donderdag 15 januari 2015

Wat is het verschil tussen liefhebben en houden van?

"CPB twijfelt over effect scheve verdeling inkomen op economie" 

"Het is nog maar de vraag of een ongelijke verdeling van inkomens schadelijk is voor de economische groei. En als dat al zo is, is het effect voor Nederland beperkt. 

Het Centraal Planbureau (CPB) schrijft dit in reactie op een studie van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). 


Volgens deze denktank van 34 landen zorgt een grote ongelijkheid van inkomens voor een lage groei. Vooral als de laagste inkomensgroepen achterblijven, zou dat het geval zijn. Zij kunnen dan volgens de OESO minder investeren in scholing. 


Maar het CPB noemt het opvallend dat de OESO alleen kijkt naar de inkomensongelijkheid om de groei te verklaren. 


Zaken als investeringen in bijvoorbeeld gebouwen en machines blijven buiten beschouwing. Ook houdt de OESO geen rekening met de verschillen tussen landen. 


Het CPB wijst er verder op dat het herverdelen van inkomens door hogere belastingen en uitkeringen ook negatieve gevolgen heeft voor de economische groei. Het planbureau onderstreept dat de toegang tot het onderwijs in Nederland ook voor de lagere sociaaleconomische klassen goed is geregeld. 


De CPB-notitie is geschreven op verzoek van de Tweede Kamer." Bron: http://www.nu.nl/geldzaken/3973379/cpb-twijfelt-effect-scheve-verdeling-inkomen-economie.html 




Het linkje een lage groei, uit het voorgaande artikel is van 9 december 2014. 


"OESO noemt scheefgroei inkomens slecht voor de economie" 


"De sterk toegenomen scheefgroei van de inkomens in de geïndustrialiseerde wereld heeft een sterk negatief effect op de economische groei. 


Tot die conclusie komt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een dinsdag gepubliceerd rapport, zo meldt het Financiële Dagblad. 


De bevindingen in het rapport werpen een heel ander licht op het uitgangspunt dat belastingverlagingen de groei juist bevorderen. 


De OESO stelt dat in de afgelopen dertig jaar de verschillen in inkomens flink zijn toegenomen." Bron: http://www.nu.nl/geldzaken/3948357/oeso-noemt-scheefgroei-inkomens-slecht-economie.html


De linkjes die onderaan het laatste stuk staan zijn de moeite zeker waard voor iedereen die zich bezig wil houden met de economie. http://www.nu.nl/tag/Inkomensverschillen http://www.nu.nl/tag/Economische%20groei http://www.nu.nl/tag/Inkomensongelijkheid En wie deze items bekeken heeft, zal niet kunnen ontkennen dat alle informatie die hierover gedeeld wordt behoorlijk wat wisselende meningen en conclusies laat zien, om nog niet van tegenstrijdigheden te spreken.


Ik heb dit losgelaten, hoef me er gelukkig niet mee bezig te houden, ben ervan overtuigd, dat uiteindelijk de onvoorwaardelijke liefde, dat wat werkelijk juist is en in ieder mens aanwezig is, zich weer mag en zal laten zien. Zichzelf weer mag en zal laten zien. Want dat de wereld dit NU meer dan ooit nodig heeft, zal niemand ontkennen. Zal niemand ontkennen, omdat dit NU meer dan ooit  nodig is, omdat de tijd daar is. Omdat het tijd is. De afbeelding die ik vanmorgen op Facebook heb geplaatst, spreekt voor zich en komt ook dit keer volledig tot zijn recht. Een hart getekend in de sneeuw, omdat de wereld, die soms zo koud lijkt, wel wat liefde kan gebruiken. Alle liefde die mogelijk is, nodig heeft.




En de titel van dit blog past daar natuurlijk ook weer bij, want: "Wat is het verschil tussen liefhebben en houden van?" Weet jij al wat is het om van jezelf te houden? Weet jij al wat het betekent om oprecht van jezelf te houden? Wanneer je dit weet, dan weet jij vast al wat er nodig is om jezelf te kunnen zijn? Want de persoon die hier al mee bezig is, zal beamen dat je hier eerst echt mee van start zult mogen gaan. Van start, omdat jij de persoon bent, die hier zelf, iets mee mag doen. Omdat ieder mens dit zelf mag en kan doen en iets is waarmee je zelf op ieder moment kunt starten. Want je kan nog zoveel van iets of iemand houden, wanneer je niet bij jezelf start, jezelf vergeet, dan doe je ieder ander tekort. Dan doe je ieder ander en alles waarmee jij verbonden bent, op een dusdanige manier tekort, waardoor dit niemand ten goede komt. 

Helaas zijn er zoveel mensen die zichzelf vergeten zijn. Zichzelf vergeten, zichzelf vergeten zijn, door niet te starten, niet met zichzelf aan de slag te gaan. En wanneer je jezelf vergeet, wanneer je jezelf geen plek gunt, in jouw eigen leven, dan wordt deze plek automatisch ingevuld en raak jij mogelijk zelfs je zeggenschap kwijt. En wanneer je deze niet volledig kwijtraakt, dan is jouw zeggenschap wel beperkt. Dan is jouw vrijheid beperkt, waardoor je zelfs wordt beperkt in je vrijheid. De vrijheid die zo belangrijk is, omdat je zonder deze vrijheid, niet volledig kunt leven, niet volledig kunt zijn.

Maar wat is nu "echte vrijheid"? Dit keer praat ik niet over de "financiële" vrijheid, zorgkeuzevrijheid of de vrijheid om te beslissen over wat je wel en niet wilt en kunt doen, op het gebied van maken van specifieke keuzes. Want dit zijn de onderwerpen waarover ik heb geschreven in het blog van 24 augustus 2012. Na te lezen onder de volgende link. http://dehofvanhetheden.blogspot.nl/2012/08/hoe-vrij-ben-jij-of-hoe-vrij-zijn-wij.html Echte vrijheid, iets wat beter omschreven kan worden als de mogelijkheid om lichamelijk en geestelijk vrij te zijn. Vrij van blokkades en vrij van beperkingen. Dat dit laatste echt weer mogelijk is, wanneer je van jezelf en ieder ander houdt, zal ieder mens weer mogen ervaren. Mogen ervaren, omdat dit een mooi gevolg, een mooie reactie is, op dat wat je doet, waar je je voor inzet. Waar je je voor inzet, waar je aan werkt. 


Werken aan je herstel, werken aan je zwakke plek of zelfs zwakke plekken. Want alleen door dit te doen, door iets te doen, wat ervoor zorgt, of wat er in het recente verleden voor heeft gezorgd, dat je steeds opnieuw over je grenzen gaat, is reden om eraan te werken. Er is namelijk niemand of niets anders dan jij, die ervoor kan zorgen, dat je werkelijk vrij bent. Er is werkelijk niemand of niets anders dan jij, die ervoor kan kiezen, om iets of niets te doen. Passief of actief te zijn. Passief of actief te zijn, voor jezelf. Voor jezelf door er in te berusten of er alles aan te doen, om niet weer in een dergelijk positie terecht te komen. Niet weer over je grenzen heen te gaan. Grenzen die overschreden worden, die door alles wat er in de hedendaagse wereld aan je getoond wordt, alles wat gepromoot wordt, veel sneller zichtbaar zijn dan het geval is, wanneer je hier niet aan zou worden blootgesteld.

Door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Want dat dit laatste iets is, waar ieder mens aan blootgesteld wordt, valt niet meer te ontkennen. De vele reclamefolders, commercials en advertenties over iets, wat of waar maar ook, zullen heel veel mensen aanmoedigen tot het doen van iets, wat werkelijk niet in hun belang is. Dat je niet zwak of minder sterk bent, wanneer je hier gehoor aan geeft, mag je nu alvast weten. Wie zou er niet gaan voor iets wat gepresenteerd wordt als een mooie kans? Wie zou er niet gaan, voor iets wat meerdere keren per dag herhaald wordt op de radio en de televisie? Wie zou er iets achter zoeken? En zou je er wel iets achter moeten zoeken? 

Waarom zou je over alles na moeten denken? Is dat echt jouw verantwoordelijkheid? Is het jouw verantwoordelijkheid, om alles wat je aangeboden wordt, alles wat je gepresenteerd wordt en alles wat je getoond of zelfs op de radio benoemd wordt, te beoordelen? Ja, want jij bent de enige die werkelijk kunt zeggen of iets goed, beter of best is of in de mindere variant, slecht, slechter of slechtst is. Goed, beter, best of slecht, slechter, slechtst voor jou. Hoe weet je zeker dat iets goed of niet goed voor je is? Zou je alles uit moeten proberen? Natuurlijk kan dat, maar of dit wel een juiste keuze is, de juiste wijze is, daarvan zeg ik in alle eerlijkheid, dat je dan je gezonde boerenverstand even mee mag laten wegen of ieders eigen verantwoordelijkheid. Ieders eigen verantwoordelijkheid en eigen keuze. Alle gevolgen die hierbij horen zijn namelijk ook voor jou.

Want wanneer jouw lichaam, jouw systeem ergens op reageert, ben jij de ervaringsdeskundige. Wanneer jouw lichaam, jouw systeem een onverwachte reactie geeft, dan ben jij de persoon die deze ervaring heeft. Ieder mens reageert anders. Ieder menselijk lichaam is anders, omdat ieder mens anders is. Ieder mens ander achtergronden heeft, omdat we allemaal een eigen start hebben mogen maken. Ieder mens, aan de hand van deze start, een vervolg heeft, waarbij de herinnering van een mogelijke eerdere ervaring zeker aanwezig zal zijn. Aanwezig, tenzij je dat wat er ooit geweest is inmiddels hebt losgelaten. Of wanneer de ervaring jou dusdanig veel voordelen heeft opgeleverd, je het nogmaals probeert, omdat je het de moeite waard vindt, om dit nogmaals te doen. Jij beslist, jouw verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid die ieder van ons gekregen heeft doordat God ons allen een vrije wil gegeven heeft. 

Een vrije wil vanuit onvoorwaardelijke liefde. De enige liefde die juist is, doordat we deze meegekregen hebben, toen we ervoor kozen, om dit leven aan te gaan. De uitdaging aan te gaan, om dit leven op de meest ultieme manier te gaan leiden. Met of zonder, jij mag beslissen, jij mag jouw keuzes maken. Jij mag doen wat een bijdrage levert aan het komen tot jouw bestemming, het doel, het inzicht waarom je dit leven bent gaan leven. De reden waarom je ervoor gekozen hebt, om dit leven vanuit liefde te gaan leven. Liefde voor jezelf, iedereen die en alles wat jou dierbaar is. Waarbij jouw rol in dit leven, jouw rol in dit leven ervoor zorgt, dat je iets oplost, iets wijzigt, iets doet wat ervoor zorgt, dat je jouw ziel kunt vervolmaken. Omdat dit jouw leven is. Jouw leven, jouw kans en jouw verantwoordelijkheid. En je deze ook weer net als ieder ander zelf mag nemen. De volgende link geeft uitleg over het woord liefhebben. http://www.wereldgeschiedenis.com/liefhebben

Wanneer je weer weet wat liefhebben is, dan kun je verder. Dan kun je verder en is dat de manier, dan is dat de wijze, waarop jij het mag doen. De wijze waarop ieder van ons dit weer mag gaan doen, de wijze waarop we het mogen doen. De wijze waarop ik het doe en zo ik nu besef al mijn hele leven. Ik kan namelijk niet leven zonder liefde, ik kan namelijk niet leven zonder liefde, omdat dit ervoor zorgt, dat er iets ontbreekt, wat ik onmiddellijk voel, wanneer ik iets of iemand buiten sluit. Want ook nu geldt dat ik niet kan leven, met dat wat ervoor zorgt, dat ik mezelf of iemand anders te kort doe. Ook nu geldt, dat ik niet kan leven met het gevoel wat deze leegte veroorzaakt. Ik kan niet leven met....... En ook nu mag jij er zelf weer iets invullen. Want het ontbreken van iets is in feite dat wat ervoor zorgt, dat er een strijd, weerstand of onbalans ontstaat, dat is de enige reden voor alle ellende en alle leed. Mede de reden, waarom we doen wat we doen. Waarom we overgaan tot actie of ons erin berusten, we overgaan tot het doen van iets wat ons helpt of ons ten onder laat gaan. Helpt of ten onder laat gaan op de korte of de lange termijn. 

We hebben allemaal een heel archief met informatie in ons systeem, in ons geheugen in ons lijf, in onze leden zitten, waar we NU eindelijk eens van mogen beseffen, dat dit iets was, wat ooit eens gebeurd is, ooit eens geweest is, niet nogmaals hoeft te gebeuren, niet nogmaals zo hoeft te gaan, omdat we met onze vrije wil een eigen keuze hebben. Een EIGEN KEUZE, een EIGEN VRIJE WIL. Een wil om te leven, een wil om in LIEFDE, GELUK & GEZONDHEID TE LEVEN. Omdat we WELZIJN. Want WELZIJN heeft alles te maken met JEZELF WILLEN ZIJN. En wanneer je jezelf bent, heb je jezelf onvoorwaardelijk lief. Heb je ieder ander onvoorwaardelijk lief en zal het je aan niets ontbreken. Dan ondervind je geen hinder meer van, dan ondervind je geen last meer van, dan ben je verzekerd van, dan kun je vertrouwen op, dan mag je je vrij voelen en dat doen wat in jou mogelijkheid ligt, waarvoor je geboren bent. 

En dit laatste is wel zo duidelijk. Want we bidden voor, we danken voor, we denken over....., we maken ons zorgen over....., alles wat achter ons ligt. Alles wat ooit eens geweest is en NU niet meer aan de orde is. Tenzij we ervoor kiezen om dat wat ooit eens was ons leven te laten leiden. Ik ben daar zo klaar mee. Ik heb daar zo genoeg van omdat het nutteloos is. Omdat het zinloos is en er geen woorden voor zijn die uitdrukken wat dit betekent. Ik wil verder. Ik wil mijn leven op de meest ultieme manier leven en niet stil blijven staan bij wat ooit maar eens zou kunnen gebeuren. Ik wil leven, ik leef door te leren, ik leef door me de dingen te herinneren, ik leef door te weten. En echt ik leef, iedere dag. Ik leef en ik doe dat wat mogelijk is, met de middelen die ik tot mijn beschikking heb.

En wanneer ik dit kan, is het voor ieder mens mogelijk, want ik ben een mens van vlees en bloed. Waarom zouden we ervoor kiezen om ons te laten leiden door alles wat vanuit het verleden zoveel pijn heeft veroorzaakt? Waarom zouden we ervoor kiezen om het leven als een strijd te zien terwijl het omgekeerde, het leven te zien als een mooie ervaring, zoveel meer oplevert? Omdat we ervoor kunnen en mogen kiezen, omdat het onze eigen vrije wil is wat ervoor zorgt dat we er een mooi iets of een regelrechte puinhoop van maken. Ik wil dat ieder mens net zo gelukkig is als ik. Ik wil dat ieder mens oprecht gezond is en geniet van alles wat hem of haar aangeboden wordt. Aangeboden als kans, aangeboden om werkelijk dat te doen, wat een bijdrage levert aan het WELZIJN en WELBEVINDEN. Door ervaring en ervoor te kiezen, ervoor te gaan in plaats van te denken over, alles wat mis kan gaan, alles wat vervelend is, alles wat......in mijn beleving niemand goed doet. 


Help jezelf en daardoor ieder ander, want wanneer jij weer gaat leven VOOR en niet achteraf spijt hebt OVER, dan kun je werkelijk jouw leven leiden. Het leven waar je met je hart, je ziel en je volle BEWUSTZIJN VOOR gekozen hebt. Want ieder mens kent wel de bekende woorden: Wat als.......?


Een bekend gezegde, een bekende uitspraak is: "De hemel naar beneden valt, dan hebben we allemaal een blauw hoedje!" 


Kies daarom VOOR jezelf, kies VOOR jouw leven waarin Onvoorwaardelijke Liefde weer een kans heeft. De Hemel op aarde, zodat de wereld weer kan worden zoals deze behoort te zijn. De wereld waarin we allemaal weer gaan beseffen, dat we naast de verantwoordelijkheid die we naar onszelf hebben en dragen, nog een grotere verantwoordelijkheid hebben. De verantwoordelijkheid naar onze kinderen, de generatie die na ons komt. Want wil jij het op je geweten hebben dat zij niet meer kunnen leven? Wil jij doorgaan met alles wat de generatie van "Hebzucht, Strijd en Macht", gecreëerd en veroorzaakt heeft? Dan ben je ervan verzekerd dat de toekomst van jouw kind, jouw kleinkinderen en achterkleinkinderen, neefjes, nichtjes of jouw buurkinderen er één wordt, waarin de natuur en alles wat Moeder Aarde ons te bieden heeft niet meer van toepassing is?

Duurzaamheid, start bij jou, start vandaag VOOR iedereen die en alles wat leeft. Omdat jij de verantwoordelijkheid draagt en er klaar VOOR bent om het VOORBEELD te zijn om net als ik ook weer jouw boerenverstand te gaan gebruiken. Omdat de dingen nu eenmaal zijn zoals ze zijn, jij dit niet kan veranderen, alleen jijzelf kunt starten met jouw eigen leven. Want alleen daardoor kun je jezelf helpen en mogelijk zelfs iemand anders helpen om ook weer zichzelf te zijn. Door te leren hoe het is om van iedereen die en alles wat leeft te houden. Door te vergeven en de ander lief te hebben als jezelf. Omdat dit de enige wijze en manier is, om gelukkig te zijn. Want wanneer je van jezelf, van iedereen die leeft en alles wat leeft houdt, ben je in staat om te delen, ben je in staat om te ontvangen en wordt je in staat gesteld om te weten. Weten hoe je je leven op de meest ultieme manier kunt leven. Dan weet je weer, hoe je dat kunt doen waardoor je een bijdrage levert aan ieders belang. Het algemeen belang!

En ik wil dit delen met iedereen die en alles waarvan ik houd en waarom ik geef. Omdat ik liever geef dan ontvang, omdat ik weet dat ik door te geven en te delen, mezelf help en er bovendien VOOR ieder ander kan en mag zijn. Ik ieder mens, die wil leven en de verbondenheid met zijn of haar hart weer wil herstellen, wil, kan en mag helpen door het dagelijks delen van mijn verhalen en mijn ervaringen. Vanuit het vertrouwen dat ieder mens, die Goed, Gezond en Wel wil zijn, er ook VOOR kiest om vanuit zijn of haar hart te gaan leven. Vanuit de verbinding die God via Zijn Zoon Jezus gelegd heeft.

En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven." 

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden of onder mijn verhaal op www.levenlerenherinnerenweten.nl Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston "Step by step". Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn?https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten