maandag 5 januari 2015

Wat mag jij nog leren voor je je doel en bestemming hebt bereikt?

"Euro zakt naar laagste niveau in negen jaar" 

"De daling van de waarde van de euro ten opzichte van de dollar zet maandag door. In de vroege ochtendhandel zakte de Europese munt tot het laagste niveau sinds maart 2006. 

De euro daalde tot een dieptepunt van 1,1864 dollar, om vervolgens rond 9.00 uur weer wat op te lopen naar circa 1,19 dollar. De euro is nu voor het eerst sinds juni 2010 minder dan 1,20 dollar waard.

Door het herstel van de Amerikaanse economie en het vooruitzicht dat de rente in de Verenigde Staten waarschijnlijk in de loop van 2015 wordt verhoogd raakt de dollar steeds meer in trek onder valutahandelaren.

De geruchten dat Duitsland een vertrek van Griekenland uit de euro zou goedkeuren, een zogenoemde Grexit, droeg ook bij aan het verval van de Europese munt. 

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan maakt de Europese Centrale Bank (ECB) zich juist op voor nieuwe maatregelen om de zeer lage inflatie in de eurozone te stimuleren. Een van de mogelijke maatregelen is het opkopen van staatsobligaties. 

Een lage euro ten opzichte van de dollar is gunstig voor de Europese export. Goederen en diensten vanuit de eurozone worden namelijk goedkoper voor Amerikanen."
http://www.nu.nl/beurs/3966485/eruo-zakt-laagste-niveau-in-negen-jaar-html Alle linkjes die je aanklikt geven heel duidelijk weer waarom het gaat. 

Hoewel ik niet het hele stuk geplaatst heb mag de volgende link gezien de "voorspellingen en verwachtingen" niet ontbreken. http://www.nu.nl/weekend/3963387/economische-ontwikkelingen-in-2015.html  En het Stukje wat mij daarbij het meest aanspreekt of verbaast wil ik zeker met jullie delen.  

Duurzaamheid: Kansen aangrijpen.

Eind 2015 staat een grote klimaatconferentie in Parijs gepland, daarmee staat duurzaamheid dus al nadrukkelijk op de agenda. Er is voor die tijd nog veel werk aan de winkel zegt Bas Eickhout, Europarlementariër voor GroenLinks.

"Het ging in het verleden vaak mis omdat iedereen naar elkaar wees. Uiteindelijk moeten 194 landen een akkoord bereiken waarin iedereen zijn eigen belangen heeft."

Hoe bijzonder dat we evenals de andere 193 landen gaan voor een akkoord, waarin iedereen zijn eigen belangen heeft. Kan dit wanneer we in één wereld leven, waarbij de samenleving en het Algemeen Belang voorop staat?  Nee toch, of vergis ik me? 

           

Jaren geleden heb ik deze foto tijdens onze vakantie in Spanje gemaakt. Omdat ik de foto zo mooi vond, heb ik hem gebruikt voor mijn website Leven Leren Herinneren Weten. Juist omdat ik mezelf altijd vergelijk met een alpinist. Iemand die bergen beklimt, maar ook door diepe dalen gegaan is. Wanneer ik naar de wereld kijk, zoals deze er nu uitziet, dan lijkt het er veel op dat de personen die het voor het zeggen hebben, die beslissingsbevoegd zijn, ieder op hun eigen berg zitten. Vanaf de berg beslissen en bepalen, zonder af te dalen. 

De vraag is dan, kun je en mag je op die wijze beslissingen nemen, die betrekking hebben op het leven voor de rest van de mensheid? Of zal het eigen belang toch een andere betekenis hebben wat zwaarder meeweegt? Wanneer eigen belang te maken heeft met alles en iedereen die leeft, zou dit natuurlijk en vanzelfsprekend de juiste wijze zijn. Of gelden hier toch andere belangen, waarbij niets of niemand gespaard wordt? Zou dit ook duurzaam zijn? 

Toen ik de nieuwsbrief van december schreef voor De Hof van het Heden en de gebruikelijke persoonlijk noot voor de vaste lezers schreef, was ik me nog niet bewust van wat er komen ging in 2015. Toch wil ik het stukje graag met iedereen delen. Omdat het evenals de nieuwsbrief aansluit bij dit blog. 

"Hallo Allemaal, 

De nieuwsbrief van december, geschreven op de dag waarop De Zon zich na een stormachtige dag, nacht en ook nog enigszins onstuimige morgen, toch weer heeft laten zien. Omdat de Zon iets is, wat we als mens allemaal nodig hebben. Nodig om te kunnen leven. De afgelopen week, heb ik eindelijk mijn boeken: 'Ik kies voor jou!' en 'Liefde overwint alles' afgerond. Ik heb 8 proefexemplaren per boekje, die ik met alle liefde naar de uitgevers wil sturen, die interesse hebben of de intentie om mij (De Hof van het Heden) daarmee te helpen.

Te helpen om de boeken uit te brengen. Natuurlijk zal ik een klein stukje van de opbrengst nodig hebben om me in eigen onderhoud te kunnen voorzien, dat er minstens een even zo groot deel naar de Stichting Durf te helpen gaat, daar wil ik me voor honderd procent voor inzetten. Een Stichting die het Algemeen Belang dient, omdat het nu meer dan ooit nodig is. Nu meer dan ooit, omdat ikzelf me niet meer kan vereenzelvigen met de maatschappij. De maatschappij dat ben jij, daar wil ik me vanaf dit moment echt van distantiëren. Ik wil niets liever dan een onderdeel van de Samenleving vormen, maar onthoud me van alle betrokkenheid bij "een maatschappij die mensen uitsluit", "een maatschappij waar de verschillen op een dusdanige manier benadrukt worden, dat het leven zonder stempeltje eigenlijk niet meer past" en "een maatschappij waarin ieder mens iets moet buiten gewoon zichzelf of haarzelf mogen zijn". En waarom ik deze omschrijvingen allemaal tussen aanhalingstekens zet, is omdat het voor zoveel mensen dusdanig belangrijk is geworden, dat het bijna quotes geworden zijn, zij het in andere bewoordingen. Want dat het daar met name om gaat, weet nog steeds niet iedereen, maar is wel heel goed om te weten.

Toen ik afgelopen weken naast het schrijven, ook weer wat mensen de revue heb laten passeren, die ik heb mogen helpen, werd ik nogmaals verrast, door het feit dat de mens achter een klacht, de mens achter een ogenschijnlijk probleem, de mens op zich eigenlijk nooit gezien wordt. De mens die zich uit spontaniteit uit, de mens die angstig is, omdat er een verleden in de familie is, de mens die op de één of andere manier zo puur is, dat hij of zij ieder signaaltje van onvermogen bespeurt, bij een ouder, een ouder iemand of soms iemand die de verantwoordelijkheid behoort te dragen. Dat dit laatstgenoemde wel de meest verdrietige constatering was van de drie voorbeelden zal ik voor de volledigheid even omschrijven.

Wanneer een mens vanuit zijn of haar professie de verantwoordelijkheid draagt, dit niet aankan, om wat voor reden dan ook, mag het nooit zo zijn, dat een kind, een jonger iemand hier de dupe van wordt. En helaas komt dit zo vaak voor. Voor de mensen die mijn blogs volgen, kan ik alleen maar aangeven dat het goed is om het blog van vandaag even te lezen. De uitspraak: 'Kinderen hadden het nog nooit zó slecht als in 2014', is in een wereld waarin het ene na het andere kind bestempeld wordt, niet meer uit te sluiten, wanneer er geen verandering komt. Wanneer er geen verandering komt of volgt. De verandering die nodig is, omdat de volwassenen weer de verantwoordelijkheid mogen gaan dragen. Niet alleen mogen maar ook zullen gaan dragen, omdat kinderen "die de toekomst zijn", de oudere personen in de samenleving anders werkelijk zullen ontstijgen. Waardoor de generatiekloof ervoor gaat zorgen, dat er een tweedeling in de maatschappij komt. De maatschappij met de doeners en de denkers, die niet meer kunnen communiceren, laat staan samenwerken of samengaan. Omdat ik als schakeltje tussen beide, mag weten wat er bij beide groepen leeft, kan ik hier middels mijn boeken, training en alles wat ik mag doen om mensen te helpen een bijdrage toe leveren. Waardoor ik naast het toeleveren van deze bijdrage, met alle kracht en inzet die ik heb, samen met jou, de werkelijke verbinding zal kunnen en mogen zijn.

Wie durft mij te helpen? Wie durft er met mij samen een bijzonder mooie uitdaging aan te gaan om de verbinding te leggen? Allereerst de verbinding waar ieder mens zelf bij gebaat is, ieder mens zelf een voordeel uit zal mogen halen en ieder mens die ervoor kiest om "te ondergeven", "de ondernemer" in hart en nieren kan zijn. En ben je benieuwd wat ik bedoel met "ondergeven", bel me dan maar voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Ik kijk er naar uit."

http://dehofvanhetheden.nl/pdf/nieuwsbrief34.pdf

Want jij kunt mij en jezelf helpen. Door te leren hoe het is om van iedereen die en alles wat leeft te houden. Omdat dit de enige wijze en manier is, om gelukkig te zijn. Want wanneer je van iedereen die leeft en alles wat leeft houdt, ben je in staat om te delen, ben je in staat om te ontvangen en wordt je in staat gesteld om te weten. Weten hoe je je leven op de meest ultieme manier kunt leven. Dan weet je weer, hoe je dat kunt doen waardoor je een bijdrage levert aan ieders belang. Het algemeen belang!

En ik wil dit delen met iedereen die en alles waarvan ik houd en waarom ik geef. Omdat ik liever geef dan ontvang, omdat ik weet dat ik door te geven en te delen, mezelf help en er bovendien voor ieder ander kan en mag zijn. Ik ieder mens, die wil leven en de verbondenheid met zijn of haar hart weer wil herstellen, wil, kan en mag helpen door het dagelijks delen van mijn verhalen en mijn ervaringen. Vanuit het vertrouwen dat ieder mens, die Goed, Gezond en Wel wil zijn, er ook voor kiest om vanuit zijn of haar hart te gaan leven. Vanuit de verbinding die God via Zijn Zoon Jezus gelegd heeft.

En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit Onvoorwaardelijke Liefde voor ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij even de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ervoor zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven. 

HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit Onvoorwaardelijke Liefde zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden of onder mijn verhaal op www.levenlerenherinnerenweten.nl Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Nogmaals de mooie muziek van OG3NE, toen Lisa, Amy en Shelly nog wat jonger waren. Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn? https://www.youtube.com/watch?v=W5DWuTlg5Fg Adem in adem uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten