vrijdag 23 januari 2015

Vandaag is jouw dag, hoe ga jij deze invullen?

"Drie dingen die u moet weten op vrijdag 23 januari" 

"Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdag 23 januari 2015. 

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Spoedzitting parlement Jemen na opstappen president 

Nadat gisteren zowel de president, premier en het gehele kabinet van Jemen zijn opgestapt, komt het parlement vandaag waarschijnlijk in spoedzitting bijeen. Donderdagavond was onduidelijk wie nu het land bestuurt. Het parlement zou het ontslag van president Hadi niet accepteren. Zijn aftreden volgt op na roerige dagen in het land, waar Houthi-rebellen het opnemen tegen de regering. 

Zie ook: President en kabinet Jemen stappen op  
En: Profiel Jemen 

2. Rotterdammer hoort mogelijke straf voor bedreigen Kamerleden 

3. Federer en Nadal weer in actie op Australian Open'' 

http://www.nu.nl/dvn/3977841/drie-dingen-u-moet-weten-23-januari.html



'Man wilde geld wisselen en won 10 miljoen dollar' 

"Een man uit Massachusetts kocht een paar loten om een briefje van 100 dollar te wisselen. Met de loten won hij later 10 miljoen dollar (8,6 miljoen euro). 

Dat meldt AP De man moest een briefje van 100 dollar wisselen in kleingeld om een broodje bij een lunchzaak te kopen. Hij kocht daarom twee loten van 20 dollar.

Het werd donderdag bekend gemaakt dat Richard Noll en zijn vrouw de prijs hadden opgehaald. Na betalingen aan belasting bleef er 6,5 miljoen dollar (5,6 miljoen euro) over voor het gezin. 

Noll wil een huis gaan kopen, gaan investeren en zijn kleindochter meenemen naar Disneyland." http://www.nu.nl/opmerkelijk/3978052/man-wilde-geld-wisselen-en-won-10-miljoen-dollar.html

De punten van vandaag, de punten van een vrijdag die enigszins mistig begint. Een vrijdag waar weer heel wat mensen plannen maken om dat te doen waar ze in de rest van van week niet aan toekomen. Ook Noll maakt plannen, plannen die betrekking hebben op zijn toekomst, dat wat nu ineens mogelijk is, door een gelukkig toeval, een gelukkige omstandigheid, een gelukkig lot, een gelukslot. Hoeveel mensen zouden dit ook weleens willen? Hoeveel mensen laten hun geluk afhangen van dat wat zij kunnen doen en kopen? Hoeveel mensen laten hun geluk afhangen van de toevallige of mogelijke kans om miljonair te worden? Zou de president van Jemen hier ook mee bezig zijn geweest of heeft hij net als vele andere mensen in de wereld hele andere dingen aan zijn hoofd? 

Hoeveel mensen worden er dagelijks geplaagd, door allerlei gedachten en hersenspinsels, die hun leven zo beheersen, dat zij eigenlijk geen moment rust hebben? Geen moment rust, geen moment in het hier en nu kunnen leven? Niet in het hier en nu kunnen leven, omdat er zoveel is wat er speelt, dat je als mens eigenlijk helemaal niet weet wat of hoe het is om in het hier en nu te leven? En hoe belangrijk is het om dit wel te doen? Wat is het belang van het leven in het hier en nu, het leven in het moment?

Want wanneer je je laat leiden door alles wat er speelt, alles wat je wilt doen, alles wat je moet doen, alles wat je nog moet regelen, alles wat er nog moet gebeuren, dan heb je nooit de gelegenheid om in het moment te leven. Dan heb je nooit tijd om te doen wat bij je past. Natuurlijk is dit jouw keuze, want ieder mens mag zelf keuzes maken. Ieder mens mag dat doen wat hij of zij wil, met de mensen zijn, waar hij of zij mee wil (samen)zijn, de dingen doen die ervoor zorgen dat er een herinnering gecreëerd wordt. Een herinnering, als iets wat zo belangrijk is daardoor de moeite waard. Een herinnering, als iets waar je als mens dagelijks blij van wordt, doordat je werkelijk het gevoel hebt, dat het een bijdrage heeft geleverd aan je ontwikkeling. Een bijdrage aan jouw groei als mens. 

Toen ik vanmorgen een stuk van de uitzending van Jinek terug zat te kijken van woensdagavond en minister Jet Bussemaker haar verhaal hoorde vertellen, de reacties van de diverse mensen in de studio hoorde, wist ik meteen dat dit het juiste onderwerp voor vandaag was. Het onderwerp wat volledig past bij de kop, de artikelen en ook nu weer de spreuk, die ik vanmorgen op mijn Facebookpagina plaatste en waarom mag je zelf bekijken, mag je zelf zien en mag je zelf beoordelen. Omdat het gaat om jouw mening, jouw oordeel, jouw keuze, jouw leven. Jouw leven, dat wat je als mens nodig hebt, om te kunnen groeien, je te kunnen ontwikkelen en dat te doen wat ervoor zorgt dat je werkelijk van waarde bent en van waarde zult zijn. http://jinek.kro-ncrv.nl/seizoenen/seizoen-2015/afleveringen/21-01-2015 Dit start op 22.44 minuten. En waarom het zo goed is dat ik deze uitzending nog heb mogen zien, is omdat deze over de toekomst gaat

De toekomst, want we mogen vooruit, we mogen verder, we kunnen en mogen van het heden naar de toekomst. Dat doen wat nodig is, om de wereld, de wereld van morgen te laten zijn. Aan de hand van de felle uitingen van één van de drie jongeren die samen met Minister Bussemaker op de bank zit, besluit ik nog even extra deze vrouw op Google op te zoeken. De link die bijgesloten is, zegt evenals het stuk in de uitzending zoveel meer dan duizend woorden zouden kunnen doen. Het zien en kijken, maar ook luisteren en horen waard. http://www.beteronderwijsnederland.nl/nieuws/minister-en-staatssecretaris-op-radio-1 Dit start vanaf 09.45 minuten. Het onderwijs van de toekomst. Ik noem het liever de ontwikkeling van de toekomst en mag daar mijn bijdrage toe leveren.  

De ontwikkeling van de toekomst, omdat onderwijs, een negatieve wanklank heeft. Omdat het klinkt als iets wat opgelegd wordt, doordat het gezien wordt als wijsheid, maar juist niets minder is waar, omdat het de mens in een pasvorm giet, in een mal. Iets wat de mens, niet laat groeien maar juist beperkt in zijn of haar ontwikkeling. Wanneer we weer gaan ontwikkelen, in plaats van onderwijzen, geef je de mens, een kind, een persoon de kans om te groeien. En de kans om te ontwikkelen en te groeien, werkt op het moment dat je hiermee al start, bij de ouders. Want wanneer een kind start in de maatschappij, heeft het liefde en een voorbeeld nodig. Liefde en een voorbeeld, dat wat de maatschappij zoals deze nu in elkaar zit, niet meer is. Omdat haat en alles wat niet als voorbeeld zou mogen dienen de maatstaf is geworden voor de maatschappij. Daarom geef ik deze net als het onderwijs, ook met liefde een andere naam, ik noem het de samenleving. 

De Samenleving, is een positief woord, en positieve woorden, waar een positieve klank vanuit gaat, zijn de enige manier om de wereld weer de wereld van morgen te kunnen en mogen laten zijn. De wereld van morgen, de toekomst. Omdat we op dit moment, niet meer in het nu leven, maar stilstaan en gebukt gaan, onder de lasten die we onszelf ooit opgelegd hebben, toen we dachten, dat we door het bedenken van allerlei regeltjes en wetten, de wereld in toom konden houden. Het in toom houden van ieder mens, ieder individu, in de huidige maatschappij, de maatschappij van Haat en "verkeerde voorbeelden", naar De samenleving van Liefde, als wezenlijk onderdeel van het levensspel, omdat dit naast geld, ook nog iets nuttigs op zou leveren. 

En nuttig is het juiste woord, (http://www.encyclo.nl/begrip/nuttigwat leidt tot het algemeen belang. Omdat iets wat nuttig is, iets is wat werkelijk resultaten boekt. Iets wat nuttig is, een bijdrage levert aan het algemeen belang. Dat wat ervoor zorgt, dat iedereen die leeft en alles wat leeft, de kans heeft om zich te ontwikkelen. Dit kan, wanneer we kinderen weer de toekomst laten bepalen. Dit kan, wanneer we kinderen weer de kans geven, om zichzelf te zijn. Dit kan en mag, wanneer we de wijsheid, die ieder kind van nature in zich heeft, weer omarmen, in plaats van hen te vertellen, wat ze moeten doen. Wat wij willen dat ze moeten doen. Allerlei opgelegde dingen, opgelegde zaken, die zij moeten doen, door zich aan te passen, aan wat wij, (de volwassen mens) die niet meer bij zichzelf staat en zich voornamelijk laat leiden door de geschiedenis en alles wat deze veroorzaakt heeft en helaas nog steeds veroorzaakt, als normaal, als gewoon als norm voor dat wat hoort zijn gaan beschouwen. Stop Stop Stop HIER NU ONMIDDELLIJK MEE.

Laten we met ons allen de wijsheid weer omarmen, door deze te stimuleren. Want beperken en inperken, aan banden leggen en ervoor zorgen, dat de jeugd op eenzelfde wijze gaat functioneren, als ouders, die niet bij zichzelf staan, die niet met zichzelf kunnen communiceren, dat heeft geen enkele zin. Heeft geen enkele zin, dient geen enkel belang of nut en zal er alleen maar toe leiden, dat ieder mens alleen nog maar meer beperkt wordt. Het spel, wat eigenlijk een reis is, mag veranderen. Het spel, het leven wat ik leef, waarbij en waarvan ik de regie in handen heb, mag weer op de juiste manier gespeeld worden. Ook jij kunt jouw spel weer leven, jouw spel, jouw levensspel. Dit kan en kunnen we samen, wanneer we het weer samen gaan doen. Op de juiste manier en wijze, zodat iedereen weer van waarde is en van waarde kan zijn. Waardoor alle volksstammen, alle groepen mensen, alle individuen en mensen die vanuit de intentie goed zijn, weer kunnen verenigen. Verenigen, door hen weer te leren hoe ze vanuit alle eerlijkheid, hun geweten en dat wat ervoor zorgt dat zij kunnen groeien, ook werkelijk zullen groeien, ook werkelijk weer gaan ontwikkelen.

Het is klaar nu, we gaan voor de mensheid! Ik wil mijn bijdrage leveren en ervoor zorgen dat ieder mens er weer voor kiest om zich te willen ontwikkelen. Ik wil mijn bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat ieder mens weer eerlijk en gelukkig kan zijn? Eerlijk naar zichzelf toe, eerlijk naar ieder ander, eerlijk naar iedereen die en alles wat leeft. Omdat dit de manier is om een gezonde wereld en de hemel op aarde te creëren. De hemel op aarde, dat wat nodig is.

Lees ook mijn blogs van de afgelopen dagen en weken. De blogs vanaf 19 mei. En ook dit stukje is het herhalen opnieuw waard: 
"Je bent jouw leven gaan leven, omdat je er iets van wilde leren. Je bent jouw leven gaan leven, omdat je alleen door het leven van dit leven, ervoor kon zorgen, dat de dingen anders zouden gaan. Dat de dingen anders zouden lopen. Lopen, "als een geoliede machine", die elke dag dat doet wat nodig is, dat doet wat een bijdrage levert, aan dat wat de wereld van vandaag, de wereld van morgen, overmorgen en alle dagen daarna, zo hard nodig heeft. Start er vandaag mee. Ga jouw leven leiden. Neem weer je verantwoordelijkheid, luister naar je lichaam, je hart en laat je niet leiden (misleiden of verleiden) door alles wat buiten jou is en je geen goed maar alles doet, wat ervoor zorgt dat je buiten zinnen verkeert. Want dat is werkelijk wat er gebeurt, je krijgt geen zinnen, geen antwoorden, geen inzicht wanneer je de kennis en de wijsheid buiten jezelf zoekt. 

Natuurlijk mag je er zo nu en dan een encyclopedie, internet, een ander, een ervaringsdeskundige of wanneer het om iets materieels gaat, een specialist over raadplegen. Wanneer je dat wat jouw leven betreft, maar volledig zelf in de hand houdt. Dat wat jouw leven aangaat, maar volledig zelf beslist en bepaalt, gaat het goed. En wanneer het niet goed gaat, is het tijd om iets te wijzigen, van wij naar zich. Er even voor kiezen om op jezelf te zijn, in jezelf te keren, omdat dit de enige manier is om bij jezelf te komen. Om te zien, wie je bent, wat je kan, wat je nodig hebt, waar jouw kwaliteiten liggen. En het enige wat je daarvoor nodig hebt is tijd, tijd om jezelf te zijn. Tijd, is iets wat ieder mens zou MOETEN krijgen, tijd en de mogelijkheid om dat te doen, wat bij hem of haar past. Omdat we dan weer de hemel op aarde zullen ervaren."

Want wanneer je jezelf bent, voel je je goed, en zorg je ervoor dat alles ten goede keert. Ook jij weet, wat je kunt doen, om ervoor te zorgen, dat je weer positieve emoties krijgt, positieve gedachten en positieve gevoelens. Wanneer je beseft, dat jij de enige bent, die dit kan en mag doen, die dit weer voor elkaar kan en mag brengen, dan kun je daar vanaf vandaag mee starten.

"Want, waarom zou je er nog langer voor kiezen, om de geschiedenis zich te laten herhalen? Waarom zou je er nog langer voor kiezen, om elke keer geconfronteerd te worden met zoveel nare emoties, gedachten en gevoelens? Waarom zou je er nog langer voor kiezen, wanneer je zelf de mogelijkheid hebt om het om te draaien? Zelf de mogelijkheid hebt, om het te wijzigen? Zelf de mogelijkheid hebt ja! Want God heeft ieder mens die mogelijkheid en deze kracht gegeven. God heeft ieder mens naar zijn evenbeeld gemaakt. Wat wij mogen en kunnen doen, is hier zelf weer in geloven en hier zelf weer op vertrouwen. Want het geloof en vertrouwen, zal jou en mij laten zien en jou en mij tonen, dat dit mogelijk is, omdat dit ieders kracht is. De kracht die aan ieder mens, aan ieder persoon, aan jou en mij gegeven is in "specifieke of authentieke vorm".

De kracht die van jou is en waarbij niets of niemand in staat is, om daar invloed op uit te oefenen. Omdat dit van jou is en er niets of niemand van invloed is. Van jou is en dit niets of niemand aangaat, omdat het jou gegeven is. Omdat jij dit leven aangegaan bent, jij hebt specifiek voor dit, jouw leven gekozen, een uniek leven. Omdat we allemaal uniek zijn, we allemaal een fenomeen zijn en de persoon die dit anders ziet, die geen vertrouwen maar wel angst heeft, het gevoel heeft, dat hij of zij met jou of ieder ander moet wedijveren, zal nooit gelijk zijn aan de ander. Zal nooit uniek zijn, zal zich laten leiden door alles wat buiten hem of haar om is. Wanneer je dit weer weet, kun je begrip opbrengen voor ieder mens die de strijd met jou aangaat. Ieder mens, die er op de een of andere manier voor kiest, om zijn of haar plek op te eisen in de wereld waarin we leven."

Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. 

En wil jij dit weer weten, lees dan mijn voorgaande blogberichten, het onderste stukje van het blog van gisteren heb ik nog even herhaald.

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven." 

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden of onder mijn verhaal op www.levenlerenherinnerenweten.blogspot.nl Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston "Step by step". Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn?https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten