woensdag 21 januari 2015

Wij en zij, hem en haar, wie ben jij en wat doet het met je?

"Vijf dingen die u moet weten op woensdag 21 januari" 

"Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdag 21 januari 2015.  

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'. 

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Eerste dag Jaarvergadering World Economic Forum
Wereldleiders en andere prominenten komen bijeen in het Zwitserse Davos voor het jaarlijkse World Economic Forum, dat vier dagen duurt. Namens Nederland zijn premier Rutte, koningin Máxima en de ministers Dijsselbloem (financiën) Schippers (VWS) en Ploumen (Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking) er op verschillende dagen. 

Het thema dit jaar is The New Global Context, over de grote veranderingen in de wereld en de economische, politieke en sociale gevolgen daarvan. Hoog op de agenda staan de gevaren van de internationale instabiliteit, extreem weer en klimaatveranderingen, hoge werkeloosheid en het omvallen van nationale regimes." 

2. Ontwikkeling woningprijzen in 2014 (CBS) 

3. Details over Windows 10 bekend 

4. Twee keer overleg over oplaaiend conflict in Oost-Oekraïne 

5. Filmfestival Rotterdam begint

Alles wat er onder de andere punten staat, is na te lezen onder de volgende link: http://www.nu.nl/dvn/3976215/vijf-dingen-u-moet-weten-woensdag-21-januari.html



'Tijgerpopulatie breidt zich uit in India' 

"De tijger lijkt in India bezig aan een opmars. Na decennia van achteruitgang is de positie van de ernstig bedreigde diersoort de afgelopen vier jaar behoorlijk verbeterd. 

Het aantal tijgers is de afgelopen vier jaar met ongeveer een derde toegenomen, maakte de Indiase minister van Milieu dinsdag bekend. 

In 2010 werden op bijna tienduizend camera's die her en der in leefgebieden van tijgers staan opgesteld 1.706 tijgers geteld. Afgelopen jaar werden er 2.226 geregistreerd. "Een grote prestatie", vond minister Prakash Javadekar. Ook het Wereld Natuur Fonds (WNF) reageerde verheugd op de cijfers. 

Een eeuw geleden leefden nog ruim 100.000 tijgers in het wild, maar door de jacht en het verdwijnen van leefgebied waren er in 2010 wereldwijd nog maar 3.200, schatte het WNF destijds. 

Uitsterven 

Op veel plaatsen zijn de dieren uitgestorven. Van de nu nog levende populaties is die in India veruit het grootst. Ook in het oosten van Rusland en Zuidoost-Azië leven nog tijgers. 

Lange tijd gebeurde er in de landen waar nog tijgers in het wild leven, bar weinig om de soort voor uitsterven te behoeden, maar de afgelopen jaren is daar verandering in gekomen. Leefgebieden worden nu beter beschermd en strenger in de gaten gehouden om stroperij te voorkomen. Dat lijkt nu in India vruchten af te werpen." Ook deze link is bijgesloten: http://www.nu.nl/buitenland/3976178/tijgerpopulatie-breidt-zich-in-india.html waarbij de foto en de linkjes die onderaan het artikel staan nog meer prijs geven over de tijger en inda. 

De vraag is en blijft, welke dingen zijn voor u of voor jou belangrijk vandaag? Welke dingen zijn zo de moeite waard dat je er tijd aan besteedt? Welke dingen vragen jouw aandacht en hoe lang of hoe vaak ben je er mee bezig? Wanneer ik de artikelen hierboven lees, dan zou ik bijna zeggen dat het een voorbeeld is van de maatschappij, de maatschappij en de wereld van vandaag, het heden. De wereld zoals deze geworden is, door ons, door hem en haar, door wij en zij, we hebben deze wereld samen gecreëerd. Dan spreekt het voor zich dat alles wat er in de wereld speelt ook samen aangepakt en opgelost, mag worden. Waar begin je dan? Waar begin je wanneer je iets wilt oplossen? Wat als dit nu de vraag is die ieder mens zichzelf weer mag stellen?

De vraag der vragen! Want dat is de enige vraag die van toepassing is en waar we als mens allemaal mee aan de slag mogen gaan. Dat is de vraag en de kwestie waar we ons mee bezig mogen houden. De vraag waar we ons mee bezig mogen houden, want moeten dat heeft geleid tot alles waarin we nu beland zijn. We moeten buiten eten, drinken, onze behoefte doen, slapen en bewegen eigenlijk helemaal niets! Ja, dit is voor heel veel mensen in de wereld van vandaag natuurlijk iets waar zij niets mee kunnen. Toch is dit "ongemerkt" iets, wat bij heel veel mensen gebeurt, die niet volgens hun bestemming leven. 

Dit is voor heel veel mensen in de wereld van vandaag iets, wat alleen kan, wanneer er geld is, er voldoende tijd is, bij andere mensen weer iets wat alleen mogelijk is, wanneer er geen andere mensen op de wereld zijn en dit is nu net niet het geval. We zijn niet alleen op de wereld, we zijn er met elkaar. Wanneer we ons dan beperken tot de dingen die wij willen, die wij moeten doen en die van ons verwacht worden, gaan we voorbij aan het allerbelangrijkste: de dingen die bij ons horen, die bij ons passen en die ervoor kunnen zorgen dat we onszelf zijn. Waardoor onze autonomie weer gestimuleerd wordt, in plaats van ons in een vegetatieve staat te laten verkeren met alle gevolgen van dien. Waar is dit gestart, waar is dit begonnen en wie zegt ons wat we moeten doen? Zie ook: http://www.encyclo.nl/begrip/autonoom

Toen ik vanmorgen het volgende plaatje op mijn persoonlijke Facebookpagina plaatste wist ik nog niet waarover ik zou gaan schrijven vandaag. Dat de items van NU.nl en de rest weer zo in lijn is, is omdat het past en vanaf vandaag ook echt nodig is, besef ik nu ik aan het schrijven ben des te meer. Dat ik daarom iedere dag ook de juiste onderwerpen uitkies, is daar het rechtstreekse gevolg van. De stap die ik mag zetten, zonder in de voetsporen te treden van......

Noem me eigenwijs, noem me gek, noem me wat je wilt, zeg dat ik niet spoor, zolang je maar niet zegt, dat ik een persoon ben die denkt dat ze alle wijsheid in pacht heeft. Want, ik denk niet, ik voel en laat me leiden, door wat mijn gevoel me vertelt, dat wat mijn gevoel me zegt, dat wat mijn gevoel aangeeft dat juist is. Omdat ik dit mijn hele leven al doe. En op de momenten waarop ik hier niet naar geluisterd heb, op de momenten waarop ik dingen deed, die niet in lijn waren met mijn gevoel, maar vooral verstandelijk beredeneerd, ging ik letterlijk en figuurlijk onderuit en op mijn bek. Want ook dat is onderdeel van het leerproces wat ons mensen maakt tot wat en wie we zijn. Wat ons maakt, tot wat en wie we zijn, omdat er geen enkele opleiding, geen enkel onderwijs, ons maakt tot een specialist. 

Er is niemand dan wijzelf die weet wat goed voor ons is, wat nodig is, om ons leven op de meest volwaardige manier te kunnen leven. Maar zolang de wereld zich inricht op het beschermen van, het zorgen voor, het willen verbeteren van, of eigenlijk het goed maken wat "fout" is, zal alles blijven gaan zoals het altijd gaat. Want wanneer we alle mensen, de dingen aanleren die niet bij hen passen en niet bij hen horen, zullen ziektes, oorlogen en alles wat ons in onbalans brengt, blijven bestaan. Zal alles door blijven gaan, zoals het nu gaat en zal de wereld voor eeuwig en altijd in onbalans verkeren. In een vegetatieve staat, in de staat die wij met alle onze "aangeleerde wijsheid" hebben gecreëerd. De kennis en de wijsheid zit in ieder van ons. De kennis en de wijsheid zit in ons systeem en zal iedere dag aan ons getoond worden, wanneer we weer volgens onze oorspronkelijke intentie, dat wat bij ons past gaan leven. 

Ik heb alleen mijn eigen kwaliteiten, dat wat mij gegeven is. Dat wat mij maakt tot wie ik ben. En wanneer ik daar niet naar luister, gaat het mis. Doe ik mezelf tekort en kan ik geen bijdrage leveren, aan het hogere plan wat ooit uit liefde gemaakt is. Kan ik geen onderdeel zijn van, dat wat goed is, goed was en altijd goed zal zijn. Het nu volgende gedicht, geeft daar eigenlijk alles al over weer. Zegt meer, dan welke woorden of welke uitleg ooit maar kan doen.

Dit is wie ik ben!

Weet jij eigenlijk wie je bent wanneer je niet volledig jezelf kunt zijn?
Wanneer je je in moet houden in het uiten van emoties, niet ongestoord kunt lachen of lekker janken, of het nu is omdat iets je blij maakt of het omgekeerde doet, zorgt voor pijn.
Blijdschap omdat je voelt dat het goed is, de situatie je vrolijk maakt, een onverklaarbare warmte, gevoel van welbevinden, onbeschrijfelijk, zo heerlijk, gewoon fijn.
Verdriet, omdat het iets is waarop je geen invloed kunt uitoefenen, niet direct iets aan kunt veranderen, het niet jouw verantwoordelijkheid is, hoewel je diep van binnen weet dat jij wel de schakel tot het geven van een startsein voor een betere wereld kunt zijn. 

Waar kies je voor in het leven, de halve of de hele waarheid? 
Een leven leiden zonder inhoud, door je alleen maar bezig te houden met hetgeen de maatschappij van je verlangt of ga je voor de room op de cake, het indelen van je eigen tijd.
Door je te verdiepen in alles wat er speelt, de kansen te bekijken die er zijn en jij hebt, te onderzoeken wat er allemaal kan, creëer je in ieder geval hoop, vertrouwen in of zelfs meer dan dat, een ware mogelijkheid. En dat niet alleen, je blijft erdoor bij jezelf, de persoon die je behoort te zijn, het leven wat je gekozen hebt, verdwaalt niet in de grote "boze" wereld, raakt jezelf niet kwijt. 

Hoe lang kun je het als mens volhouden om een deel van jezelf niet prijs te geven? 
Heb je je dat wel eens afgevraagd, wanneer het lijkt of je nergens grip op hebt, hoewel het soms is of je geen vooruitgang ziet, je je als het ware in het luchtledige waant, blijft zweven. 
Geen toekomst of einde in zicht, geen tijdsindicatie, geen termijn, niet wetende of het een jaar, een maand, een week, een uur betreft of misschien maar heel even. 
Dit is echt geen uitzondering, je bent niet anders, niet bijzonder, dit is het mensleven. 

Ik wil mezelf zijn, doen waarbij ik me goed voel, gewoon omdat ik ervoor wil gaan. 
Niet alleen op de wereld, alleen voor mezelf leven, het verschil maken, ik kan het aan. 
Wanneer je je hiervoor inzet, zul je alle hulp krijgen die maar mogelijk is, zelfs als de ander denkt dat dit te veel is, je ergens in door lijkt te slaan. 
Iemand overtuigen kun je niet door het hem uit te leggen, alleen door het de ander te laten ervaren, begrijpt hij je, snapt hij meteen de zin van het bestaan. 

Je bent jouw leven gaan leven, omdat je er iets van wilde leren. Je bent jouw leven gaan leven, omdat je alleen door het leven van dit leven, ervoor kon zorgen, dat de dingen anders zouden gaan. Dat de dingen anders zouden lopen. Lopen, "als een geoliede machine", die elke dag dat doet wat nodig is, dat doet wat een bijdrage levert, aan dat wat de wereld van vandaag, de wereld van morgen, overmorgen en alle dagen daarna, zo hard nodig heeft. Start er vandaag mee. Ga jouw leven leiden. Neem weer je verantwoordelijkheid, luister naar je lichaam, je hart en laat je niet leiden (misleiden of verleiden) door alles wat buiten jou is en je geen goed maar alles doet, wat ervoor zorgt dat je buiten zinnen verkeert. Want dat is werkelijk wat er gebeurt, je krijgt geen zinnen, geen antwoorden, geen inzicht wanneer je de kennis en de wijsheid buiten jezelf zoekt. 

Natuurlijk mag je er zo nu en dan een encyclopedie, internet, een ander, een ervaringsdeskundige of wanneer het om iets materieels gaat, een specialist over raadplegen. Wanneer je dat wat jouw leven betreft, maar volledig zelf in de hand houdt. Dat wat jouw leven aangaat, maar volledig zelf beslist en bepaalt, gaat het goed. En wanneer het niet goed gaat, is het tijd om iets te wijzigen, van wij naar zich. Er even voor kiezen om op jezelf te zijn, in jezelf te keren, omdat dit de enige manier is om bij jezelf te komen. Om te zien, wie je bent, wat je kan, wat je nodig hebt, waar jouw kwaliteiten liggen. En het enige wat je daarvoor nodig hebt is tijd, tijd om jezelf te zijn. Tijd, is iets wat ieder mens zou MOETEN krijgen, tijd en de mogelijkheid om dat te doen, wat bij hem of haar past. Omdat we dan weer de hemel op aarde zullen ervaren.

Want wanneer je jezelf bent, voel je je goed, en zorg je ervoor dat alles ten goede keert. Ook jij weet, wat je kunt doen, om ervoor te zorgen, dat je weer positieve emoties krijgt, positieve gedachten en positieve gevoelens. Wanneer je beseft, dat jij de enige bent, die dit kan en mag doen, die dit weer voor elkaar kan en mag brengen, dan kun je daar vanaf vandaag mee starten.

"Want, waarom zou je er nog langer voor kiezen, om de geschiedenis zich te laten herhalen? Waarom zou je er nog langer voor kiezen, om elke keer geconfronteerd te worden met zoveel nare emoties, gedachten en gevoelens? Waarom zou je er nog langer voor kiezen, wanneer je zelf de mogelijkheid hebt om het om te draaien? Zelf de mogelijkheid hebt, om het te wijzigen? Zelf de mogelijkheid hebt ja! Want God heeft ieder mens die mogelijkheid en deze kracht gegeven. God heeft ieder mens naar zijn evenbeeld gemaakt. Wat wij mogen en kunnen doen, is hier zelf weer in geloven en hier zelf weer op vertrouwen. Want het geloof en vertrouwen, zal jou en mij laten zien en jou en mij tonen, dat dit mogelijk is, omdat dit ieders kracht is. De kracht die aan ieder mens, aan ieder persoon, aan jou en mij gegeven is in "specifieke of authentieke vorm".

De kracht die van jou is en waarbij niets of niemand in staat is, om daar invloed op uit te oefenen. Omdat dit van jou is en er niets of niemand van invloed is. Van jou is en dit niets of niemand aangaat, omdat het jou gegeven is. Omdat jij dit leven aangegaan bent, jij hebt specifiek voor dit, jouw leven gekozen, een uniek leven. Omdat we allemaal uniek zijn, we allemaal een fenomeen zijn en de persoon die dit anders ziet, die geen vertrouwen maar wel angst heeft, het gevoel heeft, dat hij of zij met jou of ieder ander moet wedijveren, zal nooit gelijk zijn aan de ander. Zal nooit uniek zijn, zal zich laten leiden door alles wat buiten hem of haar om is. Wanneer je dit weer weet, kun je begrip opbrengen voor ieder mens die de strijd met jou aangaat. Ieder mens, die er op de een of andere manier voor kiest, om zijn of haar plek op te eisen in de wereld waarin we leven."

Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. 

En wil jij dit weer weten, lees dan mijn voorgaande blogberichten, het onderste stukje van het blog van gisteren heb ik nog even herhaald.

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven." 

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden of onder mijn verhaal op www.levenlerenherinnerenweten.blogspot.nl Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston "Step by step". Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn?https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten