daarbij altijd bewust bent, van wie je zelf bent. Dan is dit ook werkelijk de manier, waarop je iets mag leren van de ander, de persoon die jij bewondert, die je leuk of aardig vindt of de persoon die jij totaal niet mag, waar jij niets mee hebt, om wat voor reden dan ook. Want wanneer je in alle situaties, overal en altijd jezelf bent, kun je er werkelijk van leren. Vraag je eens af, waarom je dit zo voelt en waarom je dat wat de persoon doet, zegt of laat zo mooi, bijzonder, apart, naar, vervelend of onbegrijpelijk vindt. En natuurlijk kun je ieder ander woord ervoor in de plaats zetten. 

Ik kan je daarbij zeggen dat alle antwoorden jou meer inzicht geven in jezelf, dan inzicht in hoe de ander werkelijk is. Want inzicht in de ander, krijg je nooit voor de volle honderd procent. Dit is namelijk jouw beeld, jouw mening en jouw oordeel. Een oordeel wat in tegenstelling tot alles wat je ook vandaag weer in de NU.nl linkjes denkt te lezen of denkt te zien, ook allemaal, zij het niet volledig te maken heeft met een mens, de mens, maar ook met jou, zelfs wanneer jij de persoon, de mens achter het besluit, de beslissing, het omschreven onderwerp als voorbeeld ziet. Maar ook wanneer de persoon jou nare emoties, gedachten en gevoelens bezorgt of geeft, is hij of zij een voorbeeld. Het voorbeeld waarvan jij kan leren. En dat alle onderwerpen die in het NU.nl linkje daarmee te maken hebben, dat mag, zal en ga ik niet ontkennen. Omdat alles wat genoemd wordt, is gebaseerd op het oordeel, de mening of zelfs het advies van één of meerdere personen die allen één belang hebben. Of besef jij inmiddels, doordat je een kind of kinderen hebt, dat je met meer mensen rekening zult mogen houden, je voor meer mensen verantwoordelijk bent dan alleen jezelf. 

De spreuk die ik vanmorgen op mijn Facebookpagina plaatste, past weer volledig in dit blog. Toch is dat echt iedere dag een verrassing en mooi om te zien, dat het door hogerhand gestuurde plan zo meewerkt met alles wat ik mag schrijven. Alles wat nodig is en ik als de gevoelsspecialist, de persoon die altijd zichzelf is, dit mag delen met iedereen die er ook weer voor kiest om volledig zichzelf te zijn.

Dat de spreuk me weer even terugbracht bij een herinnering uit het verleden, kan en wil ik niet ontkennen. Een mooie herinnering en daarbij behorend ook een mooi document, wat ik ondanks het feit dat ik niet meer in dienstverband werk, altijd heb bewaard. Waarom, omdat dit vast voorbestemd was en ik het in de toekomst nog eens zou kunnen gebruiken om op mijn weblog te plaatsen. 

Het document is een beoordeling, welke ik kreeg op het moment dat ik bij Klantenservice Zakelijke Markt werkte. Om even een duidelijk beeld te krijgen schrijf ik de stukjes gewoon één op één over, echter zonder de bedrijfsnaam te noemen, omdat die er niet toe doet. 

Destijds raakte het me en wellicht heb ik het daarom bewaard, omdat het voor mij destijds voelde als een aanval op wie ik was, een aanval op wie ik ben. Omdat ik nog steeds dezelfde persoon ben, zij het met iets meer levenservaring, waardoor het me niet meer raakt. Niet meer raakt, doordat ik besef dat ik overal en altijd mezelf mag zijn, hier ook bewust voor kies, omdat dit is wie ik ben, dat is mijn lifestyle, dat ben ik. Ik ben ik en wanneer iemand hinder ondervindt van het feit dat ik een aardig en vriendelijk mens ben, dan hoor ik het graag. Want alleen dan ben ik in staat om er iets of niets mee te doen. En dit geldt overigens ook voor ieder ander, iedereen mag zijn wie hij of zij is, doen wat hij of zij wil, omdat het zo bedoeld is, we als mens allemaal onszelf mogen zijn, allemaal onze eigen keuzes mogen maken en zelf de verantwoordelijkheid mogen dragen voor al onze acties, reacties en daaruit voortvloeiende, resultaten, het liefst een heel leven lang. Ik me hier gelukkig al heel lang volledig bewust van ben en dit meer dan wat ook respecteer.

"Werk: Sonja voelt zich verantwoordelijk voor het tevreden stellen en laten blijven van de klanten van...., waarbij de klant zo optimaal mogelijk gebruik maakt van de producten en diensten van.... Dit laat zich meten in een aantal contracten, afspraken voor de Buitendienst en het service-level. Bij dit laatste aspect geeft Sonja aan dat de klant die op dat moment aan de telefoon is, het allerbelangrijkst is. Volgens Sonja worden de planningsafspraken die zij heeft gemaakt ruimschoots gehaald. 

Samenwerking: Sonja stelt zich in haar visie bereidwillig op om collega's te helpen. In het bijzonder het overnemen van werkzaamheden van part-timers wanneer er iets is blijven liggen. Sonja vindt het wel belangrijk dat collega's op dezelfde manier werken als zij. 

Klantenservice 2000: Sonja ziet in de nieuwe organisatie meer mogelijkheden om de klanten beter te helpen, omdat je meer van ze weet. Voor zichzelf ziet Sonja mogelijkheden om meer persoonlijk contact te krijgen met de klanten. Per team moet er wel sprake zijn van een gezamenlijke verantwoordelijkheid, zoals het service-level of omzetgroei (als teken van de goede relatie). 

Het realiseren van doelstelling: 
1. Telefoonbehandeling: kwantitatief zeer goede bijdrage aan het behalen van de doelstelling. Verzet veel werk. Mag iets meer letten op het samenspel en op het geheel. 
2. Kwaliteit van de gesprekken: goed. 
3. Overige afspraken: Opschonen Systeem: redelijk; Afspraken voor Buitendienst: redelijk
4. Klachten: afspraken gerealiseerd 

Wijze van functievervulling: 
Sonja wil dat mensen, klanten en collega's haar aardig vinden. Dat is ze ook, de klanten weten het wel zeker maar soms heeft een collega daar last van. Sommige mensen hebben geen zin in aardigheid, die willen werken en met rust worden gelaten. 
Het is voor Sonja moeilijk om aan te nemen dat zij door haar houding zelf een deel vormt het probleem dat ten grondslag ligt aan de haperingen in de werksfeer. De grond daarvan is respect voor het anders zijn van de andere. En dat is meer dan het lijdzaam gedogen van afwijkingen. Respect is positief, dat spreekt uit de houding van mensen uit hun woordkeuze en uit hun gedrag. 
Het is gewenst dat Sonja zich bewust wordt van de mate waarin zijzelf een deel veroorzaakt van de problemen inzake de sfeer binnen de afdeling.  

Haar gevoel voor klanten heeft zich verder positief ontwikkeld. Zij past toe wat zij heeft geleerd op cursussen. Mag en kan nog meer leren van zichzelf, de praktijk en haar collega's. Dat kan door gerichter te kijken en nog bewuster met de situatie om te gaan. 

Samenvattend eindoordeel: goed" 

Ik ben er blij mee, heb zo ontzaglijk veel geleerd. Dit dankzij alles, wat ik mee heb mogen maken, iedereen die ik heb ontmoet en waar ik samen mee heb gewerkt. Heel veel geleerd, over mezelf en heel veel geleerd over de ander. Me doen beseffen, dat ik ieder mens altijd zichzelf laat zijn. Of ik dit doe door het lijdzaam gedogen van afwijkingen, is de visie van de beoordelaar, de persoon die destijds dit document heeft opgesteld, evenals de omschrijving dat ik me in mijn visie altijd bereidwillig opstel om collega's te helpen. En of deze persoon zich volledig heeft laten leiden door eigen inzicht of deels door de ander, daarover kan ik geen uitspraak doen, omdat dit niet mijn verantwoordelijkheid is en ik hier dus ook niets van hoef te vinden.

Mede dankzij deze beoordeling heb ik geleerd, dat ik mensen wel mag aanspreken op hun gedrag, dat wat zij doen, maar niet op wie zij zijn. Dat ik dit dankzij het jarenlang mogen helpen van mensen, waarvan ik ziel en zaligheid mocht weten en voelen ook zo ervaren heb, zal ik niet ontkennen. Want ieder mens is in wezen goed. Ieder mens is buiten wat hij of zij tentoonspreidt, wat hij of zij van zichzelf laat zien een mens met een goede basis. Een mens die bereid is om te willen groeien, te willen ontwikkelen en wanneer er een blokkade of storing in zijn of haar systeem zit hier op wat voor wijze dan ook hulp voor vraagt. Mede daardoor heb ik mijn eerste boek kunnen schrijven. Mijn eerste boek wat ieder mens kan helpen. Ieder mens kan helpen die overal en altijd zichzelf wil zijn. En ik vertrouw erop dat steeds meer mensen het besluit nemen om dit te doen. 

Want mijn leven, jouw leven en het leven van iedere persoon, is geen probleem wat ten grondslag ligt aan, ook je houding niet. De manier waarop je je gedraagt, sommige zich misdragen, is dat wat ten grondslag ligt aan de problemen die er in de wereld ontstaan. Gedrag wat ontstaat door iets wat aangeleerd wordt. Gedrag, iets wat vaak in strijd is met wie iemand werkelijk is. Gedrag, dat wat ervoor zorgt dat mensen in onbalans raken. Gedragen wat voortkomt, uit het niet verdragen, het niet om kunnen gaan met, het niet in staat zijn, in de gelegenheid zijn, in de mogelijkheid zijn om daadwerkelijk blij te zijn. Blij te zijn, als tevreden, tevreden met alles wat je mee mag maken zien en doen. Alle mensen om je heen die allemaal ook hun eigen weggetje, hun eigen levensreis, mogen maken. 

Een luisterend oor en honderd procent aandacht voor jezelf, de ander en zeker een kind hoort daarbij. Zie een kind maar als een klant, zodat jouw kind, jouw klant wordt, een kind wat jou een grotere omzet bezorgt, meer provisie. Omdat het kind jou voortschrijdend inzicht of een vooruitziende blik geeft, waardoor jij samen met jouw kind en ieder ander, die in jouw omgeving is, waarom je geeft en waarvan je houdt, de toekomst tegemoet kunt zien. Want  een kind leert je vaak hoe het is om vanuit het gevoel te handelen. Een kind wat zichzelf kan en mag zijn zal altijd en overal zichzelf zijn. Een kind wat zichzelf is, zal in balans zijn, niet of nauwelijks gevoelig voor invloeden van buitenaf, mits jij er als veilige basis voor hem of haar bent. Als veilige basis en het voorbeeld hoe het is om jezelf te zijn. Start daarom vandaag aan jouw dag. 

Start vandaag met jouw leven. Het leven wat je verkozen hebt, gekozen hebt voor je er daadwerkelijk mee gestart bent. Iets wat je iedere dag met de grootste tevredenheid zult ervaren wanneer je weer volledig jezelf bent. Met alle kwaliteiten en talenten die je bezit. Want dit is het enige echte wat je bezit. Een kind, je partner en ieder ander is iemand die jou mag helpen om jezelf te vinden, om jezelf te worden, om jezelf te zijn. 

Dank je wel Pa, Ma, Ulrich en alle andere mensen waarvan ik houd, dat ik iedere dag mezelf mag zijn. De "aardige Sonja", Ik, omdat en doordat ik er als persoon heel graag voor ieder ander die het nodig heeft, wil, kan en mag zijn en ik hier iedere dag opnieuw een nieuwe uitdaging in zie. Zodat de kwaliteit van mijn leven omhoog gaat en de kwantiteit van het aantal mensen die ik mag helpen nog dagelijks groeit, omdat ik er bewust voor kies. 

Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven." 

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston "Step by step". Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn?https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten