woensdag 28 januari 2015

Hoe verantwoord leef jij? Waar ligt bij jou de grens?

'Duizenden leerlingen halen diploma niet door rekentoets'

"Duizenden leerlingen zouden mogelijk hun diploma niet halen vanwege de rekentoets. De oppositie heeft met verbijstering gereageerd op de steun van de PvdA voor de verplichte toetsing. 

Volgens een groot deel van de oppositie en het onderwijsveld is de toets kwalitatief slecht en draagt hij niet bij aan het verbeteren van de rekenvaardigheid. 

Volgens CDA-Kamerlid Michel Rog is een bijkomend effect dat duizenden leerlingen hun diploma niet zullen halen. "Uit de proeftoetsen blijkt dat ongeveer de helft de toets niet haalt", aldus Rog. 

Hij verwacht dat dit aantal zal dalen als de uitslag echt mee gaat tellen, maar dat dan nog altijd zo'n vierduizend leerlingen door het ijs zullen zakken. "Deze toets wordt zonder enig draagvlak door de strot geduwd en de leerlingen zijn de klos." 

Ook de SP is fel: "Er zullen slachtoffers vallen. Talentvolle leerlingen zullen uitvallen voor een diploma", aldus SP-Kamerlid Jasper van Dijk. 

Debat 

Compensatie 

Onderwijsvernieuwingen 

Een belangrijk kritiekpunt van de oppositie is dat het besluit van Dekker indruist tegen de lessen van de commissie-Dijsselbloem, die een aantal jaar geleden onderzoek deed naar onderwijsvernieuwingen. 

Een belangrijke conclusie was dat hervormingen draagvlak moesten hebben in het onderwijsveld. Daar is hier geen sprake van, stellen de oppositiepartijen. 

De partijen willen dat de focus komt te liggen op het verbeteren van het rekenonderwijs. PvdA'er Jadnanansing wijst erop dat hiervoor al 500 miljoen euro is uitgetrokken. 

'Afrekenentoets' 

Volgens Jesse Klaver van GroenLinks wordt "alles opgehangen" aan de toets. "Het effect is dat sommige leerlingen daar alle moeite in steken zodat ze zich minder richten op aardrijkskunde of Frans." 

Paul van Meenen (D66): ''De PvdA kiest voor de VVD in plaats van voor de leerling", aldus Van Meenen. Hij spreekt van een "afrekentoets" die beter leren rekenen in de weg staat. 

De PVV gelooft wel in de toets als instrument om de rekenvaardigheid te verhogen. Kamerlid Harm Beertema wil dan ook dat Dekker en de coalitie doorzetten. 

"In 2010 werd juist sterke noodzaak gevoeld door ouders, het bedrijfsleven en alle politieke partijen voor het verbeteren van de rekenvaardigheid om de kwaliteit van het hele onderwijs op een hoger plan te tillen", stelt de PVV'er. "De invoering is een traject van lange adem, dus de staatssecretaris moet gewoon blijven vasthouden aan de rekentoets en niet sleutelen aan het niveau en de weging." Zie voor het totale artikel de link: http://www.nu.nl/politiek/3981001/duizenden-leerlingen-halen-diploma-niet-rekentoets.html



"Vijf dingen die u moet weten op woensdag 28 januari" Wat gaat er vandaag gebeuren? 

"Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdag 28 januari 2015." 

Dit keer en in het vervolg laat ik het pushbericht en de inschrijfmogelijkheid voor de nieuwsbrief weg. Natuurlijk kun je deze wel teruglezen wanneer je de link van het totale artikel, onderaan dit stukje aanklikt. 

"1. Hoorzitting Gaswinning Groningen 

Van experts van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) tot aan de bewoners, alle partijen die betrokken zijn bij de aardgaswinning in Groningen komen woensdag aan het woord tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over het oppompen van Gronings gas. 

Zie ook: Dit moet u weten over het Gronings gas en de bevingen 

En: Oud NAM-directeur vindt dat 'gasdebat' over moet "

2. Eerste rapport over AirAsia-ramp 

3. Pussy Riot op Rotterdams filmfestival 

"4. Cijfers per provincie door CBS 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek komt woensdag met cijfers per provincie over onder meer de bevolkingssamenstelling, de prijs van koopwoningen en het aantal auto's tot en met 2014."

5. Nominaties Edison Awards 

En natuurlijk de link waaronder alle items terug te vinden en volledig na te lezen zijn inclusief alle doorkliklinkjes. http://www.nu.nl/dvn/3981013/vijf-dingen-u-moet-weten-woensdag-28-januari.html en om de informatie hoofdpunten over de andere dagen terug te zien, kunt heb ik de volgende link er meteen bij gedaan http://www.nu.nl/tag/Dag%20van%20NU 



'Ledlicht kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen' 

De gezondheidsraad stelt dat Ledlicht gezondheidsrisico's met zich kan meebrengen, en dat consumenten daar op gewezen moeten worden, vooral omdat we er met zijn allen steeds meer aan worden blootgesteld. 

Ledlicht wordt niet alleen gebruikt in lampen maar ook in beeldschermen van onder meer smartphones en tablets. De verlichting daarin wordt met elke generatie sterker en de apparaten waar het inzit worden steeds vaker gebruikt, zowel zakelijk als privé. 

Daarom is het van groot belang dat er onderzoek gedaan wordt naar de risico's  van ledlicht, zowel voor de biologische klok als voor de ogen. 

"We weten dat het blauwe licht dat in ledlicht zit, potentieel schadelijk is voor de ogen, maar het is onduidelijk of de mate waarin we eraan blootgesteld worden schadelijk is", legt een woordvoerder van de Gezondheidsraad uit. "Steeds meer mensen kijken er steeds langer naar. Waar ligt de grens en gaan we daar niet met zijn allen overheen?" 

Probleem 

Als het zo is dat door de blootstelling aan ledlicht de ogen beschadigd raken, hebben we potentieel met een groot probleem voor de volksgezondheid te maken. "Heel veel mensen gebruiken dit soort schermen. Dus mogelijk lopen heel veel mensen er schade door op', aldus de woordvoerder. 

De Gezondheidsraad pleit voor de ontwikkeling van producten die ledlicht met minder blauw afgeven. Natuurlijk heb ik de link voor iedereen die het lezen wil bijgesloten: http://www.nu.nl/gezondheid/3980720/ledlicht-kan-gezondheidsrisicos-met-zich-meebrengen.html 

En om dan nog even "in de woorden te blijven" die ik gisteren heb gebruikt. De woorden van Aegon van het toekomst/levensspel: Hoe zie jij jouw toekomst? En de vraag die ik er vandaag aanplak: Hoe belangrijk vind jij jouw leven? Jouw eigen leven? Van jou alleen? Want je kunt jouw leven niet met het mijne vergelijken. Je hoeft jouw leven ook niet met mijn leven, maar daarbij ook met het leven van geen enkel ander mens te vergelijken, tenzij je daardoor bewuster om kunt gaan met jouw leven. Want hoe raar het ook klinkt, is dat de enige juiste wijze om naar de ander te kijken. De enige wijze, wanneer je daarbij altijd onthoudt, wanneer je je daarbij altijd bewust bent, van wie je zelf bent. Dan is dit ook werkelijk de manier, waarop je iets mag leren van de ander, de persoon die jij bewondert, die je leuk of aardig vindt of de persoon die jij totaal niet mag, waar jij niets mee hebt, om wat voor reden dan ook. Want wanneer je in alle situaties, overal en altijd jezelf bent, kun je er werkelijk van leren. Vraag je eens af, waarom je dit zo voelt en waarom je dat wat de persoon doet, zegt of laat zo mooi, bijzonder, apart, naar, vervelend of onbegrijpelijk vindt. En natuurlijk kun je ieder ander woord ervoor in de plaats zetten. 

Ik kan je daarbij zeggen dat alle antwoorden jou meer inzicht geven in jezelf, dan inzicht in hoe de ander werkelijk is. Want inzicht in de ander, krijg je nooit voor de volle honderd procent. Dit is namelijk jouw beeld, jouw mening en jouw oordeel. Een oordeel wat in tegenstelling tot alles wat je in de NU.nl linkjes denkt te lezen of denkt te zien, ook allemaal zij het niet volledig te maken heeft met een mens, de mens, maar ook met jou, zelfs wanneer jij de persoon, de mens achter het besluit, de beslissing, het omschreven onderwerp als voorbeeld ziet. Maar ook wanneer de persoon jou nare emoties, gedachten en gevoelens bezorgt of geeft, is hij of zij een voorbeeld. Het voorbeeld waarvan jij kan leren. En dat alle onderwerpen die in het NU.nl linkje daarmee te maken hebben dat mag, zal en ga ik niet ontkennen. Omdat alles wat genoemd wordt is gebaseerd op het oordeel, de mening of zelfs het advies van één of meerdere personen die allen één belang hebben. En jij mag raden welk belang dat is. 

Toen ik vanmorgen de volgende spreuk op mijn Facebookpagina plaatste wist ik opnieuw niet dat alles wat ik in dit blog zou mogen schrijven hier naartoe zou gaan, hier naartoe zou leiden. Ik zie het als iets luchtigs tussendoor. Iets luchtigs omdat het ieder mens wat lucht geeft.
Dat de spreuk daarnaast ook te maken heeft, met het hebben van een mening, oordeel of eigenlijk keuze, zag ik gisteren toen ik even voor een boodschap ging. Bij de Lidl stonden 2 studenten, die in het kader van hun afstudeeropdracht voor een Marketingstudie een Marketingopleiding, een enquête hielden over een "nieuw soort jam merk". Natuurlijk heb ik hieraan meegewerkt, het vragenlijstje ingevuld. In het kort kwam het hier op neer, of ik dit nieuwe onbekende merk zou kopen, of ik iets kon vertellen over de kwaliteit/betrouwbaarheid van het product en dit met name betreffende de ingrediënten en de informatie die gedeeld werd op de verpakking en als laatste of de prijs nog iets zou toevoegen aan mijn keuze om dit te kopen. Daarbij werd er ook gevraagd of ik het wilde proeven, dat heb ik niet gedaan. Ik kom daar graag op terug. De laatste vraag was welke hoogst genoten opleiding ik had en wat mijn maandelijks inkomen was. Toen ik dit had ingevuld, moesten de studenten lachen. De daarbij behorende opmerking, "dat geeft de burger moed", was wel zeer toepasselijk. De aanleiding om ze op mijn weblog  te wijzen en dan met name op het verhaal van de Two Raging Nannies. Ze vonden dit zeer interessant. En ook nu geldt net als met alles: aan hen de keuze om er iets of niets mee te doen.

Terugkomend op het niet proeven van de jam. Ik had er geen behoefte aan, onthoud me de laatste maanden van alles waar ik geen goed gevoel, maar daarbij ook geen extra oordeel of mening over heb. Ik noem dit een bewust keuze. Een keuze, die ik gemaakt heb op basis van wat voor mij goed voelt. De reden, dat ik nu alleen nog ga voor de 3 maaltijden per dag, omdat ik hier zelf voor gekozen heb, omdat ik hier bewust voor kies. Waardoor ik de producten, het eten waar ik niet zelf voor gekozen heb, kan laten voor wat het is, de producten kan laten voor wat ze zijn. Kan laten voor wat het is, wat ze zijn. Ik kies de producten die ik eet bewust en daarbij vertrouw ik erop, dat de leverancier, de producent en iedereen die zich op enige wijze bezighoudt met het verkopen van levensmiddelen, het woord daadwerkelijk eer aan doet. Want levensmiddelen zijn bedoeld, om de mens gezond te houden. Levensmiddelen en met naam de levensmiddelen die eetbaar of drinkbaar zijn, zijn bedoeld, om ieder mens gezond door het leven te kunnen laten gaan. Gezond door het leven te laten gaan, omdat ze een bijdrage leveren aan de inwendige mens, dat wat de mens nodig heeft.

En iedereen, die zich op enige wijze niet houdt aan deze regel, deze voorwaarde, deze plicht, deze vanuit het hart aangenomen verantwoordelijkheid, die overigens niet beschreven staat in de grondwet of enige daaraan verbonden beschrijving of omschrijving, zal daar zelf de consequenties van mogen dragen. Van mogen of gaan dragen, omdat het Goddelijke besturingssysteem weer in werking is getreden. Omdat God de mens die wil leven volgens zijn of haar bestemming, alles aan zal reiken wat mogelijk en nodig is. Mogelijk en nodig, om hem of haar, in de dagelijkse behoefte te voorzien. In de behoefte te voorzien, die je als mens nodig hebt, om in liefde en geluk te kunnen leven. In liefde en geluk, betekent ten volle bewust, gezond en wel zijn. Maar wat betekent het om ten volle bewust, gezond en wel te zijn? Wat houdt dit in? Zul je dan nooit meer hinder ondervinden van een zogenaamd koudje, griepje of wat maar ook? Nooit meer last hebben van enige aandoening? Zul je dan werkelijk altijd gezond zijn?

Ja, je zult altijd gezond zijn en wanneer je onverhoopt ergens last of hinder van ondervindt, mag je meteen weten wat de reden, de oorzaak en zelfs het exacte moment weten, waarop dit begonnen is. Wanneer dit begonnen is, begonnen is om zich te ontwikkelen. Want alles wat je meemaakt, zelfs het ziek zijn, begint ergens. Heeft een oorzaak, door zijn oorsprong, door de wijze waarop dit, jij door jouw eigen handelen, jouw eigen reactie, jouw eigen actie of soms zelfs het je onthouden van verantwoordelijkheid, zelf "medeverantwoordelijk" voor bent, "medeplichtig" aan bent. Waardoor je ook werkelijk je verantwoordelijkheid zal mogen dragen. Dat doen, wat ervoor zorgt, dat je niet meer gehinderd wordt, door wat voor hinder dan ook. Door je plicht, dat wat voor je bestemd is te doen. Dat wat bij je past en hoort en eigenlijk zonder al te veel moeite te realiseren is. Voor de persoon, die zijn hele leven gestreden, op zijn of haar tenen heeft gelopen, van hot naar her gerend of soms zelfs gevlogen is, een welkome aanvulling. Want dat is wat het is, niet meer of minder. Je mag dat doen wat bij je past. Dat wat je gekozen hebt, voor je gestart bent met je leven te leven.

En natuurlijk hoef je dit niet te geloven, natuurlijk hoef je hier niet in mee te gaan. Dat is jouw goed recht, dat is jouw keuze. Ondertussen word ik me er steeds meer van bewust, dat alleen het nemen van eigen verantwoordelijkheid de weg is, die we als mens behoren te gaan, die ik behoor te gaan. Eigen verantwoordelijkheid en door ieder mens hier weer bewust van te maken, ontstaat de wereld, zoals deze werkelijk mag wezen en mag zijn. De wereld, zoals deze bedoeld is, voor iedereen die en alles wat leeft. Omdat het nog langer in een ogenschijnlijk wakkere wereld leven, in een wereld waar iedereen, voor zichzelf leeft, voor zichzelf bezig is, over elkaar heen klimt, om maar niet het onderspit te hoeven delven, nu snel tot het verleden behoort. We mogen elkaar weer aanvullen, we mogen elkaar weer gaan helpen, we mogen elkaar weer helpen, om dat te doen wat ervoor zorgt, dat ieder mens weer van waarde is, weer van waarde kan en mag zijn. Omdat dit de enige wijze en manier is, waarop de wereld kan draaien, zelfs met 7.291.150.420 mensen. Dit is het aantal mensen wat op dit moment op woensdag 28 januari om 18.15 uur op deze aarde leeft. Het aantal geteld door de populationclock van Worldometers http://www.worldometers.info/world-population/ 

En ik ben dan wel een idealist toch is mijn realistische kant minstens zo sterk ontwikkeld en aanwezig. Wanneer we door blijven gaan, met leven zoals we nu doen, dan gaan we het niet redden. Wanneer we door blijven gaan, met leven en het doen van dingen waarbij onze verantwoordelijkheid ver te zoeken is, houdt het op, stopt het. Allereerst voor onszelf, voor de mensen waarvan we houden, die we al jarenlang het verkeerde voorbeeld hebben gegeven en niet in het minst de mensen die het voorbeeld geven door het door te willen blijven gaan op dezelfde voet als zij altijd hebben gedaan. Op dezelfde voet door te blijven gaan, waarop zij, hun ouders, grootouders en overgrootouders altijd hebben geleefd, dan zal de toekomst er niet anders uitzien dan het verleden. Dan zal de geschiedenis zich blijven herhalen. Geschiedenis, dat brengt me bij de herdenkingsdienst die gister live op de televisie getoond werd. Een herdenking van groot verdriet en diepe rouw. Rouw, dat wat velen nog steeds voelen, wat velen nog steeds dagelijks ervaren. En daar kunnen we niemand anders dan onszelf als schuldige voor aanwijzen. Omdat wij ons schuldig maken aan het niet willen zien, horen en voelen, waardoor opnieuw ervaren en beleven de reactie is met alle gevolgen van dien.

Doordat we niet leren of eigenlijk niet willen leren van de geschiedenis, maar deze blijven gebruiken, om de pijn die ooit eens zo voelbaar was, levend te houden. Levend, door steeds maar weer terug te komen op het leed wat vreselijk is geweest, vreselijk was en door dit keer op keer te benoemen, keer op keer te herleven en keer op keer te herhalen, blijft het leven. Dan krijgt het leed nooit een plaats en wordt het leed werkelijk keer op keer, steeds opnieuw geleden. Alsof we, of beter gezegd, de mensen die zich dit willen blijven herinneren, dit willen blijven herhalen, het willen koesteren, het  niet willen vergeten. Vergeten zal niemand dit, vergeten doet geen mens, maar vergeven en werkelijk doorgaan, is na 70 jaar, na 70 jaar zonder de "directe pijn", zonder het werkelijk in strijd zijn te hebben geleefd, nu eerder en meer nodig dan ooit. Nu eerder nodig dan op elk of enig ander moment omdat de wereld al in vuur en vlam staat. Laat deze vlam de vlam van de liefde en saamhorigheid wezen, laat deze vlam de vlam van het eeuwigdurende vuur, het licht en de bescherming voor iedereen die en alles wat leeft zijn. Er is al voldoende geleden, het verleden is ver achter ons, het leed is geleden. We mogen door!
   
Ik ga verder, ik heb besloten om het leed te laten voor wat het is. Besef me maar al te goed dat dit iets is wat in heel veel gevallen diepe wonden heeft achtergelaten. Achtergelaten zegt genoeg, het is geweest, de wonden mogen nu echt genezen en door er iedere keer zout in te blijven strooien, erover te blijven praten of soms zelfs alleen aan te blijven denken, blijven de tranen in het systeem en in de mens aanwezig. Blijven de tranen, dat wat pijn heeft gedaan als balsem voor de gewonde ziel ervoor zorgen dat de wond open blijft, alsof de pijn iets is wat gekoesterd en bewaard moet blijven. Wanneer we de pijn weer gaan zalven, de pijn weer verzachten, wanneer we de wonden weer laten helen, weer de kans geven zich te herstellen, zal  de ommekeer sneller zichtbaar zijn, dan wie of wat maar ook kan bedenken. Zal de ommekeer ervoor zorgen, dat de jeugd weer een toekomst heeft. Een toekomst, zodat zij krijgen wat hen toekomt, in tegenstelling tot wat er in het verleden gebeurd is, wat er heeft gespeeld en wat er zo nu en dan nog steeds speelt en juist daardoor gebeurt. De oudere, die al zoveel verdriet heeft gehad van een zwaar verleden, waarvan sommige zelfs nog dagelijks gebukt gaan onder een oorlogsverleden, wordt keer op keer herinnerd aan die tijd. 

Herinneringen aan een tijd die niemand meer wil herhalen. Een tijd die velen herinneren aan dat wat nooit meer mag gebeuren mag plaatsvinden. En juist daardoor worden jongeren er onbewust aan herinnerd. Worden zijn doordat zij vanuit liefde de oudere mens willen helpen, ziek, worden zij opstandig en ontstaan er situaties die voor niemand wenselijk zijn. De oudere mens, de ouder, blijft lijden, de jongere mens leidt en lijdt, waardoor er ziektes en onbegrip ontstaat en de vicieuze cirkel een feit is. Confrontaties, ziektes en onbegrip, zichtbaar als stoornis in de mens, in de mens die niets ander voelt dan stress, angst, boosheid en haat. Daarbij geconfronteerd wordt met zoveel onmacht, dat het ontwikkelen van een communicatiestoornis, "een autisme verwante aandoening" of iedere andere stoornis in het emotionele systeem van de mens ertoe leidt, dat men ziek wordt. Ziek, lichamelijk of geestelijk doordat alles in stand gehouden wordt. Ziek doordat niemand meer de tijd en de rust neemt om bij zichzelf te komen, bij zichzelf te blijven, zichzelf te zijn.  En het is nu klaar, het mag nu stoppen, we mogen verder.

Het mag nu stoppen, omdat het van generatie op generatie doorgeven van pijn en verdriet, steeds meer pijn en verdriet veroorzaakt heeft, en nog vele malen meer pijn en verdriet veroorzaakt, wanneer het door zou gaan. Het stopt, omdat het van generatie op generatie doorgeven van woede, wrok, angst, teleurstelling, wantrouwen en boosheid, al dan niet door een oorlogsverleden niet meer van deze tijd is. We mogen weer weten, we mogen weer werkelijk weten. Velen van ons, de mens die net als ik zichzelf is, zal dit tot uiting brengen. Zal dat doen wat nodig is, om van waarde te kunnen zijn. Want we mogen ons weer herinneren, we mogen ons weer herinneren, waarom de dingen zijn gegaan zoals deze zijn gegaan. En we mogen ons dit met name herinneren, zodat we vanuit ons hart, vanuit onze eigen verantwoordelijkheid weer begrijpen en beseffen, dat dit voor eens en voor altijd tot het verleden behoort. Omdat wij voor de toekomst gaan en naar de toekomst kun je alleen door te leven in het heden. Te leven in het nu. IK KIES DAAR NU VOOR.

Want het plan ontvouwt zich vanzelf voor mij en ieder ander uit, die vanuit het algemeen belang voor zichzelf kiest. Die, vanuit het algemeen belang, voor zichzelf kiest en daarbij de verantwoordelijkheid neemt, om zichzelf maar daarbij vooral ook geen enkel ander te schaden. Want door te schaden, door de ander schade toe te brengen, zul je jezelf nooit en te nimmer kunnen verrijken, zul je jezelf nooit verrijken en zul je nooit wijzer worden. En onder schaden versta ik ook, het rijk willen worden ten koste van, het rijk willen worden door het verkopen van ondeugdelijke producten, ondeugdelijk materiaal, maar ook door het verkopen van kennis, wat geen kennis, maar een mening is. Een mening, die gebaseerd is op cijfers, cijfers die geen waarde meer hebben, omdat cijfers in de huidige maatschappij niet meer van waarde zijn. Omdat cijfers ervoor hebben gezorgd, dat er verschillen ontstaan zijn en de verschillen steeds groter en groter, nu echt te groot zijn geworden. 

De verschillen tussen arm en rijk. De verschillen tussen iets hebben of niets hebben. De verschillen, die van de mens die wint, een persoon maken, die in alle luxe leeft en met name heel veel materiële zaken heeft. En van de persoon die dit spel niet speelt, een persoon maken die het spel verliest maar uiteindelijk wint. Wint, door niet mee te spelen, wint door een persoon te zijn die altijd zichzelf blijft, win je werkelijk. Door een persoon te zijn die weet hoe het is om de eindjes aan elkaar te knopen, zul je gelukkig zijn. Gelukkig en tevreden doordat alles wat gedaan wordt, wat je kunt en mag doen van waarde is. Alles van waarde is, waardoor tevredenheid en alles wat je als mens maar zou kunnen verlangen binnen handbereik is. Alles je aangereikt wordt. Want ook nu zijn alle contacten gelegd, alles is geregisseerd, alles is van hogerhand geregeld, om de mensen die geen tijd hebben voor spelletjes en geen tijd hebben om zich voor te bereiden op de toekomst te helpen. Zelfs wanneer de zogeheten "ontwikkelde mens" het gevoel heeft dat jij door het jezelf zijn niet van waarde bent.

Het leven heeft meerwaarde. Je eigen leven leven heeft meerwaarde en daardoor mag ieder mens, het kind in zichzelf weer vinden. Ieder mens, als kind van God, weer gewoon kind zijn. Zodat het kind, zich door vanuit zijn of haar hart te leven, te leren, te herinneren en te weten, kan ontwikkelen. Want door een kind iets mee te geven, waaraan hij of zij werkelijk iets heeft in het leven, help je het de toekomst en alles wat ervoor zorgt dat hij of zij zich als volwaardig persoon kan ontwikkelen, op een zonnige manier tegemoet te zien. Zodat ieder mens, een persoon is, die het leven leeft waarvoor gekozen is. Het leven leeft, met de zekerheid, dat het iedere dag ontwaken en slapengaan, gepaard mag gaan, met een gelukzalig gevoel. Het iedere dag ontwaken en slapengaan, gepaard mag gaan met de wetenschap, dat ook alle dagen die volgen, weer kansen bieden om iets nieuws te leren, iets nieuws te ontdekken. Want dat is de basis voor de ontwikkeling, waardoor ieder mens die leeft weer mag, kan en zal leren.

Kies in Hemelsnaam voor jezelf. Kies voor jezelf, door goed voor jezelf te zorgen, je niet meer te laten verleiden of misleiden, door alles wat je aangeboden wordt. Kies vanuit je hart en wanneer je je hoofd wilt gebruiken lees dan alle blogs die ik heb mogen schrijven en bekijk alle linkjes die ik hierin heb mogen plaatsen om te zien, voelen, ervaren en beleven wat wij samen kunnen doen. Ik wil, kan en mag iedereen helpen die het nodig heeft en erom vraagt. Het gaat om onze gezamenlijke toekomst. Het gaat om jou, mij, iedereen die en alles wat leeft. 

"En omdat een gezonde wereld mijn droom en mijn grootste wens is, mag ik iedere dag een stukje schrijven. Want op deze wijze, heb ik de kans om mijn verhalen net als de boeken en gedichten die ik vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE VOOR ieder mens heb kunnen en mogen schrijven, met iedereen te delen. En heb jij inmiddels de tijd genomen om mijn blogverhalen te lezen en ben jij de persoon, de uitgever die mij wil helpen, die mijn boeken wil uitbrengen, dan hoor ik je graag! Ben jij de uitgever, die ERVOOR zorgt dat mijn boeken gebruikt kunnen en mogen worden, om de wereld van vandaag weer de wereld van morgen te laten zijn?  De wereld van morgen, de hemel op aarde, dat is mijn wens, mijn doel en mijn missie in het leven." 

En ben je er NU ook klaar VOOR om jouw leven te leven, jouw zelfgekozen en verkozen leven een kans te geven, HELP MIJ, HELP JEZELF &  HELP IEDER ANDER! Tot die tijd blijf ik bloggen, blijf ik alles delen met iedereen die ook Volmaakt, Gelukkig Zichzelf wil, kan en mag, kortom durft te zijn! En daarbij vertrouw ik er volledig op, dat dat zal gebeuren wat nodig is, wat mag omdat God de regie vanuit ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE zal begeleiden.

Download ook gratis mijn boekje Leven leren herinneren weten via de boekenwinkel op www.dehof van het heden Luisteren kan natuurlijk ook via: https://www.youtube.com/watch?v=NwwuvZEltjk&feature=youtu.be 

Want:

“Leven is genieten van alles wat je mee mag maken zien en doen” 
“Liefde is, houden van het leven en allen die je dierbaar zijn” 

Dit keer nogmaals de mooie plaat van Whitney Houston "Step by step". Want ook nu, zal deze de verbinding, die er is, deze mooie gedachte mogen ondersteunen. Wanneer je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en positieve emoties en gedachten helpen ieder mens daarbij. Want als de ander zich goed voelt, voel jij je goed, hoe simpel kan het zijn?https://www.youtube.com/watch?v=sWa5vE4MUpU "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten