donderdag 22 januari 2015

Wat heeft jouw voorkeur eerlijk zijn of gelukkig? Of is dit hetzelfde?

"Vier dingen die u moet weten op donderdag 22 januari" 

"Wat gaat er vandaag gebeuren? 

Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van donderdag 22 januari 2015. Uiteraard kunt u da deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. 

Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. ECB neemt rentebesluit en mogelijk extra maatregelen Vandaag vergadert het bestuur van de Europese Centrale Bank over extra maatregelen om de zeer lage inflatie en economische groei in de eurozone aan te jagen. Verwacht wordt dat er een besluit wordt genomen over het al dan niet opkopen van staatsleningen om met extra liquiditeit de economische groei in de eurozone te stimuleren.  

Zie ook: 'ECB overweegt steun van 50 miljard per maand' 

En: Dit moet u weten over het aanzetten van de geldpers 

2. Rutte spreekt Maleisie over MH17 

3. Verenigde Naties praten over  antisemitisme 

4. 'Doomsday Clock' gaat voor- of achteruit

Alles wat er onder de andere punten staat, is na te lezen onder de volgende link: http://www.nu.nl/dvn/3976990/vier-dingen-u-moet-weten-donderdag-22-januari.html



'Emma Stone noemt angst een mooie drijfveer' 

"Emma Stone noemt haar rol in Birdman de meest verrijkende acteerervaring die ze ooit heeft gehad. Haar dramatische rol werd vorige week bekroond met een Oscarnominatie. 

In de film speelt Stone de dochter van Riggan (Michael Keaton) die als superheld Birdman grote successen had, maar zijn acteercarrière behoorlijk in het slop ziet raken. 

Stone zegt in De Telegraaf best 'bang' te zijn geweest voor deze rol, maar dat als een prettige nieuw drijfveer te zien. "Je wordt er beter van als je ergens keihard voor moet werken." 

De actrice stelt verder dat ze het geweldig vindt elke dag opnieuw het gevoel te hebben dat ze 'keihard op haar bek kan gaan'. Het is nieuw voor haar dat ze zich voor een rol zo tot het uiterste wil pushen. 

Lang dacht Stone dat ze vooral plezier moest hebben in alles wat ze deed. "We willen dat de dingen ons komen aanwaaien, of dat we ze kunnen googelen." Maar ze ging zich steeds meer realiseren dat je vaak alleen met keihard werken belangrijke inzichten kunt verwerven. "Wat moeite kost, is meestal ook echt de moeite waard." 

Ook deze link is bijgesloten: http://www.nu.nl/film/3977390/emma-stone-noemt-angst-mooie-drijfveer.html waarbij de foto en de link die onderaan het artikel staat nog meer prijs geven over de Emma Stone. http://www.nu.nl/achterklap/3975648/emma-stone-liever-eerlijk-dan-gelukkig.html 

Dat de kop van dit stuk, in de laatstgenoemde link zo belangrijk zou zijn, had ik nooit kunnen bedenken, wanneer ik niet doorgeklikt was, naar de onderliggende link. Want niet alleen de kop, maar specifiek de volgende zin, is de zin, die wanneer je het totale stuk verzuimd te lezen, juist tot de verbeelding van mensen spreekt. Daarbij mensen een totaal ander beeld zou laten zien, dan werkelijk bedoeld wordt. "Actrice Emma Stone is naar eigen zeggen liever eerlijk dan gelukkig". Ja, ze zegt het zelf, maar wat zegt ze? En in welke relatie staat dit tot het, of beter gezegd, hoe vergelijkbaar is dit met het voorbeeld, waarin zojuist bekend gemaakt is, dat de ECB actie onderneemt om de economie te stimuleren. "ECB steekt 1.140 miljard euro in economie", of zoals het RTL nieuws het net iets sappiger aankondigt, "ECB pompt 1140 miljard in de economie". 

In de economie steken of pompen, zodat we er met ons allen economisch op vooruit gaan? http://www.nu.nl/economie/3977745/ecb-steekt-1140-miljard-euro-in-economie.html en http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/ecb-zet-geldpers-aan#node_1284616 

Hoe lang laat jij nog "boter op je hoofd smeren"? Hoe lang laat jij je nog "in het (welbekende) ootje nemen? Voor het lapje of voor de gek houden? Natuurlijk zal niet iedereen deze vergelijking zien, zal niet iedereen deze vergelijking begrijpen, maar volgens mij is het net zo vergelijkbaar als de vraag of je liever eerlijk dan gelukkig bent?
Wanneer ieder mens eerlijk zou zijn, wanneer ieder mens toe zou durven geven, dat hij of zij fouten heeft gemaakt en in plaats van onverschillig te zijn, zou toegeven dat dit onwetendheid was, dan zou de wereld er iedere dag weer een stukje gelukkiger uit gaan zien. Of is deze stelling te simpel? Is deze stelling te simpel of de vraag te groot? Want, hoe moeilijk blijkt het te zijn, toe te geven, dat we het bij het verkeerde eind hebben? Hoe moeilijk is het, om toe te geven, dat we onszelf iedere dag tekort doen, door te doen alsof? Door te doen alsof of eigenlijk te acteren?

Ik ben er klaar mee, ik acteer niet meer en ik weiger om mee te gaan in het spel wat gespeeld wordt. Het spel, waarbij en waarvan ik de regie niet in handen heb. Het spel, waarbij hele volksstammen, groepen mensen, individuen en mensen die nooit één vlieg kwaad gedaan hebben, bestempeld, beschaamd en vernederd worden, ten koste van wat? Ja, ten koste van wat? Ten koste van de eerlijkheid, het geweten, de mensheid! Hoeveel mensen moeten er nog in een negatief daglicht geplaatst worden, voor we zelf weer het boetekleed aantrekken? Voor we zelf weer dat doen, wat ervoor zorgt, dat ieder mens weer eerlijk en gelukkig kan zijn? Eerlijk naar zichzelf toe, eerlijk naar ieder ander, eerlijk naar iedereen die en alles wat leeft. 

Want hoe eerlijk zijn we, als mensheid, als volk, als mens, wanneer we alleen aan onszelf denken, aan ons eigen geluk? Ja, hoe eerlijk zijn we, wanneer we mensen buitensluiten, die in onze ogen het niet verdienen om gelukkig te zijn? Ja, hoe eerlijk zijn we, wanneer we door blijven gaan met het vragen van enorme bedragen om gezond en wel te kunnen zijn? Ja, om gezond en wel te kunnen zijn, terwijl we dit in wezen allemaal zijn? We zijn in wezen allemaal gezond, hebben een ziekte, pijn en verdriet ontwikkeld, om tijd te krijgen, om tot rust te komen, om geen onderdeel meer te hoeven vormen of zijn van de maatschappij. Onze ontsnappingsroute uit de maatschappij, gepaard met heel veel leed. Leed, om bewust of in veel gevallen onbewust, aan de maatschappij en dat wat allemaal moet en van ons gevraagd wordt te ontsnappen. Bewust of onbewust geen onderdeel meer willen of kunnen zijn van de de maatschappij. 

De maatschappij, meedoen met alles wat er gezegd en van je gevraagd wordt, omdat het zo hoort en er wetten gemaakt zijn, om alles wat gedaan moet worden, vast te leggen. Wetten en regels, als plichten, omdat het je plicht is om onderdeel te vormen van de maatschappij. Een maatschappij, die weigert verantwoordelijkheid te nemen. Een maatschappij, die weigert om toe te geven dat er fouten zijn gemaakt, dat er fouten worden gemaakt, die zoveel mensen schaden dat er niet eens voldoende zorg en zorgverleners zijn, om ieder mens wat geschaad is, wat zichzelf door onwetendheid geschaad heeft, te kunnen helpen. Zoveel verdriet, zoveel ellende, zoveel pijn, en waarom, omdat het geld oplevert en wanneer er geen geld meer is dan zetten we gewoon de geldpersen nog een keertje aan. Omdat er mensen zijn, die hierdoor iets kunnen verdienen. Die iets kunnen verdienen, om te leven. De vraag is dan: Wat is leven? Wat is nu werkelijk leven? Wat stelt het leven nog voor, wanneer je geen tijd meer hebt, om te leven en je alleen nog maar laat leiden, door alles wat moet en van je verlangd wordt. 

Natuurlijk is er in ieders huidige leven, (of bijna in ieders huidige leven) wel iets wat hem of haar plezier bezorgt. Wat hem of haar plezier geeft. Maar wanneer dit plezier geld kost, zal er gewerkt moeten worden, zal dat gedaan moeten worden, wat ervoor zorgt, dat er voldoende geld binnenkomt. Zal dat gedaan moeten worden, wat de persoon, die door het ontbreken van geluk, iets extra's nodig heeft, toch nog een stukje geluk of plezier brengen. Zal de persoon die eigenlijk zelf geen energie meer heeft, door zonder plezier mee te moeten draaien in de maatschappij, wanneer hij of zij geen energie en plezier krijgt van zijn of haar werk, toch weer net dat stukje extra opleveren. Plezier, wat nodig is, om iedere dag te kunnen leven, plezier wat nodig is, om iedere dag de moeite waard te laten zijn. Plezier, om hem of haar dat stukje geluk te geven, wat door het niet vanuit de natuurlijke positie meer kunnen leven en kunnen handelen, eigenlijk kunstmatig toegediend en aangeleverd wordt. Kunstmatig, door voeding, door spelen, door genotsmiddelen of iets wat een bijdrage levert aan "het kunstmatig" gelukkig zijn.

Kunstmatig, omdat het leven in een maatschappij, in het heden een spel is, een spel wat helaas vaak met een veel te hoge prijs gespeeld en bespeeld wordt. Gespeeld en bespeeld, omdat de hele maatschappij en iedere instantie er een bijdrage toe levert. Een bijdrage, doordat gezondheid en welzijn als prijs worden verkocht. Gezond en welzijn als beloning wordt verkocht aan hen die het waard zijn. Waard, om te leren te studeren en dat te doen wat ervoor zorgt dat zij geld opleveren, door onderdeel te mogen zijn van de maatschappij. Door iedere maand netjes alles te betalen, alles af te dragen, alles te doen wat er van hen, hem of haar verlangd wordt. Horende doof en ziende blind, in het doolhof wat geleid wordt door......?Ja wie leidt, wie lijdt en wie wordt geleid? 

We zijn allemaal schuldig, we zijn hier allemaal debet aan en we laten onszelf allemaal leiden en sturen, zonder zelf te kijken, horen, voelen en ervaren. We laten ons leiden, we kiezen er zelf voor en hebben onszelf van al onze verantwoordelijkheid ontdaan. Doordat we zien, wat ons voorgespiegeld wordt, doordat we luisteren, naar wat ons verteld wordt en doordat we geloven, doordat ons gezegd en verteld wordt dat het bewezen is. Maar hoe kan dit, hoe bestaat dit, wanneer we het bewijs iedere keer opnieuw uitvinden en weerleggen? Wie ben jij? Wat ben jij? Waar ben jij?  Ja, WIE WAT WAAR ben jij in het doolhof wat het hedendaagse leven, de maatschappij heet?

Wanneer ga jij weer eens naar jezelf kijken? Wanneer ga jij jezelf aankijken in de spiegel en wanneer ga jij weer eens leven, daarbij eerlijk en gelukkig zijn? Eerlijk en gelukkig zijn, kun je doen, door iedere dag op de vlucht te gaan voor jezelf, je verantwoordelijkheid en alles wat werkelijk bij jou hoort en past. Eerlijk en gelukkig zijn, kun je doen, door iedere dag iets te zoeken wat je afleidt van je werkelijke bestemming. Eerlijk en gelukkig zijn, kun je doen, door iedere dag dat te doen, wat er van je gevraagd en verlangd wordt, tot jouw Hogere energieleverancier, jouw verbinding met het signature system, wat zich in jouw hart bevindt, zegt dat het klaar is. Klaar, omdat je zo hard en zo lang eerlijk en gelukkig dacht te zijn, dat het nu maar eens duidelijk moet zijn, wat je nodig hebt om echt gelukkig te zijn. Echt gelukkig! Ja, gelukkig door eerlijk naar jezelf toe te zijn. Eerlijk, door dat te doen wat ervoor zorgt, dat je iedere dag, ieder uur, elke minuut, seconde of deel daarvan, kortom ieder moment, bewust in leven bent. 

En ook dit stukje is het herhalen opnieuw waard "Je bent jouw leven gaan leven, omdat je er iets van wilde leren. Je bent jouw leven gaan leven, omdat je alleen door het leven van dit leven, ervoor kon zorgen, dat de dingen anders zouden gaan. Dat de dingen anders zouden lopen. Lopen, "als een geoliede machine", die elke dag dat doet wat nodig is, dat doet wat een bijdrage levert, aan dat wat de wereld van vandaag, de wereld van morgen, overmorgen en alle dagen daarna, zo hard nodig heeft. Start er vandaag mee. Ga jouw leven leiden. Neem weer je verantwoordelijkheid, luister naar je lichaam, je hart en laat je niet leiden (misleiden of verleiden) door alles wat buiten jou is en je geen goed maar alles doet, wat ervoor zorgt dat je buiten zinnen verkeert. Want dat is werkelijk wat er gebeurt, je krijgt geen zinnen, geen antwoorden, geen inzicht wanneer je de kennis en de wijsheid buiten jezelf zoekt. 

Natuurlijk mag je er zo nu en dan een encyclopedie, internet, een ander, een ervaringsdeskundige of wanneer het om iets materieels gaat, een specialist over raadplegen. Wanneer je dat wat jouw leven betreft, maar volledig zelf in de hand houdt. Dat wat jouw leven aangaat, maar volledig zelf beslist en bepaalt, gaat het goed. En wanneer het niet goed gaat, is het tijd om iets te wijzigen, van wij naar zich. Er even voor kiezen om op jezelf te zijn, in jezelf te keren, omdat dit de enige manier is om bij jezelf te komen. Om te zien, wie je bent, wat je kan, wat je nodig hebt, waar jouw kwaliteiten liggen. En het enige wat je daarvoor nodig hebt is tijd, tijd om jezelf te zijn. Tijd, is iets wat ieder mens zou MOETEN krijgen, tijd en de mogelijkheid om dat te doen, wat bij hem of haar past. Omdat we dan weer de hemel op aarde zullen ervaren."

Want wanneer je jezelf bent, voel je je goed, en zorg je ervoor dat alles ten goede keert. Ook jij weet, wat je kunt doen, om ervoor te zorgen, dat je weer positieve emoties krijgt, positieve gedachten en positieve gevoelens. Wanneer je beseft, dat jij de enige bent, die dit kan en mag doen, die dit weer voor elkaar kan en mag brengen, dan kun je daar vanaf vandaag mee starten.

"Want, waarom zou je er nog langer voor kiezen, om de geschiedenis zich te laten herhalen? Waarom zou je er nog langer voor kiezen, om elke keer geconfronteerd te worden met zoveel nare emoties, gedachten en gevoelens? Waarom zou je er nog langer voor kiezen, wanneer je zelf de mogelijkheid hebt om het om te draaien? Zelf de mogelijkheid hebt, om het te wijzigen? Zelf de mogelijkheid hebt ja! Want God heeft ieder mens die mogelijkheid en deze kracht gegeven. God heeft ieder mens naar zijn evenbeeld gemaakt. Wat wij mogen en kunnen doen, is hier zelf weer in geloven en hier zelf weer op vertrouwen. Want het geloof en vertrouwen, zal jou en mij laten zien en jou en mij tonen, dat dit mogelijk is, omdat dit ieders kracht is. De kracht die aan ieder mens, aan ieder persoon, aan jou en mij gegeven is in "specifieke of authentieke vorm".

De kracht die van jou is en waarbij niets of niemand in staat is, om daar invloed op uit te oefenen. Omdat dit van jou is en er niets of niemand van invloed is. Van jou is en dit niets of niemand aangaat, omdat het jou gegeven is. Omdat jij dit leven aangegaan bent, jij hebt specifiek voor dit, jouw leven gekozen, een uniek leven. Omdat we allemaal uniek zijn, we allemaal een fenomeen zijn en de persoon die dit anders ziet, die geen vertrouwen maar wel angst heeft, het gevoel heeft, dat hij of zij met jou of ieder ander moet wedijveren, zal nooit gelijk zijn aan de ander. Zal nooit uniek zijn, zal zich laten leiden door alles wat buiten hem of haar om is. Wanneer je dit weer weet, kun je begrip opbrengen voor ieder mens die de strijd met jou aangaat. Ieder mens, die er op de een of andere manier voor kiest, om zijn of haar plek op te eisen in de wereld waarin we leven."

Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. 

En wil jij dit weer weten, lees dan mijn voorgaande blogberichten, het onderste stukje van het blog van gisteren heb ik nog even herhaald.

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven." 

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden of onder mijn verhaal op www.levenlerenherinnerenweten.blogspot.nl Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston "Step by step". Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn?https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten